fredag 5 augusti 2011

Fredagstema: ”Ute”

Ute 1
Efter den gångna första augustiveckan kan jag bara konstatera att ”ute” har varit extremt ”inne” i Stockholm. Varje kväll har maken och jag njutit av att sitta ute någonstans på Söder i Stockholm men även på hemmaplan i Täby. Jag skulle kunna lägga upp hur många bilder som helst, men väljer ett typiskt ”Söder-motiv”: man målar en motorhuv och sätter upp den på Hornstulls Strand. Kreativt, roligt, fyndigt – återvinning av högsta klass.

Ute 2
Det här fotot visar att ute verkligen kan vara ute. Bilden är tagen under semestern i Marmaris, Turkiet. Jag kunde inte låta bli att ”dokumentera” denna uteklädsel. Man behöver inte ens vara Einstein för att förstå att kläderna bars av en engelsk kvinna.

Ute 3
Efter tre dagar med den polska versionen av Wordbank så är den ute ur min iPhone nu. Jag menar gårdagens ”spadac” betyder ”falla” och inte ”förminska” som appen föreslog. IT-bästisen Radde medger att ”man visst kan använda ordet i samband med (kvinnliga) bröst med att det kan uppfattas ofördelaktigt och förolämpande”.

- Åh vilken fin fallande bröstbur du har…

Det rätta ordet för ”förminska” varken kan eller vill jag inte ge mig in på då jag behöver min tunga framöver. Tänker liksom inte förminska dess livslängd med att försöka uttala ”zmniejszac”.

Fler bidrag till temat "Ute" hittar ni här.

31 kommentarer:

4U2 sa...

Gillar alla dina 3 "Ute", sista är på sätt och viss bäst: påminner om när jag skulle få säga ordet "fågel" på kinesiska. Hon, kinesisk bekant då, skattade gott åt allt jag sa men aldrig kunde uttala rätt så det blev just fågel betoningen! Samma ord med hur många betoningar som helst, nej, inget för mig :)
Tycker första bilden är som du säger: Söder i ett nötskal och de vita benen ... just det! ;) ;)
Var ute på min dagliga promenad och kan tala om att det är varmt. Jag har nog gått rätt mycket med mina gåstavar för den ena gick liksom sönder där handtagen skall fästas, lossnat på ngt sätt ... maken kommer få spader för jag tar, enligt honom, sönder allt, jämt ;)) :) :)

Hörni sa...

Hahaha, jag skulle också gett upp polskalektionerna om jag var du. Hur sjutton kan de prata så!
Snyggt konstverk på motorhuven, men den där klädseln var ju ingen höjdare precis, haha. Fast det är kul att folk har så olika smak.

caja sa...

Ute är vackert!!

Klokt val det där tror jag bestämt..det där med att skippa den appen.

skånsk innekram/caja

Olga T sa...

Skippa polskan! Det är ute att kunna polska, även om det är inne med diverse appar. Du kan hitta en annan app att roa dej med tror jag. Finns en uppsjö, speciellt om man har i-phone 4 (har inte jag).
Engelskan som är ute är ju underbart fångad och det är min favorit.
P.S. Det är inte ute att blogga. Det är inne, men man kan blogga ute...eller hur?

Olga T sa...

Jag la till en varning i rubriken. Det har min ene son sagt åt mej förut att göra förut då han verkligen vet hur det är att ha skräck för diverse smådjur. Hoppas du klarade dej något sånär :)

trump sa...

Interesting pictures. Richard from Amish Stories.

SoF sa...

Kan man annat än älska den motorhuven!!?
Sådan kreativitet fyller mig med glädje.

Eftersom det regnar på rätt bra här idag, så blev det ingen fotoutflykt som tänkt utan istället har vi nu börjat tapetsera om i vardagsrummet.
Så himla kul att jobba med tapeter i denna himmelska easy-up-kvalitet som vi köpte.

Å vi arbetar så bra ihop. :) En sorts vardagslycka...

Varma tapetserarhälsningar!

Monica sa...

Läcker var den motorhuven,tycker kvinnan påminner om Alice Babs.
Kvinnan på bilden är så ute så hon är inne hur det nu kan gå till HIHI
Några appar har jag inte, vet nästan inte vad det är stenålder eller hur;-))

Jess sa...

JA, vad är det med engelskor och deras kläder??? Det finns ju hur mycket snyggt som helst att shoppa i England!

SigridfraEnget sa...

Flotte ute-bilder!

sinneskatten sa...

sitter här och ler din humor gillar jag.

cat sa...

OMG! Jag tror jag garvar ihjäl mig över den brittiska kvinnans utstyrsel!
Motorhuven var verkligen annorlunda :)

Monica sa...

HAHA här ute i spenaten har vi sådana himlar nästan varje morgon o kväll;-)))
Ha en skön fredagkväll;-)

Bildgatan sa...

=) Härligt att du får mig att le och även detta inlägg är så bra. Nu kommer jag att sätta mig leende till bords och vinet kanske gör att jag blir ännu gladare. =) Solen försvann nämligen här och ner kom något som jag inte sett på hela sommaren. Men nu kommer den tillbaka (solen alltså) kanske var det leendet som lockade fram den. Tack för det.

Gillar också konstverket. hade någon frågat mig och bett mig gissa nationaliteten på henne hade jag kanske gissat på engelska (tänker på pigmentfärgen och shortsen) eller någon ryska, kanske lite för rund för mina fördomar.

Ja skulle någon säga till mig så skulle de kanske ha rätt - att den är fallande, om jag inte bar bh. Skulle nog inte bli glad även om de sade att den var fin. =) trots att det är sanningen.

Det där med tungvrickningen tänker inte jag heller försöka mig på efter att jag sett ordet.

Ha en bra fredagskväll, en after work eller vad som väntar runt hörnet för dig.

Bildgatan sa...

Sv. Båda bilderna är tagna vid Kukkolaforsen i lördags. Därför vet du inte om det var ölen eller forsränningen jag valde. =)

Håller med dig om Grrr för plastmugg, ett av de få minus jag kan ge till Kukkolaforsen.

LillaTuss sa...

Svar: Kan väl inte tro att det händer mer här än i storstan. Det märks bara mer här eftersom stan är så liten... i jämförelse ;)

Skitsnygga målningar du hittar... och den där damen... skorna e för stora (ogillar)

Jane sa...

Sådan motorhuv vill jag ha! Vad kul det skulle vara att få "styla" sin egen bil ... när jag vinner den där miljonen så ...
Gillar engelskans shorts, tycker att hon är modig för det ser ut som pyjamasbyxor ;)

Anonym sa...

Men? Har du tjuvfotat mig på den där andra bilden?
:-D

Susanne sa...

Den engelskan kvinnan äger ingen spegel tror jag iaf....
Sv: Du kan sluta bli imponerad, husligheten slutade vid saften. Tårtan är från Coop och min present bestod av ca 7 godisbitar och en 33 Carlsberg.

Per-Anders sa...

Kanske jag skulle ta och måla motorhuven på min Volvo V70 i någon spännande kulör.

anemonen sa...

Konstigt men så är det faktist att man kan nästan jämt se vilka som är engelskor av någon konstig anledning.De har gröna ben som en lustigkurre sa till mig en gång. Jag hade mina egna dolda i jeans annars kunde han trott att jag var engelska för mina är så vita att de nästan är g.....

cat sa...

Kom hem igår kväll. Idag är jag lite jetlaged.

Freja sa...

Första bilden är som en bildgåta, helt flytande i gränser mellan olika detaljer i bilden. Älskar den! Och jag brukar se ut som en amerikansk turist med mina tygsjok, så jag hade nog kunnat vara motiv på den andra bilden, jag är helt ute när jag är ute.....

Shannara sa...

Svar: Mixen ska gå upp prick klockan tio, ligger redan å väntar. Själv ska jag nu leka taxi.

Pssst... Nyanser... ;)

4U2 sa...

sv: jag tror du gissar för att du gör som jag ber ...skämt åsido, egentligen är väl inte att man svarar korrekt som är det ultimata utan alla otroliga associationer! De går jag igång på! Undrar varje gång: vad kommer att bli svaren (om det blir några) och sitter nästan som på nålar och väntar ... :)
Kram

Pumita sa...

Förminska? Hur menar du då? Jag var så gott som övertygad om att jag har förstått resans syfte men nu börjar jag tvivla igen. ;)

Superläckra bilder!! Jag hade inte fattat det att det där är baken på en engelsk dam. Bettan ser inte ut så där. Och det gjorde inte Lady Di heller. :/

Susanne sa...

sv: Hann inte med några bilder i stolen, så förhoppningsvis blir det några bilder i morgon

Mona sa...

Första bilden är ju störtskön: Summer in the city!

Haha, när det gäller andra bilden så tänkte jag med en gång: Hon har klätt sig för att matcha de gula taxibilarna och dom där gula sakerna som står längs trottaren.

Pysselfarmor sa...

Jag kan måla...har du motorhuv?

tycker den är väldans fräsig!

Mad at you sa...

Haha ja du, finns folk som klär sig så man bara gapar.

Jah Hollis sa...

Hemma igen.
Jag har alltid trott att England var ett föregångsland vad gäller mode. Nej, ärligt – jag har sett brittiska turister i Medelhavsländer förr.
Föredrar nog Stockholmsbilden.