tisdag 16 augusti 2011

Tisdagstema: ”Favoritmöbel”


Favoritmöbeln i vårt hushåll är en stol. Den står i hallen och ingen av oss har någonsin suttit på den. För trots att den har formen av en stol så fungerar den som garderob. Som ni ser på bilden rymmer den mycket och den kan utnyttjas optimalt året om. Skärp och bälten hängs med fördel över stolryggen, där dom får dingla fritt om inte någon av oss förpassar dom till specialhängaren i kläderkammaren, vilket inte har hänt hittills.

Multi function
Väskor, bags och plastpåse med inköpt present till min lilla bloggprinsessa Nika får också plats som ni ser. Dessa trivs utmärkt i skärpens sällskap. Med andra ord får även dom hänga där tills de används eller tills presenten överlämnas. Hoppas ni kan urskilja min sprillans nya datorväska som egentligen är en cykeldito i röran, kolla till vänster i bilden;-) Nej väskan har inga rosa inslag utan färden ni ser är cerise.
En blick till höger på stolryggen avslöjar en långärmad tröja som faktiskt inte finns där året om. Den byts ut mot hoods eller t-shirts med jämna mellanrum – helt beroende på väder och temperatur.

Bara tisdag
Om ni tittar ner på sittdynan nu så syns inte så mycket av den, vilket är ganska logiskt då den är full med makens och mina kläder - idag två par jeans och makens mjukisbyxor. Nu är det ju bara tisdag så jag försäkrar er om att denna lilla ”hög” växer till sig rejält – tills den förpassas med ett enkelt grepp in i den riktiga tvättkorgen på lördag. Det är först då man får syn på hela sittdynan…

PS. Som ni förstår är bilden arrangerad, så fint ihopvikta brukar plaggen inte ligga på vår favoritmöbel;-) DS

Flera favoritmöbler hittar ni här.

24 kommentarer:

Malla sa...

bra att du förtydligade där att det var arrangerat :)

SoF sa...

K a n s k e har du skrivit det 100 ggr förut - men det är lika roligt fortfarande. ;)

Varma solskenshälsnigar!

4U2 sa...

Ha,ha,ha jag tänkte skriva att ... så är det precis det ordet du avslutar med: "arrangerat"? Tyckte det var otroligt att ni viker byxorna så snyggt bl.a! ;) :)
Kan tala om att jag har en träfåtölj och bild på den kommer aldrig att visas ... ändå är det bara mina kläder som ligger där - utom när maken lägger sina morgondagens kläder på ena hörnet, sååå prydligt :)
sv: nja, ändra mediciner och vänta en månad cirka på sjukgymnast ... jag är tydligen ett fall av dessa som inget finns att göra med ... men nej, jag tänker inte ge upp även om jag undrar ibland över meningen med livet som det är nu. Och hur länge de mina skall orka ... det ställs stora krav på de :(((

SigridfraEnget sa...

Härlig favoritmöbel! Värkligen et multitaskingmöbel. :-D

Anonym sa...

Vilka fantastiskt behändiga möbler det finns.

anne sa...

Perfekt med avlastarmöbler, men jag ser ju att det är de möbler jag beslutar är OK för avlassning och inte någon annan..

Sv. Näää...inte är jag sekreterare, jag bokade resa för mig själv (och några kollegor som ska på samma kongress/möte). :)

Pumita sa...

Haha, inte trodde jag att du skulle göra dig till och vika kläder för min skull... jag som är så ordentlig att mina kläder aaalltid ligger vikta i prydliga högar... så ser de ut när de kommer ut från tvättmaskinen och hoppar in i skåpet. ;)

Jane sa...

Min favvomöbel är en gammal gungstol från 50-talet. Sitter aldrig i den för den står i sovrummet. Mycket praktisk möbel ... den säger till själv när det är dags att tömma den på kläder ... när lutningen blir sådär 70 grader och den håller på att tippa över.

Pysselfarmor sa...

Jag har en sådan stol i sovrummet...med inte vikta kläder
;-)

Freja sa...

Hahaha, det är ungefär som vårt köksbord...och byrån i hallen...och byråerna i sovrummet...och stolarna i sonens rum...och allt i dotterns rum.. och egentligen hela vårt hus. Multifunktionellt, det ska jag komma ihåg!

Jess sa...

Jahaja, tänkte precis när jag läste inlägget att ni var duktiga och vek jeansen! :)

messan sa...

Låter som stolen fyller ett väldans behov, härligt!

Ha en fin vecka!
Kramkram

Pysselfarmor sa...

Jamen du har varit i Umeå och det är det inte alla som varit ;-)

Umeå ligger vid kusten, från min gård till Umeå är det ca 35 mil.
Närmaste stad från min gård är Lycksele - dit är det ca 17 mil och den ligger "på vägen" till Umeå.

Susanne sa...

Hihihi, jag har en korgstol som oftast är fylld med diverse prylar.

LissenTo sa...

På min stol i hallen kan det också samlas mycket. På andra stolar också.

Fast det är roligast hos dej :-)

Hörni sa...

Hahaha, arrangerat! Vi har också en sån stol i hallen, fast där ligger oftast min plattång, ibland fönen, någon tröja, min väska och kanske en ryggsäck bredvid stolen. Ibland även kameran, mobilen, nyckelknippa och ett par laddare. Plus lite annat. Allt mitt.:D

Bildgatan sa...

Vem har inte åtminstone en möbel som det avlastas på? Här hemma just nu, därför flyr vi till stugan och ön igen.

Din datorväska var helläcker och den ä rinte rosa i min dator, men inte heller något cerise utan en mycket läcker lilaaktig färg. Gillar lila (även cerise och vissa rosa färger beroende på var de finns)

I stugan viker jag faktiskt mina kläder så där prydligt om jag inte hänger upp dem. Vet inte varför jag är så pedant där.

Måste berätta om en annan favoritstol. Ett par vänner hade fått en present av gäster som besökt dem i deras stuga förra veckan -en liten höstol och den var fylld med diverse goda drycker. Ingen dålig favoritstol. =) Jag fick smaka av innehållet och de gästerna får tummen upp och är även välkomna till min stuga. =)

Susanne sa...

Sv: Fylligheten beror på en massa hårgrejer, en fön och en fantastisk duktig frisör.

Olga T sa...

Känns igen det där...

Monica sa...

Haha bra med ett förtydligande annars hade jag nog trott att du var pedant;-)))))
Nätet segt Telia jobbar på det f-n trot.

cat sa...

Vilken härligt superfunktionelll stol!
Själv har jag en sådan där gammeldags kapphängare i hallen, som har samma funktion som din stol.

cat sa...

Det var en stor räkmacka, så nog räckte den till min lunch alltid :)

Anonym sa...

Jag förstod omedelbart att bilden var bloggstajlad :-D

Marita sa...

Ser att du varit på BR. Vad för leksak köpte du dig där?