torsdag 3 november 2016

Torsdagsmix

Egentligen hade jag tänkt att blogga om den katolska påven Franciskus som ju besökte Skåne för några dagar sedan. För den karln retar gallfeber på mig, liksom hela den katolska kyrkan. Men när jag besökte Evas blogg för en liten stund sedan såg jag att hon redan hade gjort ”jobbet åt mig” med länkar och allt. Tack Eva! Då slipper jag bli sådär aggressiv som jag kan bli ibland när det gäller religion (och politik) här på bloggen;-)

I stället får ni en totalt osammanhängande torsdagsmix av mig. Enjoy!

Snögubbe


Blötsnö har en enda fördel – den lämpar sig till byggen av snögubbar. De här barnen från en närliggande förskola hade himla roligt igår. Å se där – den mesta snön är borta, men snögubben är kvar.

Det blir ljusare med snö

Nej, skulle inte tro det. Åtminstone inte i stor-Stockholm…

Human
Det är Susjos som för ett tag sedan lovordade Efva Attlings parfym Human som är en unisex parfym, det vill säga den kan användas av både kvinnor och män. Precis som med det mesta andra är jag lite konstig (=kräsen) vad gäller val av parfym. En parfym ska lukta gott och vara diskret. Det ska inte stinka alltså.

Sniffa

Alltså gick jag in på Efva Attlings butik idag och bad att få ”sniffa” på Human. Den vänliga expediten sprayade några droppar på en teststicka och lät mig känna parfymens doft. Tyckte att Human efter bara några sekunder inte luktade alls. Det tyckte jag var lite ”klent” med tanke på parfymens pris.

Testflaska

- Vet du vad, sa expediten. Jag ska se om jag har en testflaska. Då kan du ha på dig parfymen en längre tid och avgöra om doften passar dig. För att spraya på teststickor är inte samma sak som att använda parfymen på hud.

Perfekt present
Vilken service! WOW säger jag bara! Å kolla den lilla flaskan som är fem centimer lång och nio millimeter i diameter. Å den har ett litet sprayhuvud också. Snacka om proffsigt! Efter fyra timmar med Human kan jag säga att parfymens doft inte alls är ”klen” utan precis så diskret och fin som jag vill ha den. Det är bara att klicka hem för er som inte bor i stor-Stockholm. Nej, jag är inte spronsrad i fall ni undrar;-)

19 kommentarer:

Susjos sa...

Men gulle dej, har du varit in på Efva Attling och fixat ett doftprov på HUMAN parfymen som jag gillar och köpte ( med 100kr rabatt i alla fall )!!! Tusen tack för länken ♥ ♥ ♥
Tycker dock som dej att parfymen inte doftar så länge, men provade nu att maken doftade på min arm där jag använde parfymen vid lunchtid, och han tyckte i alla fall att det doftade ännu...men den är diskret och inte alls så stark, och jag gillar den!!! Så kul att du också tyckte den var okey! Hon har fler fräscha dofter som jag är sugen på, men nu får det vänta!

Påven ja och hans uttalande om svenska kvinnor...gah!!!! Pinsamt om du frågar mej. Var också in och läste på Evas blogg.
Ha en trevlig kväll..inomhus, för ute är det alldeles för kallt och mörkt!

Comsi comsa sa...


Har glömt att dofta på denna, men snart så....
Jag har bara sett några snöflingor i luften men ingen på marken.

Kram ❤

nalta norrland sa...

Påven jaa han är ju en stor förebild i halva världen,
halva världen är väl aningen inskränkta ;-)

Min vän från Slovakien är katolik,
hon hade gärna velat få "träffa" Påven,
typ andas samma luft ;-)
Men det är ju lite långt från Lappland till Skåne,
t o m då det gäller Påve besök.

Om parfym har jag ännu mindre att säga,
är ju doftallergiker å rätt kinkig.

Ditte sa...

Kul att du också gillade "Human". Provstickan var likgiltig för mig också men jag köpte parfymen dag två, när jag hade fått en provsprut dag ett och funderat lite.
Diskret men "god" tycker jag.
Din torsdagsmix påminde mig om att det finns snö och gråväder, här har jag det fortfarande mycket i blått.

Påven! Man kan bli matt för mindre, vilket uttalande.
Läste Evas inlägg. Tack för det!

Maria sa...

Hahaha vad konstigt - jag skrev oxå om parfym på min blogg alldeles nyss!!
Påven har jag inte märkt något av trots att jag bor i Skåne men så bryr jag inte mig så mycket om honom heller. Hade jag mött honom utan sin klänning hade jag nog inte ens vetat vem han var ;-) Ska genast kolla in till Eva och uppdatera mig om hans förehavanden!!
Kram på dig ♥

Emma, Sol som sol? sa...

Jag är så himla konstig! Sedan vi flyttade till Spanien så använder jag bara smink och parfym vid tillställningar. Från att sminka mig varje dag (arbete och fest, inte för att gå till affären!) till då och då... Tror det har att göra med att det är bara meck när man ska slänga sig i poolen.

Men jag känner mig fortfarande fin när jag sminkar upp mig och doftar gott. Fick en massa småflaskor Armani av mamma och de är i varierande grad jättegoftgoda! En får jag dock kväljningar av, någon med ceder i.

Geddfish ♥ sa...

Åh, gillar Evfa Attlings smycken, har ett par (halskedja/smycke och örhängen) men inte testat någon parfym.
Jag kör på med min Chanel nr 5. När jag kan. Allt är ju parfymfritt nuförtiden, så många doftallergiker.
Jodå, jag hörde och såg påvens uttalande på TV. Grrr. Läste inne hos Eva. Ärkebiskopen är bra.
Här än snöfritt ännu och jag har just läst 26 procent av boken!

Meta sa...

Det är nog bra barnen som har roligt av snön, jag tycker det är helt onödigt. det var en vänlig expedit är du kund där eller??? annars brukar de inte vara så där givmilda. Kul med nya dofter
Ha nu en fin fredag, det tänker jag ha
Kram Meta

KajsaLisa sa...

Du ser vad bra det är med service, nu fick dom reklam också, kanske kilar dit själv :)
Okej dom har fått ihop till en snögubbe, kan vi lägga ned det här projektet vinter nu. Sen tror jag egentligen att dom flesta tjejer som har någon självkänsla struntar i vad en 80-årig gubbstrutt som går klädd i vitt lakan och röda skor anser.

Marina sa...

Det ser lite småkyligt ut, tycker jag...

Eva Trillian sa...

:) Det var ju synd att jag tog ditt ämne ifrån dig - ditt inlägg hade säkerligen varit färgstarkare - och därmed intressantare!
Snögubbar - ja. man behöver inte mycket snö för att bygga dem :) tack och lov!
Kul att du hittade en parfym du gillar! Gillar namnet :)

Ama de casa sa...

Han har i alla fall skojiga mössor, påven. Och den där lilla kalotten hade han fullt sjå att hålla ordning på på dom små filmsnuttar jag såg från besöket (nyheterna...).

Haha! Snart kommer alla i hela bloggvärlden att lukta "mänskligt" som det verkar :-)

Steve sa...

Det här var mycket intressantare än att läsa om än påven och den katolska kyrkan.

En undran bara, varför använder man teststickor till parfym? Ja, med tanke på utfallet av dina tester.

Gå nu ut och bygg dig en egendesignad snögubbe och visa den sedan här på bloggen. Jag känner på mig att det skulle bli ett underhållande inlägg.

Anni sa...

Påven eller novembersnö, vilket är värst?

cat sa...

Tänk så fantastiskt att snälla Eva hade fixat påvebloggandet åt dig! Själv undviker jag helst att läsa om gubbstrutten.
Grattis till din nya doft. Är så överkänslig mot allt vad parfym heter, så jag får lukta av mig själv.

Monica sa...

Använder inte parfym får lite svårt
med andningen av sådant.
Riktigt snyggt att du fick en provflaska
tillhör ju inte vanligheterna.
Snögubbar är roliga tycker vovvarna reser
ragg och går fram och kollar, hanarna kan
även få för sej att slå en drill;-)
Ha en skön helg

Anita Malta sa...

Skönt att du skippade påven, vill ju bli glad när jag tittar in här hos dig. Fast du skulle säkerligen framställa det hela på ett sätt som skulle fått de flesta att dra på mungiporna iallafall :-)

Det var länge sen jag såg en gubbe gjord av snö, intressant att den inte smälte samtidigt som snön runtomkring. Nä, inte blir det så mycket ljusare av snön i en storstad, då måste man nog ge sig ut i naturen för att finna det där ljuset.

Är också kräsen när det gäller dofter, man vill ju inte stinka. Bra med testflaskor så man får prova på, det sägs ju att dofter kan uppfattas olika beroende på vem som bär den. Även om du nu inte är sponsrad så tycker jag att Efva är värd den reklam hon kan få, blev faktiskt sugen på att beställa en flaska Human :-)

Carita Liljendahl sa...

Jag har tänkt bygga en snögubbe men inte fått det gjort än - känns lite knäppt att göra det på gården där jag bor - kanske ska göra det på mammas gård istället :-)
Blev nyfiken på doften - synd att vi har inte doft- och ljudbloggar :-D

cat sa...

Jag bockar och bugar BP :-) Vågar ju nästan inte skriva att jag har lagt 25-35 minuter per bild.
Kul att jag har en potentiell elev i dig!