torsdag 5 augusti 2010

Tankar från balkongen


Då det var en härligt solig dag idag bestämde jag mig för att ta semester. Bara sådär. Det ångrar jag inte kan jag säga. Njöt för fullt av härliga 25 grader i solstolen på min balkong. Läste en deckare, drack massvis med Brämhults - åsså tänkte jag. Mina tankar förde mig helt osökt till två bloggare som jag följer dagligen SoF och Em. De har helt olika personligheter och bloggstilar och de ser på det dagliga livet med vid skilda ögon. Men en sak har de gemensam: båda två är hängivna LCHF-anhängare.

LCHF-metoden - tillåtet
Då två av mina kollegor precis köpt en bok om LCHF-metoden, kollade jag lite vad man får och inte får äta/dricka här. Måste säga att jag blev minst sagt förvånad. Allt som är tillåtet är precis det vi äter här hemma och har gjort så i alla år.

LCHF-metoden - inte tillåtet
När jag läste "undvik-delen" av LCHF metoden så började jag skratta. Har nämligen alltid hävdat att korv är hundmat, margarin smakar yuck. Socker, godis, läsk och popcorn likaså. Bra att få ens fördomar bekräftade säger jag bara;-)
Måste dock medge att rotfrukter, nybakat bröd och framförallt pasta/nudlar tillhör mina favoriter när dom är lagade som bäst. Alkohol är tillåten i måttliga mängder också. Ja ni ser, jag är nästan en LCHFare och tycker att mår man bara av metoden/dieten så är det bara att köra på. Japp, jag mår utmärkt om ni undrar:-)

PS. Bilden jag lägger upp är inspirerad av SoF. Frukt får man ju egentligen undvika om man följer LCHF. Men hallon är ju bär;-) Nej, de är inte handplockade utan köpta hos ICA. Dom åt vi som efterrätt ikväll - med vispgrädde. Som ni kan se orkade vi inte vispa den - någon måtta får det väl vara;-) DS

16 kommentarer:

Jess sa...

Det fungerar säkert bra, mitt problem är ju att jag älskar potatis och pasta...
Med tanke på vad jag sett av dig (långkalsonguppvisninge) så är där inget fett på din kropp som ska bort! Så du har lyckats med metoden utan att veta om det! :)
Hallon är gott och vispgrädde är godare när den inte vispas!

egoinasmamma.nu sa...

Psst! Vill först berätta en liten hemlis, när ingen ser (när jag inte bloggar) är jag ofta en "Ferdinand" som sitter och luktar på blommorna. Det är då jag kommer på mina konstigheter med ord och sånt. ;)

//Visst är det konstigt med folks negativa attityd till LCHF? Och för mig som åt väldigt mycket kolhydrater och socker tidigare så känns det nästan vidrigt nu när jag försöker äta "normalt" när jag har gäster. Jag "ser" liksom socker runt om mig hela tiden. Det som förvånade mig mest när jag började med LCHF var att jag har inte enbart matat mitt sockerberoende med socker, men även med bröd, pasta, potatis och annat med mycket kolhydrater i. När abstinensen satte in jobbade min hjärna stenhårt på att försöka lura mig att äta de sakerna som alternativ till choklad etc.

Man kan välja lite hur hårt man kör LCHF, det handlar som allra mest om att undvika socker, tillsatsämnen och mycket kolhydrater. Vill man äta sunt så kan man självklart ta en macka eller en potatis till middagen, men vill man ner i vikt kan man utesluta allt sånt. Nu blev jag långrandig.. :D

red sa...

När jag står mitt uppe i ett hallonsnår en solig sommardag skulle jag inte ens tänka tanken att allt detta är "förbjudet". I så fall vore det något fel på hjärnan.
Det är väl bra att det finns hallon på ICA men känslan i ett hallonsnår kan inte köpas för pengar.

Hörni sa...

Vad kul att upptäcka att man redan nästan äter efter en bra metod. Förra sommaren åt jag åt lchf-hållet också, och faktum är att jag inte saknade pasta och bröd för fem öre. Synd att jag åkte till New York och tryckte i mig hamburgare, och inte klarade av att ta mig tillbaka sen. Dålig karaktär har jag. Och en familj som vill äta annat..
Vilken underbar bild på hallon! Ser riktigt läckert ut.

Sv: Tack, vad gulligt sagt! Jag gillar ju din konstiga blogg otroligt mycket också.:D

anne sa...

Min nygamla approach baserad på boken "Hjärnkoll på vikten" är aningens åt det hållet utan att direkt lyfta eller inspirera till ökat fettintag, bara rätt fettintag och minskad mängd korta kolhydratkedjor.

Susanne sa...

Hallonbilden är fantastisk!!!!

S o F sa...

Du är ju bara för go´.
(jag har tydligen fått en liten lätt släng av göteborgarnas "goa gubbar"-snack ;)

Tack för att du läser min blogg, för att du är den du är, för att du alltid uppmuntrar mig, för att du länkar till min blogg...
(du såg väl att jag gjorde en liten mesig länkning till dig igår?)

Å så ett LCHF-inlägg också med en ypperligt passande bild. :)

Ofta tycker jag det är väldigt gott med bara ovispad vispgrädde till hallonen/blåbären/smultronen och det var alltid så vi åt bären när jag var liten, så det blir lite nostalgikänsla samtidigt.

Frukt äter jag väldigt sällan just på grund av fruktsockret.
Kanske 1-2 frukter i månaden.

Tyvärr har jag inte haft någon viktnedgång (suck) men hälsomässigt är det en stor framgång.
Man kan tydligen inte få allt. ;)

Låter som du har haft en perfekt semesterdag! Vi hade några åskregnskurar på eftermiddagen och sen kom solen tillbaks.

Natti natti!

Monica sa...

Åh vad det ser gott ut, det enda jag har emot hallon är dom små kärnorna som fastnar mellan tänderna. Dieter ja har vi ju provat några, men det är nog fortfarande lite Michelingummevarning över mej haha.
Ha en skön helg;-)

Olga T sa...

Den bilden är stormläcker!!!

Selma sa...

Bröd och pasta vill jag gärna ha och föralldel nyupptagen potatis med smör...

Daniel sa...

Säkert värt att tänka på va man slafsar i sig

Men det gör inte jag. Livet är till för att njutas!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

=) En av de där receptböckerna kom med posten igår, som tur är inte till mig.

Jag är inte för någon av alla dieter och tips som finns när de gäller olika sätt att äta - men tro kan försätta berg och det är ju bra. Tycker du att du mår bra så är det ok.

För mig handlar allt om sunt förnuft och måtta (och det är det problemet vi har här hemma) Att minska på mängderna. Nu finns det självklart vissa saker som är rätt som sötsaker och annat som vi stoppar i oss bara för att ...

Att man inte ska äta frukt tycker jag låter hur tokigt som helst. Ser vi på de asiatiska länderna där de äter hur mycket ris som helst och där "våra" sjukdomar inte finns kan man ju fundera.

Sedan blev jag ännu mer avog mot Annika Dahlqvist genom hennes kommentarer kring mammografi och en hel del andra grodor som ramlat ur hennes mun.

Fast var och en har sin tro och sambon ska nu få testa sin. =) Nu tror jag att han kommer att köra sin egen variant.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag glömde - hallonen såg mycket lockande ut, fast jag kan utelämna grädden i alla fall ovispad.

Vad härligt med en semesterdag bara så där. Vi hade "superdåligt" väder på fm sedan på em sprack molnen och solen kom fram med samma värme som ni hade. Idag är det lika strålande, det såg ut som att hela ostkusten skulle ha fint väder.

anne sa...

Sv. Tsss.... Jag hade ju i alla fall inga gjutna fotinlägg i skorna i London... Det måste ha gjort dem en anings mer fashionabla i alla fall..

cat sa...

Själv följer jag helt och hållet min egen diet. Ät vad jag vill men i måttliga mängder om jag kan ;)

Vansinnigt gott med hallon. Själv har jag vid flera tillfällen kunnat observerats djupt inne bland hallonbuskarna, smaskandes iväg som en riktig frossare.

Ellis sa...

ÅH de där åt Janne igår också, dock med vispat grädde. GUD VAD DU ÄR LAT BEATE! Hahahaha!

Jag älskar korv, HUR kan du säga hundmat? dock såg jag ett klipp igår hur de behandlade grisarna och de gjorde faktiskt ont i mig. Iofs vet jag att allt kött var liv en gång i tiden men att se det dem visade gjorde ont i mig, ändå åt jag minst 12 skivor med salami imorse hahahahahaha!!!

sv: Den var ej från H&M :)