måndag 1 augusti 2011

Sagan om ett tält eller två

Det var en gång ett tält. Det köptes för sisådär 20 år sedan av maken. Tältet var grönt… och dyrt. Det har hittills inte använts en enda gång – åtminstone in av oss – då det lånades ut till en kompis. Han vårdar det ömt – än idag. Permanent lån kallas det…
Maken och jag har bara tältat två gånger i våra liv – och det var högst ofrivilligt. Att få in en 1,96 lång sak (=maken) i ett fyrmanna tält visade sig i det närmaste omöjligt, alltså fick en tredjedel av honom sova ute med massvis med myggbett på fötterna som följd. Det var första gången. Vid andra tillfället fick maken visserligen plats, men på min bekostnad. Det hade regnat hela natten och jag simmade bredvid luftmadrassen om ni förstår vad jag menar. Aldrig mer alltså.

Pop-up
Igår förvånade samma make med att vilja åka till det stora köpcentret i Täby ”förorten” Arninge. Det har han aldrig velat göra förut och jag började ana oråd. Väl framme uttrycktes önskemål om att besöka Stadium och XXL. Då visste jag att något allvarligt hade inträffat. Till sist styrdes bilen till Rusta, då var jag beredd att slå 112. Där köpte maken – ja ni gissar rätt (om ni nog gissar) ett tält. Ett tält????????

- I know we’ll never use it, I won’t fit in it either, but I saw that guy on motorcycle exhibition once who just “clicked” and the tent popped up. I just thought I’d try that myself. After all, it only costs 149 kronor.

Behöver jag lägga till att
1. Tältet ligger kvar i bilen.
2. Där lär det bli kvar.
3. Det kommer troligen att dö där - oanvänt.
Men förpackningen är rund och fin och lätt är det och… bilden är knyckt från Rusta.

PS. Ni som känner för det har till klockan 20:00 imorgon kväll på er att hitta ett konstigt djur. Vinnaren avslöjas i övermorgon. Så ”stay tuned”!DS

22 kommentarer:

Jess sa...

Hahahahaha! Jaja, om man behöver låna ett tält så vet man var man kan göra det! ;)
Skrattar fortfarande! :)

Rantamor sa...

Vi brukar låna tältet av LillaC`s föräldrar....kommer vi neröver å behöver tält vet vi ju var det finna....
*gapskratt*
Men jag tror att din långe man vill sova i tält med dig...
nu är det bara att bita ihop...
ut å tälta ...
å mysa....

Tjingelingen....

cat sa...

Ja herrejösses varför man vill tälta frivilligt är ett stort mysterium för mig.
Kanske kan maken få användning av tältet om han fastnar i en jättelång bilkö någon gång och känner för att ta sig en tupplur utefter vägkanten.

Azorerna måste nog vara himmelriket på jorden. Här är vackert som tusan och maten är helt otroligt god.

Freja sa...

Jag har tältat massor i mitt liv... Dels har jag gjort lumpen, där tältade jag minst 40 nätter, varav hälften minst på vintern (-30 grader är ingen mysig tälttemperatur). Sen har jag tältat mig runt Europa på två tågluffar och numer säger jag att jag tältat klart. Jag vill ha bekvämt när jag reser och tält är INTE bekvämt! Och nu blir jag dagavill, jag tyckte det stod tisdag 20.00 som sista tid, men jag har semester, så det kanske är tisdag i dag???

Susanne sa...

Fyyy, för att tälta. De få gånger i ungdomen jag tältade, så vaknade man av att man flöt runt i tältet eller i en bastu. Pls lägg ut det på Blocket ;)

Anonym sa...

Sova i tält kan vara ok men då ska det vara i enskilt läge. Att sova i tält på campingplats el dyl finns inte på världskartan.

Monica sa...

Tälta nej då sover jag nog bättre i bilen, vårt tält åkte med grovsoporna för några år sedan.
149 kr är ju inte hela världen och vem vet ni kanske kommer att behöva det, det ser ju inte alltför ljust ut med tanke på pensioneringen. Smart drag av
maken, ett tält och en säck Doggy
klarar man sej långt på;-))))))

Olga T sa...

Ha, ha! Nästa spontana fototävling blir "Konstiga inköp".

Anonym sa...

Tälta som är såååå kul! Jag förstår inte att alla är så avogt inställda till det. Och om tältet dessutom är inköpt på min favvoaffär Rusta, då måste det vara ett kvaltitetstält också.
:-)
Jag tror bestämt att du är lite dagvill?
;-)

Pysselfarmor sa...

Men du... i inlägget igår står det tisdag kl 20.00 och i det här inlägget står det ikväll kl 20.00.....

litet förvirrande att ändra så....

Pysselfarmor sa...

Tänker nog kommentera tältande. Det gör vi litet då och då - på fjället i ett litet fjälltält som säkert har en annan kvalitet (duk som andas) än det här....att tälta på en campingplats skulle aldrig falla mig in. Man ska välja tältplatsen noga - inte i någon "grop" och så ska man ju tänka på hur man ska ligga så att man inte får ligga med huvudet neråt och allt blodet dit -.....eller tvärtom...ja, det är en del att tänka på och inte bara smälla upp tältet hur som helst. Men jag säger som så att det är bra att inte alla gillar att tälta - det skulle bli trångt på fjället då ;-)

4U2 sa...

Jag gillar inte att tälta (gjorde det jämt när jag var barm då älskade jag det) för jag har fått för mig att man är för sårbar därinne (tänk om en galning slår till ...m.m!) det kallas visst livlig fantasi?
;)
Jag dör av spänning inför morgondagen ;)

Per-Anders sa...

I förra inlägget skrev du att den spontana fototävlingen pågår till imorn kl 20.00. Men i detta inlägg skriver du att den pågår till ikväll. Jag hoppas att det är tisdag som gäller för jag har just postat mitt bidrag.

Bildgatan sa...

Hahaha, asgarvar mer än jag kan skriva att jag gör. Visst har jag köpt mycket som aldrig använts men aldrig bestämt det före, för jag har alltid trott att jag kommer att ha stor nytta av det. =)

Tältat har jag gjort mycket i barndomen, både hemma på tomten, på andras tomter och även med familjen när det bar iväg söderut eller någonstans dit pappa tyckte att det skulle vara mysigt med lite campingliv på vägen mot målet.

Tack för Pegasus. jag var så irriterad igårkväll när jag tappat ordet och inte kom ihåg vad han(hästen) hette som jag menade. Trots att jag vid ett flertal tillfällen ätit på travrestaurangen i Göteborg (Åbytravet) som har samma namn som den flygande hästen.

Stor senilvarning på mig nuförtiden, orden försvinner.

Godnatt, nu ska jag plocka upp resväska innan jag lägger mig och funderar - ta med dator eller inte ta med dator till Linköping, det är frågan. Det finns en del datorer på plats men visst är det tryggt med den egna, eller bara onödig packning.

4U2 sa...

sv: jag som nästan fick magsår för att hinna publicera och lämna inlägg hos dig ... fy! Samtidigt: välkommen till gånget, maken säger dagligen att jag är senil (tror han jag glömmer vad han säger eller är det han som inte minns vad han säger?) ;) :)

LissenTo sa...

Hihi, du måste tycka jag är galen. Men till helgen ska jag tälta, med Y som du träffat.

Lite knöligt och risk för regn.

Rapport ombedes om NI skulle göra ett till försök

thejeanettishway sa...

vad härligt du skriver om detta lilla tältdilemma/inköpsanledning.
du får mig att må bra och le gott i arla morgonstund. här är det mest tramp i lådor och om- och nyvärdering av allt man har. jag ska skjuta skarpt i bloggen snart, men verkligenheten (flytten) tog mer på krafterna än beräknat. + värmen (urs)
kram fina beate//

Kicki sa...

Hahahahaha... Mina tältupplevelser är alla olidligt kalla, hårda och "aldrigmerupplevelser",ändå blir det av då och då, men nu var det ett tag sen! Vi har kvar vårt familjetält hemifrån, det är kult!! Kram

4U2 sa...

Har tänkt på att du missar kanske himlens färger pga du bor i stan? Hoppas du piggnar till, undrar vad du gjort för roligt igår ;) ;) ;)

Anonym sa...

sv: Aha! Det är vatten dom sprutar... Inte lika mycket fusk då.
Vi har inga såna där sandskulptursutställningsveckor (långt ord, men jag gillar inte särskrivning ;-) ), men det är så gott som alltid skulpturer här som dom sitter och vaktar dygnet runt.

Jag kan inte sluta tänka på din avoga inställning till camping, så jag kan visa dig ett inlägg att det faktiskt ÄR kul att campa:

http://amacasa.wordpress.com/2010/05/24/camping-ar-kul/

(eller så fick du vatten på din kvarn...) ;-)

Olga T sa...

Kika in här ska du få se ngt kul! http://fotopunktmishalmstad.blogspot.com/

Jane sa...

ha ha, vilken härlig syn att få se ett par fötter utanför tältet :)
Jag (och familjen) har tältat jättemycket och det är kuuul! Mysigt att laga mat ute ... saknar det faktiskt :(
Glömmer aldrig när vi skulle åka ner till Sydtyskland, färjebiljett var beställd osv så vi hade ju en tid att passa ... kommer till Linköping (från Stockholm)och kommer på att vi glömt tältstängerna till 5-mannatältet kvar på vinden ... det var bara att vända tillbaka och sedan köra i ett sträck till färjan, phu! Jag lovar att vi aldrig mer glömde något!