lördag 26 november 2016

Det där med julpynt


Denna food truck som sålde högrevsburgare var behållningen på Täby Park Julmarknad. Ja, inte maten då utan bilen - en Citroën H Van från 1978.


Vet inte varför dessa nålkuddar påminner mig om bröst. Dom rosa alltå, inte dom limegröna. Kan hända att det har att göra med att jag var på mammografi igår. Sjuksköterskan berättade att de klämmer på 800 bröst hos 400 kvinnor i veckan - minst. Ja, jag frågade henne.


På Hamburgarstugan i Arninge jobbar bara killar, vilket syns på något sätt när man tittare närmare på den här julinstallationen. Men himla kul att de försökte i alla fall.

Att maken och jag inte är lagda åt det pyntiga hållet vet ni ju redan. Men efter några veckors ”påtryckningar” från omvärlden frågade jag maken för några dagar sedan om han tyckte att jag skulle julpynta lite. Svaret jag fick var:

- If you must.

(Rätt svar tänkte jag;-) )

Nu vet jag inte om det var dagens besök på Täby Park Julmarknad och/eller den efterföljande lunchen på Hamburgarstugan i Arninge gjorde att hans inställning till julpynt ändrades.

- I guess we could ”pynta” just a little bit. What do you think?

Julstjärna

Visst, mitt bidrag klarades av på en minut eller så på den lokala ICA – en (levande) julstjärna. Vis av erfarenhet vet jag att den troligen kommer att ha samma korta livslängd som våra orkidéer – max. en vecka alltså. Men den lär i alla fall överleva 1:a Advent.

Julgran

Makens bidrag till julpyntet tog betydligt längre tid att få till. Han grävde fram en LED-ad julgran som jag inte visste att vi hade. För att ansluta den fick han ta ut allt som stod i en bokhylla för att komma åt eluttaget. Det tog väl en timme eller så. När allt var klart kunde både han och jag konstatera att granen nog får lysa dag och natt tills den ”tas ned” den 27 december. Det är nämligen omöjligt att komma åt eluttaget utan att demontera bokhyllan igen. Oooooops!

19 kommentarer:

Comsi comsa sa...


Ha ha ha, viken glad bil. :D)) En typisk BP bil. :D)
Så himla söta du och maken är, nu får ni njuta av granen dygnet runt... :)

Kram ❤

Kolonilotta sa...

Så där ja! Det går alltså att lära en gammal Hung att sitta! ;)
Julstjärnan kommer garanterat att leva över julen om ni bara håller den borta från fönsterbrädan ovanför elementen!
Men vad vet jag. Har en på köksbordet och den tappade ändå ett blad idag. Suck! Fint blev det med "julgranen" också. Och vilket otroligt engagemang av maken för att få den att lysa. Härligt! :)

nalta norrland sa...

Ååå den där food truck så himla fin :)

Tänk så olika vi ser på vissa saker, jag tänker på Prinsesstårta å Du på bröst... men vad nålkuddar är vet jag inte ;-)

Jag har tänkt att nån julstjärna ska få flytta hem till oss oxå,
men inte innan 1a advent... jag väntar lite ;-)

Bra kämpat av Din karl,
han visste vad han ville :)

Kanske kommer det upp nån bild i morgon i min blogg på vårt julpynt,
eller inte... ska se om jag hittar nån adventsljusstake.

Anita Malta sa...

Himla läcker bil men vad är högrevsburgare, kan man få innanlårsburgare också eller burgare av oxfile. Nej, burgare är inte min starka sida som du märker :-D

Vilka söta dynor! Prinsesstårtor och dammsugare är vad jag ser och vill helst inte tänka på bröst med tanke på nålarna.

Nä, att pynta och annat pyssel har jag lärt mig att det är inte din starka sida/intresse och en Julstjärna tycker även jag räcker ganska så långt. Liksom den LED-ade fina granen :-)

Ha det riktigt bra nu Beate och sköt om dig. Imorgon bär det av och vi är tillbaka i slutet av januari. Vem vet vad som egentligen väntar långt därborta i Sarawak och Kuching, inte jag iallafall mer än att det ska bli sååå spännande :-D Lovar att rapportera lite då och nu vad som händer och sker, antingen via mejl eller blogg. Kram!!!!

Emma, Sol som sol? sa...

Vad ni är roliga! Och samspelta!

Julstjärnor gillar inte drag och kyla, det brukar vara den första boven. De klarar alltså inte ens leveransen hem mellan den varma butiken, kalla promenaden/bilen, och varma hemmet. Sedan tycker man att å vad snygg den blir i fönstret. Ja, där drar det kanske lite men äsch. Fönstret är attans kallt men det är ju varmt i rummet.
- Och!?!?!? säger julstjärnan och ruskar av sig alla gröna blad.

Det är då de flesta brukar ge upp och det lilla livet åker i soporna. Ja, om det inte bor hos mig som anser att finns det liv finns det hopp. Resten av året brukar jag därför ha vackert gröna små buskar i de svenska fönstren. Här i Spanien kan jag ställa ut dem och så växer de vidare. Ja, om inte de som skulle se efter växterna under vår semesterresa har dö på dem...

Julgranen står ute på rengöring i ösregnet, den ska inte pyntas än. Men ljus och lite annat ska fram.

I morgon ska det PYNTAS!!!

Geddfish ♥ sa...

Det finns de karlar som älskar att julpynta också. Min förste man brydde sig inte alls, min andre man hade sina bestämda åsikter.
Elljusstakar och julstjärna hör till, tycker jag. Det är bara att chansa. Gulligt med er julgran ;)
Ha det nu riktigt bra, här ser jag på Så mycket bättre och undrar om det kan bli bättre ;)
Kram!

tant Hannele sa...

då är jag kanske kille...

Ama de casa sa...

Ooo... Vad pyssliga ni har blivit! :-)

Klart du menar dom rosa tuttarna. Favoritfärgen. Dom fastnar i blickfånget :-D

Minst 800 bröst hos fyra hundra kvinnor? Jag trodde i min enfald att en kvinna (eller man) hade max två bröst per person... ;-)

Hoppas undersökningen gav önskat resultat!

Det där med julpynt, det är nog inget för mig :-D

Anonym sa...

Julstjärnor (pointsettia kallas dom här) är ju fina,
men det är "hit and miss" vad beträffar hållbarheten.
Gillar burger-bussen. Hade ingen aning om att det finns
burgare från olika delar av den döda kon. Trodde att
hamburgare var hamburgare. Märker man skillnaden på
inner och ytter?

Det är klart man ska ha lite svenskt julpynt, när man
bor utomlands. På jul, dessutom, dansar vi "Vi äro
musikanter" och sjunger min översättning:

"We are musicians, we come from Herndon town ...
We can play the vio,vio,violin
We can play the big bass and the flute.
And we can dance tralala, tralala ..."

Alla ungar gillar det

Alltid jättekul att titta in hos dej; vanligtvis lite, ska vi säja,
annorlunda - annorlunda på rätt sätt. Gillar er, förevigt, upplysta
gran vid fönstret, där den speglar sej så fint.

Ruth i Virginia

BP sa...

Svar till Ruth i Virginia:

Hahaha! Alltså jag vet precis som den amerikanska varianten av "julpynt" ser ut. Har upplevt den irl i bland annat Florida. Å den är stor, preis som allt annat i the US of A. Alla upplysta hus - från top till tå alltså - var nå't som jag aldrig glömt. Å Stockholm villornas julpynt står sig väldig slätt där kan jag säga;-)

Så himla kul med din egen variant av "Vi äro musikanter". Tycker faktiskt bättre om din variant, speciellt då du ju säkert spelar den på din piano också.

Kul att du gillar min annorlunda blogg inklusive den upplysta granen som speglar sig i fönstret, som förresten är oputsat;-) Du vet att vara lite "motsträvig" och inte vara lagom är otroligt befriande. Du är ju inte precis normen du heller, vilket jag tycker är sååååååå himla kul:-)

PS. Älskar att läsa om ditt liv i dina kommentarer till Peter på Freedomtravel:-) DS.

Ditte sa...

Bilen är läcker! Verkligen! Klart uppiggande liksom er fina gran. Och lika bar att den nu får lysa där ett tag så ni riktigt kan rå om den.
Vad gäller julstjärnor har du fått flera tips, men för min del tycker jag dte är svårt att ta död på dem. Mina har varit sega under årens lopp. Men en del är dålig kvalité från början och då benägen att tappa fler blad och snabbare.
Julpynt ä rjag helle rinte så mycket öfr men är vi hemma så kommer det fram lite grann. Alltså det vi har och det är numer i minimalistisk stil.
Och nåldynor? Används sådana fortfarande. Trodde i min enfald att de var digitaliserade.
Men du har bevis.
Killarna på "Hamburgerstugan" har gått "all in" och är det jul så är det. Även i männens värld.
Hemma hos dig blev det ju också lite julpyntat av maken.

Eva Trillian sa...

Här blir det en julblomma - några hyacinter och en adventsstake ... En stjärna i fönstret och lite gran ris inne för doften ... och så småningom blir det jul ;) vare sig vi dekorerar eller inte!

cissi sa...

Med allt jobb din make la ner på den granen borde den få stå kvar även till nästa jul.
Ha en fin söndag!

Steve sa...

Den där food trucken är ju bara så läcker. Den LED-ade granen däremot inte.
Men vill man bara pynta "just a little bit" så kan det bli bra ändå. Allra helst som maken och du verkar ha samma inställning till pyntandet. D och jag har oxå samma inställning, men då i motsatt riktning.
Ha en trevlig Första Advent!

KajsaLisa sa...

Samma här visst är det roligare att fota andras pynt än att fixa eget, fina bilder. Kollade regnumret på foodtrucken, misstänkte att dom målat om den från det här inlägget i somras. men tydligen finns det två.
http://kajsalisa.com/2016/07/05/streetfestival/

Husbilen-Ellen sa...

Bilen var urläcker. Vårt pynt har varit att köpa rött tyg för att få två röda dukar. Sen blev fyra ljushållare för värmeljus, vår "adventsstake". Vi har med den lilla adventsstaken från husbilen, men den gör sig inte riktigt lika bra på ett bord, som på bordet vid vindrutan på Ellen.

Anki sa...

Vilken kanonläcker bil! Och julgranen är helt i BP-stil!

Marina sa...

Nu får ni vara lite försiktiga så det inte blir för mycket julpynt...;)

Anni sa...

Gissar att den där granen kommer att stå någon annanstans nästa år - om den ens får komma fram då. men du, gissa om jag blev snopen av att se hur små betongrumporna är - jag har av någon anledning trott att de är om inte skala 1:1, så i alla fall betydligt större!
Foodtrucken och prinsesstårtenåldynorna gillar jag. Avstår från brösttanken då det ser ut att göra lite ont.