fredag 5 augusti 2011

Shannara’s SaturdayMix: ”Nyanser”

ShShannara har inte haft semester från mixen, snarare tvärtom. Hon har nog inspirerats av den varma och soliga sommaren verkar det som. Temat ”Nyanser” tycker jag nämligen är i vassaste laget – åtminstone för min after workade hjärna. Men som vanligt när det står stilla däruppe hos mina två små grå så sökte jag hjälp hos synonymer.se:

färgton, färgskiftning, ton, skiftning, brytning, skuggning, schattering, gradation; kulör, valör; klangfärg, timbre; obetydlig skillnad, fin skillnad, anstrykning, stänk, aning

Det jag har förstått är att nyanser kan vara hårfina, men jag ska bevisa motsatsen, okej;-)

Torkels Bar och restaurang…
… ligger på Söders höjder i Stockholm vid München Bryggeriet. Här finns det många kulörer på stolarna och borden även om blått och turkost dominerar. Den bedårande utsikten över huvudstaden får ni på köpet förresten. Ni får garanterat valuta (=valör) för pengarna här!

Att snubbla
Ja det kan vara bra att titta ner om man lämnar Torkels, för då hittar man dessa temporära ”guppar” som skyddar alla kablar/elanslutningar till stället. För om man inte gör det så snubblar man. Färgtonerna är svarta och gula – inte mina favoritfärger precis då AIK färger borde vara förbjudna på Bajen-mark. Någon kanske kan förbarma sig över dessa guppar och tillverka dom i grönt och vitt i framtiden, tack;-)

PS. Ni som inte vet vad/vem AIK är så – "tough luck";-) Men Bajen är mitt havererade favoritlag Hammarby som spelar i Superettan och har grönt och vitt som kännetecken. Vissa kulörer spelar roll liksom;-) DS

20 kommentarer:

Susanne sa...

Klockren tolkning!!!!

Mona sa...

Haha, du är helt underbar! Jag bara älskar dom där borden och stolarna. Det är vackert med färg! Dessutom ser jag att det är olika modeller på stolarna. Gillas!

Anonym sa...

Vilka läckra stolar!

Monica sa...

Läckra stolar, den neongröna var bäst.
Låter mindre bra med den gula luckan, först serverar man sprit sedan gillrar man en fälla så att kunderna står på näsan.
Som gammal Solnabo kan jag tyvärr inte hålla med dej;-))))

LillaTuss sa...

Som vanligt blir jag imponerad över din bildkonst och dina tolkningar... och den där inredningen var ju bara för läcker. Vad gäller sport och val av lag är jag helt lost. Så jag kopplar liksom inte färger till sånt :))

4U2 sa...

Wow, inte bara färgrikt utan utsikten är ... värt att komma ihåg till någon gång man besöker stan! Skyddet för kablarna ... ser exakt var lite klantiga jag skulle fastna med fot/krycka! :)
Håller med dig om färgerna, inte för att jag har ngt intresse av fotboll men för din skull! ;) :)
sv: om jag tog för många varje gång jag vill ha lite kul skulle jag bli väldigt beroende av medicinerna som ingen läkare skulle vilja skriva ut åt mig ... dock var det underbart igår då mina diamanter gör allt för mamma ibland :)

Anonym sa...

Men vad fint det var där då! Hur har jag kunnat missa det? Får lov att åtgärda detta nästa gång jag är i Estccolmo :-)

sv: Suddigheten i bilden är för att det ska bli mer liv och rörelse. Eller så var det en anings mörkt. Eller så var vi suddiga, helt enkelt :-D Kunde inte motstå bilden då jag fick den av svägerskan :-)

Jane sa...

När jag hör ordet nyanser tänker jag genast i färger och det gör tydligen du också ... och inte i vilka färger som helst heller ;)) Grönt och vitt, ja, ja ... det är väl rätt ok ;)

cat sa...

Första bilden är verkligen underbar. Vilka färger och vilken utsikt :)

Pumita sa...

Synonymer.se använder jag nästan dagligen! Inte i jobbet då men eftersom jag är språknörd så är den sajten en guldgruva.

Gillar du inte gula och svarta nyanser?! Det där kunde jag ta personligt. ;) Fattar inte? Kolla profilbilden. Annars är jag förstås mer en Bajen-katt än en Gnaget-kattracka även om idrottsintresset inte är så himla stort.

4U2 sa...

Hur skall jag säga ... du gör mig så glad!!! ;)

Monica sa...

Nä inte gastro utan koloskopi och rtg av tunntarm, men lika obehagligt i alla fall koloskopin.
Man blev som en vätgasballong, behövdes ett snöre i häcken för att hålla en kvar på golvet Haha

Bildgatan sa...

Härlig tolkning för nu fick jag ju se detta mysiga ställe. Sådan barer restauranger, fik osv tycker jag om ger en så skön prägel på stället.

Det skulle inte vara något problem, grönt och vitt alltså, men vem ska betala och hur många vill ha dem - du och ...?

Nej, nu ska jag fortsätta med den spännande installationen som vi håller på med.

Hörni sa...

Härliga färger på inredningen, tack för det tipset, där har vi aldrig varit! Det var en jättebra tolkning av temat nyanser, och bra mycket trevligare än "fyra nyanser av brunt" som jag kom att tänka på. :)

Freja sa...

Själv försöker vi välja vilken färg vi ska måla huset, där kan man snacka om nyamnser... Vi är nere på fyra olika färger, men kan inte riktgt enas...

Charlotta sa...

Då finns det en anledning att åka tillbaka till huvudstaden. Vi missade den färgglada serveringen vid vårt besök i sommar.

Olga T sa...

Så läckert och glatt! Jag hakade upp mej på ordet gradation...låter konstigt i mina öron.
Har varit på golftur idag, så även imorgon, kanke blir det ngt inlägg imorgon.

Mad at you sa...

Det var lite mysigt med olika färger på allt faktiskt, såg så glatt ut! :)

Anonym sa...

Whether you are searching for specialty styling products
or specific Loreal hair products,
you are sure to find what you need. s Therapy Treatment line, which is a lightweight replenishing
treatment that protects and maintains hair condition. It is
designed for professionals so you know you're getting top performance.

Anonym sa...

Therefore, if you wanted to specifically look for CNN News,
it is right there in its own directory on the front webpage.
It familiarizes us with the world and people who are making history.
Such a benign amalgam is the only realistic hope
for reconciliation. Thus, by putting the price, you get targeted customers who are very interested in what you are offering; in other words, you
get hot leads. A writer in San Francisco can read a story in
New York at 3:00 AM (EST) and have it ready to go in his own paper for the Midnight (PST) deadline.


Feel free to visit my web blog; click here