måndag 9 augusti 2010

När snålheten bedrar visheten


Maken och IT-kompisen Totte har vissa ”likheter”. En av dom är att de älskar ”projekt”. I helgen fick båda två en ”ingivelse”: de skulle byta till nygamla armbandsklockor... varför man nu gör en sådan sak;-) De letade efter de gamla ”bra-å-ha-absolut-inte-slänga” klockorna och fick konstatera att nya batterier behövdes – uppenbarligen.

Makens tillvägagångssätt
När maken berättade om sitt projekt föreslog jag att ett batteribyte hos Ur & Penn skulle ta fem minuter och kosta cirka 60 kronor. Han fnös åt idén. Ingen sport, det skulle han minsann greja alldeles själv. Ett besök på gubbdagiset Claes Ohlson i Täby tog 20 minuter bara för att konstatera att ett batteri i rätt storlek inte fanns. Tur då att det finns Teknikmagasinet. Batteriet kostade 20 kronor. Maken räckte fram en 500 kronorssedel som expediten inte kunde växla. Batteriet bytte ägare för 15 kronor som maken hade i fickan. Väl hemma tog det ungefär en timme – med egenkonstruerad mojäng - att öppna klockan och sätta batteriet på plats. Totaltid (inklusive promenad till centrum): en timme och 30 minuter. Totalkostnad: 15 kronor.

IT-kompisens tillvägagångssätt
Även Totte tyckte att det inte var någon sport att låta en fackman byta batteri. Han åkte till gubbdagiset med samma namn som ovan som ligger minst 15 minuters bilresa från hans hem. Självklart fick också Totte klart för sig att rätt batteristorlek inte fanns. Han köpte dock ett batteri som var ”lite tjockare bara”. Väl hemma satte han igång med att med våld trycka det på plats. Succé. Totaltid (inklusive bilresa): cirka två timmar. Totalkostnad: 20 kronor, exklusive bensin och parkeringsbiljett).

Två lyckliga killar
När snålheten bedrar visheten är jag inte med längre. Jag förstår mig helt inte på ”kill-projekt” av denna dignitet. Lyckliga leenden på bådas läppar, en stolthet som inte går att förklara (=förstå). När Totte berättade storyn idag kunde jag inte låta bli att asgarva - déjà vu ni vet.

PS. Bilden jag lägger upp är min Icewatch som – endast fyra veckor gammal – inte behöver ett batteribyte än. Anledningen att jag lägger up fotot är att jag påstår att den yttre ringen rör sig motsols – helt av sig självt. Mina två ”lyckliga killar” vidhåller att detta är omöjligt. De föreslog att ta ett bildbevis på dagens ”ställning” för att jämföra den imorgon. Hmmmmmm. DS

22 kommentarer:

Malla sa...

Haha :)
snygg klocka har du iaf!

Monica sa...

Nice klocka me like, ja du dessa fantastiska män tack för dagens skratt.
Jacob köpte låsspray till garageporten, frågade expediten är den bra o ja du kommer att bli förvånad. Och förvånad blev han såg ut som en fiollåda i ansiktet och låset till garaget funkade aldrig mer haha.
Ha en skön måndagkväll;-)

Hörni sa...

Hahaha, så mycket jobb för sån liten vinst! :)
Din klocka är så snygg!

egoinasmamma.nu sa...

Hahaha! Och alla som kör bil x antal mil för att köpa 3 kg billigt kaffe etc etc..

Susanne sa...

Maken och Totte har nog inte riktigt förstått hur bekvämt det är när andra gör arbetet. Btw bakar de själva eller låter de bagaren gör det? ;)

S o F sa...

Manlig logik...I say no more. ;)

Varma hälsningar!

(sitter och skrattar åt den förra kommentaren av Susanne - "bakar de själva eller låter de bagaren göra det" - väldigt roligt!)

Jess sa...

Alt det besväret när man kunde fått det för 60 kronor!?
Nä, det förstår inte jag heller.

Petra sa...

Kaka, vad säger man? Snygg klocka har du iallafall.

anne sa...

Jaja. Så länge de bara har ETT sånt projekt...

Susanne sa...

Sv: Hahaha, tänkte faktiskt på dig när jag köpte skorna eftersom jag läst att du köpt le coq skor. Tyder bara på god smak eller hur ;)

Hörni sa...

Sv: Tack för tipseet, jag ska tvätta händerna i tvättmaskinen imorgon, om inte färgen är borta tills dess.:)

Hörni sa...

Sv: Jag som försöker låta bli rosa, haha! Men nu måste jag ju gå och kolla på en bara för det.:D

Hörni sa...

Sv: Silikon är silikon, och plast är plast, så är det ju, vet de inte det?
;)

LissenTo sa...

Sitter här och småfnissar.
Men och teknik!
Fast det där med ekonomi, var ju en annan femma. eller vad säger dom?

Jodå blommor på balkongen :-)

Heidi sa...

Haha..jag tror att en del (oftast män) behöver en liten kick för självförtroendet ibland o då är nog såna här projekt perfekta..logik behövs inte ;)
Sv. tack för din gulliga kommentar o visst har du helt rätt på alla punkter. Jag har inte varit jätteorolig, inte ringt så mycket o dottern är en pålitlig tjej :)

S o F sa...

Å så ska man försöka tänka till lite så här sent på kvällen. ;)

Angående headern så har den sett ut så lääänge nu och enligt datasupporten så har det att göra med att "vi" har gått in och ändrat på Blogspots originalmallkod och då strular det med bilder i headern.
Tror att det går att fixa men det kan medföra seeeghet (och det är irriterande).

"Sök och du skaLL finna" är ett bibliskt citat och det kan man inte ändra på hur man vill - även fast ordlistan numera stavar det lite kortare. ;)

Natti natti Besserwisser-BP!

PS Härligt ;) sensommarregn hos oss också. DS

Tigris Predikantan sa...

Varför ge sig på saker själv när man kan få hjälp? *ler*

Olga T sa...

Läcker klocka!!!
Jag förstår absolut inte deras "projekt". Men det resulterade ju i två "lyckliga killar" och det var det ju värt eller hur? :)
P.S. Jag har ingen aspved på tomten, ingen ved alls. Vi har en hög elräkning så vi borde kanske haft en vedhög.....

Selma sa...

I vissa avseenden är män rätt märkliga.

Daniel sa...

Det var värt besväret! ;)

Daniel diggar! Speciellt fina färgen!

Ellis sa...

Hahahahaha killar alltså. Humor rakt av. De låter nästan som min pappa "JAG KAN varför låta andra göra de för en annan summa?" och så betalar de ANDRA summor som bilbensin och liknande som de förmodligen inte ALLS tänker på. Humor I say.

But boys will always be boys :)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Kan själv - de är något som barn och män verkar ha gemensamt.