tisdag 15 november 2016

Ljus i olika former

Idag kan jag inte låta bli att visa er några väl valda former av ljus och belysning. Jag menar november är ju inte den ljusaste månaden på året, så lite (annorlunda) ljusterapi får er förhoppningsvis att le.


Julutsmyckningarna har kommit på plats i Täby Centrum. De kom upp en vecka efter att affärerna hade plockat fram sina julpryttlar. Som ni ser har de här stjärnorna en vacker blålila LEDad "bakgrund".


Den andra delen av centrumet visade upp den här varianten. Den uppmärksamma läsaren med gott minne kommer säkert ihåg utsmyckningen från samma tid ifjol. Den är nämligen exakt identisk med den från 2015.Så här kan man ju också belysa temat advent och jul. Fint eller gräsligt är en smaksak. Annorlunda är dessa ”saker” i alla fall. Vad som slog mig är att de är förvånansvärt prisvärda med tanke på detaljarbetet. ”Made in China” skulle jag gissa…


Supermåne à la BP

Här ser ni min supermåne från igår kväll. Kan tala om för er att maken stod vakt i hopp om att molntäcket skulle spricka upp för att kunna kolla in supermånen. Jo då, molnen skingrade sig i ungefär 20 sekunder. Under den tiden hann jag hämta kameran i väskan, ta ur den ur fodralet, tränga mig förbi maken som stod vid köksfönstret, trycka på On-knappen samt sikta och trycka av. Nej, jag hann inte med att slå av den automatiska blixtfunktionen och jag lyckades definitivt inte med att ta en bra bild. Inget nytt här, då jag aldrig lyckats med mörkerfoton. Lägg märke till att månen är mindre än en av gatubelysningarna och att parkeringsplatsen ser ut som tagen ur en Science fiction film.

22 kommentarer:

Comsi comsa sa...

Så även du fick syn på månen, trevligt.. :))
Så fint det var med pyntet och alla ljus...

Kram ❤

Day by Johanna sa...

20 sek supermåne är bättre än 0 sek som vi fick här. Erik och jag gick ut med för titta men ikke! Blä på det!

Ja cancer är ett jäkla bajs! Hon mår lite bättre idag iaf, så skönt, imorgon skall jag åka ner och träffa henne. Hoppas hon snart får komma hem och få fortsätta må bra.

Day by Johanna sa...

Glömde säga tack för styrkekramen <3

tant Hannele sa...

Mysigt! ❤

nalta norrland sa...

Supermånen lyste med sin frånvaro igår kväll, såg dock månen nu ikväll men då fick det vara ;-9 är ju inte så jäkla duktig på att fota månen.

Gillar Dina bilder, speciellt takdekorationen.

Än har inga direkta juldekorationer kommit fram här i de få butiker vi har.

Geddfish ♥ sa...

Den första bilden med den blåa LEDade bakgrunden är min favvo! Riktigt vintrigt.

Var på Rusta och kolla in deras julpynt idag och visst finns det otroooligt billiga saker! Är dock inte köpsugen alls. Har det jag har.

Har fått se några supermånar här och var hos blogg och media, dock inte själv. Tappert försök av dig, där! ♥

Susjos sa...

Supermånen kanske jag skulle ha tittat efter då jag var sömnlös i natt, hm, missade den..men det var kanske för molnigt. Tyckte du fick med den bra i alla fall! Härligt med upplysta centrum...men juldekorationer redan...jag blir tyvärr lite stressad...men borde väl lära mej att inte vara det!

Steve sa...

Ljus i massor behöver vi i november, allra helst nu när snön övergivit oss för en tid.
Att ge sig på att jaga en supermåne är inte det lättaste. Men, det blev en annorlunda bild. Allt behöver inte vara perfekt.

Ditte sa...

Tack för vackra ljus och i olika former. Tycker verkligen att Täby centrum lyckats fint i år också och du genom att förmedla det vidare i fina foton.
Ljushuset har ofta mycket fina saker och därifrån har jag beställt de två fina lamporna som du visade för ett tag sedan. I min butik på Götgatan var de slutsålda men de änntar nu på mig hemma. Bra så!
Och vad gäller det mesta så är det antingen tillverkat i Kina eller andra asiatiska länder...
Vad gäller din supermåne så blev det ett bra försök! Och bilden lite spännande att utifrån den fantisera vidare.

Marina sa...

Här börjar julpyntet absolut ta överhanden, för att inte prata om julmusiken som nu strömmar ur högtalarna inne i affärerna...

Susanne ❤️ sa...

Missade supermånen utan slocknade tidigt ..jag vet VÄLDIGT tidigt blev nog påverkad av månen haha!!!
På ett sätt är det mysigt med all ljusbelysnibg jag blir glad av glitter och lampor ;) men kan även tycka att allt startar lite tidigt ...
Som vanligt en härlig beskrivning på vad du varit med om !! Hur hinner du allt ???
Kram

Eva Trillian sa...

Vi behöver julbelysning och annat mysljus nu - mörkret börjar kännas av och det tar styggt på de personliga solbatterierna.
Månen fick vi se igår ... kanske inte supermånens starkaste tillfälle - men ändå :) Häftig!

Susanne sa...

Jag har inte sett uns av supermånen så jag är nöjd över din bild.

Ama de casa sa...

Haha! Jag älskar din supermånebild :-D

Gillar stjärnorna i Täby C - superfina (och en superbild, ett par "super" i alla fall även om inte månen kanske blev det... ;-) )

Julpryttlarna är för vita för mig. Mer rött och grönt, tack. Är en anings traditionell där. Förutom hysteriskt julblink då, dom får komma i hur många färger som helst :-D

Emma, Sol som sol? sa...

Snyggt där i taket! Här har de också börjat men inte helt på fullt allvar. Läste att belysningen i Malaga tänds den 25 nov. El om det var den 24:e...

Anita Malta sa...

Vilka jättfina och stämningsfulla julutsmyckningar ni fått i Täby. Gillar det starkt blå och de vackra stjärnorna. Att det är en upprepning från förra året tycker iallafall jag är helt ok för jag minns dem inte :-D

Lite annorlunda varav någon i mitt tyck ganska så fin Adventsbelysning men inget liknande vi kommer att ha här hemmma. Det blir inga julprylar alls som du vet då vi inte kommer att vara hemma.

Haha.. nej jag skrattar inte åt din månbild, fast jo, det gör jag men inget skadeskratt, din månbild är betydligt läckrare än min som jag funderar att lägga ut under temat "Misslyckat". Årets lättaste tema kan jag säga ;-)

Monica sa...

Innan November är slut är man less
på Julen, inte bra men dina bilder är fina.
Supermånen har vi inte sett röken
av här ute, i morse var det visserligen
klart men månen såg ut som vanligt:-(
HAHA jag gillar i alla fall din bild på
månen, synd du inte hann zooma.
Ha en bra dag i halkan.

cat sa...

Tusen tack för den fantastiska ljusterapin! Mycket välbehövligt. Sista bilden är ju helt klart surrealistisk konst :-)

cat sa...

Ha ha, Magnum är tjusigare och Parad är sötare enligt mig :-)
Det enda jag har gjort med headern är att ge den en ram. I övrigt är det en originalbild direkt ur kameran.

Stare Ström sa...

Ha! Jag gillar din bild på månen! Du får representera alla oss som bara fick glimtar mellan molnen.

FREEDOMtravel sa...

Oj är det redan dags!? Jag har väl inte varit i några butiker ... Men å andra sidan kommer vi få vår beskärda del på alla julmarknader ;)

Husbilen-Ellen sa...

Min supermåne blev inget vidare heller, rots att vi inte hade så många moln.
Julskyltningen har börjat här också, men här behöver de inte bryta någon gråhet, så det känns bara för tidigt!