fredag 6 augusti 2010

Fredagstema: Konst


Dagens fredagstema är "Konst". Det temat borde ju passa mig alldeles utmärkt, vilket det också gör. Hur många konst(-iga) saker har inte hag visat upp här på bloggen: graffiti, street art, målningar, T-banakonst, glas, smycken, keramik, med mera, med mera. Men det gäller ju att inte återanvända bilderna jag redan visat upp. Så idag bidrar jag med en väggskulptur i porslin som jag hittade på konstutställningen i Kista ifjol. Dessutom lägger jag upp en pinfärsk bild på en tiggande varg(?). Ni kommer aldrig att kunna gissa var jag har hittat denna sällsynt fula (i mina ögon) och konstiga skulptur. Därför tänker jag tala om det för er. Den sitter granne med Regeringskansliet faktiskt på Drottninggatan i Stockholm. Har ingen aning hur den har förirrat sig just dit. Mycket konstigt tycker jag. Ni kanske vet!

Fler bidrag till temat konst hittar ni här.

15 kommentarer:

Olga T sa...

Den tiggande vargen är ju helt underbar på ngt vis. Har den funnits där länge? Vem är konstnären?
Skön helg önskar jag dej och Maken!

Hörni sa...

Nämen, inte har jag sett den där vargen där..Den är rolig på något vis. Det andra konstverket är riktigt vackert. Jag gillar den där klara blå färgen också.

cat sa...

Den tiggande vargen är rätt sorglig tycker jag. Kanske har den hamnat där för att be de dumma riksdagsmänniskorna att sluta jaga dess släktingar.

Christer sa...

Ett vackert och ett konstigt konstverk, mycket bra!

S o F sa...

Åh vilken tur att jag "hann" delta med ett bidrag på temat konst - tack vare dig.
(det vore väl skam om inte en bloggare från skulpturstaden skulle vara med i ett sådant fotouppdrag)

Konst eller konstigt...ja det är ju den eviga frågan verkar det som.
Ibland konst, ibland konstigt och ibland ännu konstigare. ;)

Vet inte riktigt i vilket fack dina bilders konst hamnar men de passar väldigt bra in på temat i alla fall.

Tack för alla som vanligt peppande kommentarer hos mig.

Natti natti.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Konst nummer ett - supersnyggt skulle jag faktiskt vilja ha om jag hade någonstans att ha det. Beror självklart på stoleken.

Konst nummer två - jag delar inte din åsikt om att den är ful men skulle inte vilja ha den. Däremot tycker jag att den är ... ja, inte ful i alla fall, har sett mycket värre saker.

Mona sa...

Väggskulpturen är jättefin. Den tiggande vargen har jag nyligen sett på någon annan blogg. Om jag fattade saken rätt skulle den ge associationer till de hemlösa. Kanske något för ministrar och övriga att begrunda när de går förbi?

Ellis sa...

Härlig konst, tycker vargen visade massa känsla.

Selma sa...

Vargen såg så sorgsen ut i blicken. Kanske är den ful men den talar till mig.

Petra sa...

Den tiggande vargen såg jag förra året när jag var i Stockholm och tänkte, varför den och just där.

Monica sa...

Härlig konst du bjuder på, lite Hans Arnold i färgerna över den första.Och den andra är väl Mona S när hon var på besök i Afghanistan och bar huvudduk hihi
Letti Rapp heter hon och är Schäferuppfödare hon med, fina är dom vargtavlorna.
Ha en skön lördag;-)

Jess sa...

Jag såg faktiskt den där vargen när vi var i Stockholm, satt några riktiga tiggare där då också...

Pumita sa...

Inte för att jag brukar röra mig vid Regeringskansliet så ofta men den vargen har jag aldrig sett. Fulsnygg är den. Superfina bilder som vanligt!

Jane sa...

Den otroligt härliga statyn med en tiggande RÄV är en i serien som konstnärinnan Laura Ford (från Wales)gjort av hemlösa djur (Rag and Bone). Det finns ex. en grävling som står och letar mat i en soptunna. Djuren har hon hämtat från Beatrix Potters berättelser.
"Dagens kulturkvart" ;))

Heidi sa...

Åhh jag såg oxå räven när vi var i Stockholm, tänkte faktist ta kort på den men gjorde det inte..tyvärr.. Jag tycker att den är fin :)