torsdag 12 augusti 2010

BPs rekommendation


Idag fick jag min andra Iphone-lektion inom loppet av två veckor.
Kolla bilderna och ni kommer att förstå att det räcker med endast sju väl utvalda och testade "apps" (de finns drygt 100 000 på marknaden) för att hosta upp sisådär 4 600 kronor för en Iphone4.

- Om ni står bredvid varandra med varsin Iphone i handen är det ju praktiskt att kunna kommunicera via den - också.
- Denna här lilla figuren ersätter papegojan: du pratar, han härmar och repeterar. Resten: se punkt ovan.
- Den här är bra att ha om ni alltid har drömt om att leka DJ för en kväll. För valfritt finger över den "virtuella" LPn och ni får samma raspande ljud som IRL.
- Vill man varken svettas eller frysa är det bra att veta att temperaturen har gått ner 0,3 grader.
- Dessa fyrkanter föreställer inget sällskapsspel. Nej då. Rör man - föredragsvis med pekfingret - över ytan så skapas det en musiksträng. Jean Michel Jarre stuk, absolut, innan han blev berömd.
- Myror är flitiga - och snabba. Det kräver fingerfärdighet att döda dom. Personer med tjocka finger har en klar fördel här.
- Min absoluta favorit: med hjälp av en slangbella och en liten röd "gubbe" ska man förstöra ett hus med gröna hyresgäster i. Många gånger.
Testpanelen: Kollegan K och IT-bästisen Totte (helt otippat, eller hur;-))

Användning i hissar
Den absolut bästa egenskapen - förutom ovan listade fördelar - är att Iphonen inte fungerar (som telefon alltså) i hissar. Jag menar vem vill stå bredvid en människa som skriker i sin mobil. Å om hissen hänger upp sig mellan två våningar finns det ju faktiskt en nödknapp som ska hållas intryckt i 15 sekunder för att påkalla hjälp.

PS. Inga ”klockrena” nyheter idag, då Ice watchen ligger inlåst i det brandsäkra kassaskåpet och förhoppningsvis rör på sig;-)DS

19 kommentarer:

anne sa...

Det ser ju ut som en massa spel det där!?!

Sv. Svar:Nej. Inget LCHF-ande för mig, jag "tror" inte på att helt utesluta vare sig det ena eller det andra ur kosten (ja, det skulle då vara alkohol då), däremot har jag börjat hålla efter de snabba kolhydraterna än mer än tidigare. Jag läste ju den braiga boken"Hjärnkoll på vikten" och har ett och annat som jag anat och misstänkt klargjort och bekräftat. Och kolhydrater ska man inte överdosera.

Susanne sa...

Helt ärligt förstår jag inte hur jag klarat mig utan min Iphone. Livet blir sååå mycket enklare med alla dessa apps. T ex när jag ska till IKEA så kan jag göra mina inköpslista innan, då vet jag vilken hylla varan ligger och lagerstatus (lagret uppdateras varje 30 min). Summan av mina IKEA besök är att jag kommer hem utan alla bra-att-ha-saker.

Hörni sa...

Vad kul... Musonen2 (Lilla Mu:s pappa), brukar spela flöjt med sin, haha! Konstigt nöje..:)

S o F sa...

Jag är så impad utav Iphone:erna (ha, ha va sjutton heter Iphone i plural...)

När sonen kommer hem och hälsar på oss gamlingar så brukar han förevisa lite.
Tycker alla har rätt till en egen Iphone. ;) Måste väl höra till de mänskliga rättigheterna!

Instämmer i din kommentar hos mig om bilarna - visst är de väl bara urläckra och som du säger vilken skillnad mot dagens fordon.
Man kan faktiskt förstå att ägarna är rädda om sina guldklimpar och vårdar dem ömt.

Hoppas att din fredag blir en bra en!

Selma sa...

Ja, jösses. Det är inte klokt så mycket kul det finns men för oss konsumenter av trams hade det varit bra att veta vad de heter appsen.

Heidi sa...

I loooove my iPhone..på riktigt!! Sen skrattade jag gott åt att du gillar Angry birds...det är sååå kul!! Här hemma har vi tävlat i vem som först får tre stjärnor på alla banor :) Väntar nu på att nya banor ska släppas!

Susanne sa...

Sv: Måste smaka av allt och ville inte gå 2 ggr, 49% blev kvar på tallriken.
L= Lotta och R= Rasmus
Kommer att behålla den lille kameran som nästan alltid ligger i handväskan så den kan vara med på t ex AW. Monsterkameran tar jag med mig på aktiviteter när det inte är alkohol inblandat ;)

Cherin sa...

Min tekniik-spirit har gått i pension. Jag blir hysterisk så fort jag får ett tekniskt föremål i handen...Någon Iphone blir det med andra ord inte för mig..

SV: Tack kära du! Jag blir så rörd över dina uppmuntrande kommentarer. En muslim bör be 5 gånger om dagen. Jag gör mitt bästa för att be alla bönerna i tid. Man behöver dock inte be bönen på sekunden utan man har alltid ett par timmar på sig att be varje bön (det tar ca 5 min). Så Jg reser mig inte upp under pågående rättegång och skriker allahu akbar, utan jag väntar lugnt tills dess vi tar paus :)

Nina sa...

Annorlunda recension av en iPhone :-) men gillar den starkt, blir mer personlig... :-)

Monica sa...

Jag som får stroke bara av att öppna en manual blir stressad av allt nytt och har föredragit att hålla mej till saker som det står från 0-3 år på;-)
Bakåtsträvare som man är har mitt bidrag till utvecklingen en protest mot en mast för nära tomten, den sega byråkratin gjorde att vi vann haha.
Ha en skön dag med din fina leksak;-)

Malla sa...

men okej...då är det väl avgjort..leon ska göra sig av med sin iPhone för att köpa den senast modellen. han frågade om jag ville ha hans men jag sa nej...nu får jag minsann tänka om :P

Ellis sa...

Åhh du låter EXAKT som en vän som skaffat sig en iphone nyligen. De massa pill och snack om den. Haha.

sv: Hahahaha den där om vintern o snopparna var kul! :D:D:D

Vi hade kul och ja mitt lokalsinne... de är kaos. Jag kan bara gå på ställen jag redan varit på annars hittar jag inte. Hahah thanks god for the GPS!

Som för övrigt finns i din telefon med har jag fått veta haha.

egoinasmamma.nu sa...

Jag har aldrig sett en Iphone i verkligheten ens. Jag kanske borde gå av med ålderspension snart.. :D Eller så borde jag se till att uppdatera mig lite på det tekniska området. ;)

LissenTo sa...

Jag ligger långt efter,när det gäller alla tekniksaker. Skulle aldrig spela, utan koll runt på internet (bloggar)
Men blir dom billigare, då kanske jag köper, man vet aldrig.

Fortfarnde inlåst??????
Fattar att engelsmän är konservativa.
Är dom det fast dom bor i Svedala också??????????????

Lennart sa...

Det stod en kille bredvid mig på spårvagnen på vägen hemåt i dag. Såg att hans Iphone hade en lååång spricka tvärs över hela displayen... Kom att tänka på konsten i Brunsbüttel jag tog bild på, har ingen aning vad eller varför det stod där.

Petra sa...

Och jag ÄLSKAR min iPhone.

Jess sa...

Ja, det finns väldigt mycket apps som är trevliga till en iPhone!

Olga T sa...

En I-phone kan man ha till mycket. Jag tycker jag använder den till mycket men min son är anser över att jag inte använder en bråkdel av allt den har kapacietet för.....Det måste hänga ihop med min kapacitet va?

Maria Berg sa...

Den jag fastnat för är den man håller upp mot en melodi man hör så talar den om vilken låt det är!
Eller så är där ett spel som sänder ut ljustrålar och så skall man träffa visa "ringar" och då flödar musik fram olika starkt beroende på hur många strålar....

Ja, nog finns den en hel del saker...

Jo det där med flöjt man kan visst spela samtidigt som andra i världen och så var det det där med att man kunde se vilka stjärnbilder som finns på himlen där man är (om det nu är mulet hihihi). MB