fredag 11 november 2016

Fotomässan

Idag besökte maken och jag Fotomässan i Älvsjö. Ja, vi gick runt på ”Stockholm Food & Wine” utställningen också. Mera om den tillställningen som förresten innehöll betydligt mera vin/sprit än mat kommer i en blogg nära dig imorgon.

Besvikelse
Kan lugnt säga att Fotomässan blev en besvikelse. Tre huvudaktörer – Canon, Pentax och Olympus var inte med och nyheter, som jag förstod mig på såg jag inga. Nikon, Sony och Fujifilm satsade dock stort. Fotoutställningsdelen med verk fotade av elever, fotoklubbar, yrkesfotografer med mera var inte bara mager, den var fruktansvärt tråkig också. Fotona som visades hade jag kunnat ta själv med min lilla ”Sonny” - ja, nästan då;-)

Dagens bilder
Det var ju som sagt en fotomässa vi besökte idag. Men förutom jag så fanns det inte en enda besökare som faktiskt fotade något. Väldigt konstigt tyckte jag. Här kommer i alla fall några bilder som ni förhoppningsvis gillar. Som ni ser har jag fångat lite annorlunda motiv än svarta kameror.


Vi tog Roslagsbanan in till stan för vidare färd till Älvsjö. Den här bilden är (förhoppningsvis) den sista i min "dokumentärserie" om snökaoset i Stockholm. Å japp, broddar behövdes idag.


Även om fotoutställningsdelen var tämligen mager och relativ ointressant (åtminstone för mig) så fanns det några färgklickar, fast inte på väggen;-)


Det är den bloggdresserade maken som upptäckte att det inte bara är Tom Cruise i filmen Top Gun som behövde en pall för inspelningen av vissa scener.


Instax verkar gå i Polaroids fotspår, fast med betydligt fräckare kameror i läckra färger.


"Riktiga" fotoalbum "are still going strong" i annorlunda och otroligt snygga utföranden.


Nej, dessa kameror från Fujifilm är inga reliker från 1970- och 1980-talet. De har bara ett retro utseende. Gillas skarpt!

PS. Tusen tack alla – speciellt Ruth i Virginia för era kommentarer till min ”dokumentärserie” om snöovädret i Stockholm. Det värmer verkligen att ni gillade mina bilder och min beskrivning av situationen. ”I aim to please” som ni vet, och ibland lyckas jag:-) DS.

21 kommentarer:

Husbilen-Ellen sa...

Jag har inte varit inne på ett tag, så jag kollar snökaoset efter detta. Retrokamrerna var läckra, men lite för otympliga för mig

Meta sa...

Vilken tur att det var snöoväder och att jag inte for till Storstaden då om den var så dålig. Nej jag tog en vandring vid Vättern istället och där fanns det guldkorn kan man säga.
Ha nu en fin fredagskväll
kram Meta

Susanne ❤️ sa...

Du är helt underbar dokumentärfotograf ! tack för att du visar oss allt som sker du borde arbeta på en tidning !
Nu vet jag att du njuter av din ledighet men du både skriver och fotar bättre än dom flesta !
Tack för att du låter oss följa med i din vardag som alltid är späckad med en massa saker :)
Kram

nalta norrland sa...

Gillar dagens bilder mycket :)

En retrokamera vore ju nånting speciellt, fast lite otymplig att ha med på promenad ;-)

Färgklicken var ju verkligen färgklick ;-)

Geddfish ♥ sa...

Du är en fantastisk dokumentatör med öga för det där lilla extra och skriver levande och kul. Ja, jag har sagt det förut.
Gillar bäst idag bilden på tjejen som står på pallen ;) tvåa kom "färgklicken".

Tänker lite grand på hur du funderade på, precis innan du pensionerade dig, hur du skulle hitta bloggfoder, när du inte hade jobbet och arbetskamraterna. Men, herregud, du och maken är ju ute ofta på massa roligheter. Och njuter. Precis som det ska va. Och med bloggdresserad make. Viktigt att samarbeta ;)

FREEDOMtravel sa...

Peter var också där idag!!! Han tyckte också att fotomässan var lite trist, däremot gillade han mat- och vinmässan :) Kanske hinner vi tid tillsammans en sväng på söndag också... får se. Tanken är att vi ska blogga om det förstås, men just nu ligger några inlägg på kö ;)

Ditte sa...

Tråkigt med en fotomässa där en del av de större aktörerna inte var med.
Men dessa kameror i retromodell har jag sett reklam för. Häftigt! Ohc mysket gammalt kommer ju tillbaka med vissa tidsintervaller.
Roliga foton och medryckand etext.
Ja, att stå på en pall är det många som gjort och även så i svensk tv för att ens nå upp till ett bord. Men det brukar inte synas....
Fotoalbum som är snygga köper jag gärna för visst är det roligt att samla en del bilder och bläddra i ett fint album. Blir mer personligt än att se på en dataskärm.
Tack för rapporten med härliga bilder som dokumentation. Uppskattades verkligen.
Inser att jag inte missade så mycket denna gång.
Väntar med spänning på vin och matmässan. En mässa jag har besökt några tillfällen och gillat den.

Comsi comsa sa...


Ha ha ha, nu fick jag mig ett gott skratt åt dina foton. Ha ha ha.. älskar den med pallen, själv är jag så liten att jag skulle behöva stege för att komma upp på pallen. :D))

Kram ❤

Marina sa...

Va bra att den var lite trist, då behöver jag ju inte vara ledsen över att jag inte kunde gå ;)

Anki sa...

Trist Fotomässa ... men kanonbilder från dig! Gillar de där retrokamerorna, men tror de är i lite för hög prisklass för mig.

Ama de casa sa...

Inga Canon? Inte underligt att mässan var lite trist... ;-) Jag hoppade till (nåja, ryckte till kanske är rättare) när jag såg en sån där retro-digitalare första gången. Verkligen överraskande och kul variant :-)

Fast polaroidens återkomst har jag liten förståelse för. Tycker det är skönt med den pappers- (och film-) lösa kameran :-)

Ser fram emot spriten! Det är ju trots allt lördag... :-D

Susanne sa...

Hade mina Icebugs på mig igår också. Tror att det är ett av mina bästa skoköp ;)

Eva Trillian sa...

Oh! Gillar retro-stuket på kamerorna!
Men, varför var inte de tre giganterna med? Börjar Fotomässan tappa? Jag som tänkte mig dit med fotoklubben nästa år?

KajsaLisa sa...

Struntade i fotomässan i år, köpt på tok för mycket dyra saker redan. Jättehäftiga retrokameror. i alla fall. Själv föll jag för den här, dels för att den var smidig, sen utseendet så hjälpte det väl till att världens coolaste rockfotograf använde den.
Träffade ju honom och plåtade honom för några år sedan. Men egentligen finns det kameror i den prisklassen som är bättre.
https://www.youtube.com/watch?v=A3zObXgbRpQ
Polaroidkamerorna var roliga.

Guldkryckan sa...

Har nog aldrig varit på en fotomässa vad jag kan minnas....skulle dock kunna tänka mig det nån gång.
Fast då hoppas jag det blir bättre än den du besökte.

Snökaoset där....sett på tv lite och läst i tidningarna....jösses då va snö ni fick.
Här är det ganska tomt ännu....hoppas på mer snö så fort som möjligt så man slipper åka till kneget på Måndag ;)
Fast & andra sidan är det jäkligt trist att stå vid en hållplats i flera timmar och vänta på att det ska komma igång....så blev det förra året en dag...det var kallt :(

Gillar också de där "retro-kamerorna"....riktigt fina.

Ha en fin helg nu.

Anita Malta sa...

Vad roligt att få följa med och ta del av Fotomässan även om den nu inte var sådär jättebra så förmedlar iallafall bilderna du tog en hel del.
Den första, hoppas det smälter snart :-D
Den andra, inte särskilt snygg klädsel, liiite för rörigt med alla olika mönster och färger men kul att man idag kan klä sig i princip precis som man vill. Den tredje, haha..
Den fjärde, himla läckra färger men ser de inte lite klumpiga ut. Det gör visserligen fotoalbumen också men de ska man ju inte gå och bära omkring.
Retro gillas, ett kul intiativ från Fuji. Tackar för den rundvandringen Beate, nu ska jag strax vandra ut i solen +21 ;-D

Steve sa...

En av fördelarna med storstan; det finns alltid en mässa att besöka.

Monica sa...

HAHA frågan är om jag skulle nå upp
med bara en back :-)
Fint väder idag riktigt skönt i solen.
Ha en skön kväll:-)

Susjos sa...

Försökte kommentera från mobilen i morse, men det gick visst inte! Förstår att du gillar de fina färgerna på de där kamerorna!
I natt hände nåt kul på jobbet, en neo-sjuksköterska var nere hos oss tillsammans med sin läkare ,för ett barn var på väg ut med hjälp av sugklocka, och behövde kanske lite hjälp efteråt ( men mådde bra, så neo-teamet kunde gå igen)i alla fall så var hon så brun och fin så jag frågade var hon hade varit, det visade sig att hon varit på Hawaii och i Las Vegas, där hon vunnit guld i körsång och visade med medaljen som hängde runt hennes hals!!!! Snacka om att världen är liten. Jag undrade om hon visste vem din favvokollega Yvonne var, och det visste hon såklart!!!! Är det inte fantastiskt...de ska ha något event med gästartister i Fiadelfiakyrkan här framöver som hon tyckte jag skulle försöka gå på!

LissenTo sa...

Då missade jag inte något då. Hade velat gå på fotomässan

Anni sa...

Lite som när Fazer, Cloetta och Marabou inte är med på Chokladfestivalen ... (fast jag saknade dem inte)