lördag 12 november 2016

Stockholm Food & Wine

Stockholm Food & Wine låter ju betydligt snofsigare än gamla hederliga Matmässan eller hur!? Speciellt då mässan borde har hetat ”Wine, Spirits and Food”, då antalet företag som marknadsförde drycker vida översteg de som erbjöd mat.

Kuponger
Precis som ifjol var man tvungen att köpa ”kuponger” för att provsmaka – nästan uteslutande olika drycker faktiskt. Denna ”modus operandi” kritiserades lika livligt i år som ett år tidigare. Efter att ha hämtat ut ett glas, som man generöst nog fick ta med sig hem kunde ”pubrundan” börja. Nu fanns det ju hur många drycker som helst att välja på, och då behövdes glaset kanske sköljas av mellan varven. Inga problem, det fanns strategiskt placerade diskstationer i C-hallens mittgång.

Mat och vin
Behöver jag tillägga att maken och jag inte deltog i rejset, då vi i lugn och ro ätit en utmärkt lunch på mässans restaurang innan vi först gick till Fotomässan och sedan till Food & Wine. Mat och vin ska intas sittandes i en trevlig miljö - enligt oss alltså.

Nedan några bilder jag tog på mässan. Kvalitén är inte den bästa idag heller, varken på mässan eller mina bilder. Fotokvalitén får jag väl skylla på min lilla ”Sonny” – som vanligt;-)


Olika salamisorter, skinka, renstek, parmesanostar med mera bjöds det friskt på. Det gör i och för sig de ambulerande försäljarna på sommar- och julmarknader också. Inget extraordinärt här alltså.


Här bjöds det på ingenting, men chokladen såg tilltalande ut.


En fröjd för ögat! Här blev man tillfrågad om man ville ha ett smakprov. Ungefär som på en vanlig spansk veckomarknad alltså.


Det är uppenbarligen ansträngande att gå runt med alla kassar och samtidigt dricka vin eller sprit. Men glasen fick ju som sagt följa med hem. Kolla kvinnans blick...


En av många montrar där man kunde lösa in sina kuponger och prova olika vin- och ölsorter. Antar att besökarna har hunnit skölja sina glas på de utställda diskstationerna.


Det fanns säkert många kändisar på plats som jag inte kände igen. Men Plura vet till och med jag vem det är. Han skulle laga en laxcarpaccio på tidningen Allt om Mats scen.

PS. Läste att Peter som tillsammans med Helena driver bloggen Freedomtravel också besökte mässan. Det ska bli roligt att läsa hans mässrapport. DS.

21 kommentarer:

Comsi comsa sa...


Ja, maten var färggrann men bästa var väl bilden på Plura. :))

Kram ❤

Steve sa...

Hallå där i mässriket!.
Låter som ett trevligt evenemang. Men vad var det i glasen, m t p den där blicken? Eller var det salamin?
Så trött jag ärt på alla dessa matlagande kändisar.

nalta norrland sa...

Tack för att Du lät mig följa med på detta evenemang,
precis som fotomässan hade denna matmässa varit intressant,
dock tilltalas jag inte riktigt av kvinnas blick...

Kan väl säga som så att jag inte riktigt tillhör dem som skulle gå omkring å provsmaka öl å vin,
jag är mer intresserad av maten :)

Ett gott vin är inte fel,
men då helst som tillbehör till en god måltid,
eller i gott sällskap.

Ama de casa sa...

Härlig mässa! Bättre än fotomässan tycker jag.

Plura har hjälpt mig. Han vet inte om det själv, men vi flög upp till Skellefteå på Trästockfestivalen (ÄLSKAR det namnet!) som dom har varje år där uppe.

Väl uppe så hade vi bokat in oss på hotellet vid "Möjligheternas torg" (att jämföra med det ni har i Täby).

Eftersom det var HELT fullbokat i hela stan så fick vi sviten. Haha! Vi verkade väl minst benägna att slå sönder den :-D

Geddfish ♥ sa...

Såg trevligare ut än fotomässan. Men jag hade allt velat avnjuta mitt vin i en mysigare miljö och till en god rätt, precis som ni gjorde. Den tanten såg minst sagt bladig ut.
Lyckade bilder dock, som gav en uppfattning.
Kollade in chokladen, där. Allt från 40 % till 100 %. Jag har 90 och 99 hemma, himla svårt att få tag i både 99 och 100, men jag föredrar 90.

Husbilen-Ellen sa...

Kul att få följa med på mässan, men inget jag direkt saknar. vi har det gott härnere och testar olika vin på egen hand.

Ditte sa...

Tack för besöket! Men jag tycker också att mat och vin helst ska intas sittande i trevlig miljö om man ska betala. Undantag finns och det har för min del varit här i Torrevieja och på några andra platser i världen när jag blivit bjuden på mat (smakprov) och dryck från trakten.

Bilden på damen med blicken säger en del Här var du rask med kameran. Bra fångat!
Men olivutbudet var ju hyfsat och hoppas du smakade många sorter.

Ö*nge sedan nu jag var på matmässan Har i stället gått påolika länders mat och vinmässor på Operaterrassen och då köper man en entrébiljett och i den får man (har man fått...) x antal bilketter till vin och champagne (franska vinmässor) och till mousserande till de spanska och italienska. Matens/ostar/korvar/skinkor m.m. som smakprover betalar man inte för.
Ett bra koncept tycker jag.
Kul att gå med er hit och ska också läsa hos Freedom vad Peter tyckte.

Anki sa...

Kul att få hänga med på ytterligare en mässa :) Mycket smått och gott där ... och absolut inga fel på dina bilder!

FREEDOMtravel sa...

Ja, Peter var oxå där. Han hann få i sig en hel del vin tror jag, men inte mycket mer mat än några oliver ... Vi kommer också skriva om mässan, men det har hänt så mycket de senaste dagarna så vi ligger lite efter med blogginläggen ... men det kommer!

Veronica sa...

Vilken kul har! Hittade hit genom Meta. Verkligen olika ämnen i dina inlägg! Gillade såklart den om bussen :)

Kommer hänga kvar!

//Veronica

Eva Trillian sa...

Säga vad man vill om upplägget - man jag hade gärna provat mig igenom olivutbudet :)

Susanne sa...

Det såg iaf smarrigt ut. Tycker det verkar jobbigt att springa runt med ett glas hela tiden som dessutom som man själv måste diska ;)

Eva Trillian sa...

Sv: "Cartoonen" jag lade ut lade jag inte ut för att den var rolig. Allt tecknat är inte roligt - en de är bara bra - med fingret på världens ömma punkt.
Om du trodde att jag tyckte den var rolig så har jag nog inte förmedlat mig själv till dig tillräckligt bra under åren.

Anita Malta sa...

Från Fotomässa till Dryck och Mat. Det är verkligen roligt och givande att få följa med på era utflykter i och runt Stockholm :-D Tycker inte det är dålig bildkvalité. Ett väldans stort utbud av korvar, chocklad och oliver. Där hade jag nog inte kunnat låta bli chokladen fast den fick man ju inte smaka, undrar varför, det hade nog ökat försäljningen en del.
Lite som den årliga Vinfestivalen i Valletta, där man också köper sitt glas för att sen gå runt och provsmaka och sen ta med det hem vilket ju är självklart, man har ju köpt det. Fast de är mycket finare och större än de som de sittade damerna håller i sina händer.
Kul med en och annan kändis också, Plura vet nog de flesta vem det är, till och med jag ;-) Tack för ännu en givande rundvandring och som sagt, bilderna är inte alls dåliga men jag vet, ofta blir man aldrig riktigt nöjd själv fast det tycker jag att du ska vara.

LissenTo sa...

Låter som en utmärkt ide att äta restaurang i lugn och ro

cissi sa...

Har läst ifatt lite! Kan konstatera att vi här i Nyköping missade hela laddningen från snökanonen medan ni verkar ha fått allt!
Och på matmässan hade jag nog trivts som fisken i vattnet efter två alkoholfria kalas och sex nätters jobb. Risken finns dock att jag somnat redan vid andra bordet. :)

Monica sa...

Haha jag vad ser hon undrar jag
oroligt, riktigt kul bild.
Matmässa inget för mej, har fortfarande
problem med aptiten och har fått byta garderob:-)
Vin har jag håll i dej aldrig tyckt om i någon färg.
Idag har vi hälsat på Svante som nog blir en Gösta
till slut, vilken liten sötnos och Jacob och hans
mamma fann varandra direkt.
Synd att man inte kan lägga in bilder här.
Ha en skön kväll:-)

Monica sa...

Tror inte ens C.M skulle fixa Sture, har
sett en hel del av programmen han är duktig.

KajsaLisa sa...

Oj oj oj, därifrån hade jag rullat ut :)

Anders W sa...

Inget för mig, gillar varken vin eller oliver ;-)

Anni sa...

Va! Hade Plura skjortan på!? Trodde att han alltid visade magen när det handlade om mat ...