tisdag 2 augusti 2011

Sagan om tält nummer två - fortsättning

Efter en fantastisk kväll ute på stan igår med utmärkt mat, dryck och 22 graders härlig värme vid klockan 21:30 kom maken att tänka på tält nummer två. Läs gårdagens inlägg om ni har missat del ett av sagan.

- Is the tent still in the car?

En ganska retorisk fråga enligt mig då jag visserligen har hört talats om flygande (flytande också för den delen) tält dock aldrig om sådana som bryter sig ut ur en låst bil i bästa Houdini stil. Som ni ser på bild nummer ett så fanns det kvar i sin runda, snygga förpackning i bilen.

Poff
Det tog inte många sekunder tills jag hörde från vardagsrummet något i stil med

- POFF, TJOFF
följt av
… #¤%&!&%#¤. The thing jumped at me!!!

Där stod det – tältet alltså på sin nya plats i vardagsrummet. Jag hade ack så fel igår med andra ord!!! Det lär inte dö oanvänt i bilen utan i lägenheten istället.

Fjädrar
Tältet har en fjädermekanism som ser till att det hoppar ur sin snygga förpackning momentet det får en chans, vilket det tar efter sisådär en sekund.

Instruktioner
Ovansidan av den snygga förpackningen består av ett antal (extremt) tekniska illustrationer - inte för att sätta upp tältet alltså utan för att får ner det igen. Behöver jag lägga till att maken, som är förvånansvärt vig som ni ser, sitter i skräddarsits och har lika långa armar som ben höll på i cirka en timme för att få ner tältet i den snygga förpackningen igen… Å då behövde han min hjälp vill jag bara påpeka;-)

Summering
Uppsättning: en sekund
Nerplockning: en timme
Längd: 2,45 m (= maken får plats)
Bredd: 1,45 m (= undertecknad får absolut inte plats)
Luftmadrass: ingår inte
Pinnar: pinnar för att fästa tältet i marken (alternativt vardagsrumsgolvet ingår inte.
Hammare: en hammare för att slå ner pinnarna i marken ingår inte heller.

Men ärligt talat: 149 spänn för ett tält som står upp på en sekund och håller maken sysselsatt i minst en timme – utmärkt valuta för pengarna om ni frågar mig;-)

21 kommentarer:

Monica sa...

Haha ja dessa fantastiska män, är du säker på att han är Engelsman han ju brun???;-))))
Håller med full valuta för pengarna;-)))))

LillaTuss sa...

Hahaha...

Rantamor sa...

Det vore något för oss fjällvandrare...
vi kunde ju ha varsitt...
inga pinnar att fästa i...
då skulle det vara spännande att vakna på kalfjället och se vartåt man blåst omkring på natten...
förhoppningsvist åt samma håll...
om det inte blir kastvindar....
litet och smidigt att bära...
va det Rusta????

4U2 sa...

Nyvaken efter en liten siesta ute i skuggan ... så får jag världens skratt!Ha,ha,ha. Så varje gång din man verkar ha tråkigt; fram med tältet! Ha,ha,ha!

Olga T sa...

Ha,ha,ha! Gott skratt på en tisdag!

Susanne sa...

Hahahaha, slog tältet ner en massa prylar i vardagsrummet?

Freja sa...

Hahaha, ungarna hade nått liknande i sitt rum förut, jag HATADE när jag skulle fälla ihop det, det krånglade jämt! Och jag hittade inga konstiga djur, kanske inte så konstigt när jag ligger hemma på soffan, helt däckad av sommaren......

Jess sa...

Hahahaha!!!! Fast jag är lite besviken, jag trodde faktiskt att han skulle sova där i natt!

Jane sa...

Gapskrattar (och hunden tittar konstigt på mig)!!! Kan se framför mig hur tältet hoppar på din make, ha ha ha. Måste nästan åka till Rusta i morrn för att se om de har ngt kvar :)))

cat sa...

Ha ha ha, ett tält som tar en timme att plocka ihop skulle driva mig till fullständigt vansinne. Förmodligen hade jag bara lämnat tälteländet åt sitt öde och dratt.

Shannara sa...

Du är så jäkla skön (å gubben din med). Jag skrattar så tårarna sprutar och jag behövde verkligen skratta just nu så tack! =)

Kanske skulle införskaffa ett sådant tält så ungarna har något att sysselsätta sej med... Hmmm...

Bildgatan sa...

Ännu mer skratt och jag kom att tänka på ... om tåget mot all förmodan inte skulle avgå från Arlanda imorgon så ringer jag dig och kanske får låna tältet för att sova på Arlanda utan insyn, gillar inte att sova på bänkar och sådant samtidigt som jag ska försöka hålla lite koll på mitt bagage.

Skämt åsido, ni skulle kanske prova lite camping där hemma. Fredagsmys i tältet skulle absolut vara en ny upplevelse och kanske ganska spännande.

Inga pinnar? Har ni letat ordentligt, eller var det ett tillägg som kostar lika mycket som att gå och köpa ett tält i en äventyrsbutik.

Ett par vänner till mig köpte ett partytält en gång på Rusta. Det var ju så billigt men kunde vara bra att ha om det regnade vid sommarfesterna. Det tältet blev inte långvarigt innan de hamnade bland soporna. Vet inte ens om det var uppe en hel kväll, inte var det på grund av att festen var för livlig.

Din make och jag håller ungefär samma vighetsklass.

Vet inte om jag ska sova ikväll för risken att jag inte orkar stiga upp så tidigt imorgon är stor, taxi kommer 05:45.

Susanne sa...

Sv: Tro´t eller ej, men det finns inga bilder på BiBen, ölen eller Kurko. Ska tänka på de nästa gång ;)

LissenTo sa...

Absolut ett litet flyttbart partytält. Ni får turas om att sova i det.

Ställ det på balkongen för heta nätter. Någon av er får svalka sig :_)

Annars bra sysselsättning för mannen, fniss

Anonym sa...

HAHAHAHA! Jag döööööör här! Hahaha!
Kan vi inte få se filmen? Snälla? Fast en kortvariant, jag vet inte om jag klarar hela timmen utan att få magknip ;-)

Ett sånt där tält måste man nog öva lite på innan man ger sig ut och campar. Folk på campingplatser har inte så mycket att göra så en sån grej tilldrar sig garanterat en storpublik. Finns det en bloggare bland dessa så är man garanterat med på nätet sen :-D

Jo, det är väldigt mycket camping nu va...

Jah Hollis sa...

:-)
Jag och en dam jag umgicks med för många år sedan fick av goda vänner låna ett tält att ha som alternativ till b&b när vi första gången tog oss runt Irland i bil.
Det var ett utmärkt litet tält som det tog ungefär en kvart att resa och lika länge att riva.
I Dublin lämnade vi in det med övrigt bagage när vi skulle flyga hem.
Vart det sedan tog vägen, det vete tusan, för vid bagagebandet i Köpenhamn väntade vi förgäves på det.
Men vi fick så småningom en rätt frikostig ersättning för det försvunna tältet, som ägarna var mer än nöjda med eftersom de själva slutat använda det för länge sedan.
Men jag undrar var det är nu.

Anonym sa...

Men varför vill han tälta i vardagsrummet?

Lysande ögonblick! sa...

hahaha. underbart. bra pris, helt klart! :)

Måste läsa ikapp. Vill veta mer om din sommar, hur har du haft det? Jag har som du kanske märkt varit frånvarande. I min egen lilla semesterbubbla. Välbehövligt. Men lika härligt att vara tillbaka.

En stor kram till!!!

SoF sa...

Haha - tack för ett gott skratt!

Man gör ju sitt bästa för att förvilla besökarna. En skateboard här och en gammal Volvo där...

E g e n t l i g e n är ju inget av dem vårt färdmedel - men lite får man ju luras, tycker vi. ;)

Varma och glada solskenshälsningar!

Pysselfarmor sa...

Ni är helt sanslösa - vad 17 ska ni med det där....antagligen ger ni bort det till någon, eller ska någon av er bo på balkongen när personen inte "skött sig" ;-)

Jo du jag kunde inte sova för här var det tyckande värme ...tro det eller ej +28 på dagen och idag ligger det på samma gradantal. Timmerstockarna i huset lagrar värme som ini-vassen så det är så varmt på kvällen att jag inte kan somna om jag inte "stupar" isäng
;-) - därav de sena timmarna för mig ibland...

Linneas byxor var regnkläder därför att den morgonen var det väldigt daggigt i skog och mark...trots att inget regn fallit kan det vara så.

Igår blev vi bjuden till vår enda granne här bredvid gården,,,,,så det blev inget konstigt djur från mig. Å andra sidan hittade jag inget - jag menar den lilla hunden som vi har är i och för sig konstig i sättet emellanåt,,,men det framgår ju inte av en bild!
Det enda jag kom på fick jag förmodligen inte delta med och det var "djur" som jag som barn gjorde av grankottar....men de räknades som modeller tänkte jag så då gjorde jag inte de små kossorna, hästarna och fåren som jag gjorde som barn. Men det hade väl varit konstigt i varje fall...eller...

Ruth i Virginia sa...

Ha,ha,ha - glada minnen. Min man älskade tält (som geolog hade han bott i tält flera somrar). Ibland satte han opp tältet på gården bara för att sätta opp tältet. Grannbarnen gillade det också.

Han hade svårt att hålla igen tält-lusten, så när han köpt ett nytt gulligt litet ett, satte han opp det i vardagsrummet, varpå grannen inbjöds på gin och tonic - inne i tältet givetvis!