onsdag 18 augusti 2010

Med svansen mellan benen


Som ni ser på bilden så sitter jag med svansen mellan benen och skriver det här inlägget. I en vecka har jag (förhoppningsvis) underhållit er med mina berättelser om ”klock-tvisten” mellan IT-kompisen Totte och mig. Jag ville helt enkelt inte nöja mig med en delseger. Nej då, envis (=dum) som jag är var jag helt övertygad om att jag hade rätt (att ringen runt klockan rör sig vid rörelser) och mejlade till tillverkaren av Ice watchen igår.

Svar
Japp, de svarade (tyvärr): ”Ringen rör sig inte automatiskt men man kan vrida den manuellt. Jag tvekade länge om jag skulle informera Totte om mejlet (och svaret). Till slut bestämde jag mig för att medge att jag hade överbevisats och att han hade vunnit tvisten med 110%, precis som han ville. Hans reaktion var en blandning av totalt medlidande (igen) och den där herregud-hur-kan-man-vara-så-dum-blicken.

Tack och ursäkt
Avslutningsvis vill jag verkligen tacka er för allt stöd och era roliga kommentarer under veckan. De flesta av er trodde helhjärtad på mig, vilket värmde. Min bloggs trovärdighet har fått sig en törn, jag vet;-) En ursäkt till Totte också: Jag kommer aldrig (man ska iofs aldrig säga aldrig) ifrågasätta hans systemutvecklarhjärna igen, promise! Han får även fortsätta tycka synd om mig ett tag framöver. Jag vet att det stärker en killes självförtroende och jag är van vid förnedringen vid det här laget;-)

PS. Susanne, som har en likadan klocka kommer att vara lika ”knäckt” som jag när hon läser det här inlägget. Red däremot, som tog Tottes parti i en kommentar öppnar säkert en vinflaska just nu. Å maken har för länge sedan slutat lyssna på BP-logiken. Han håller helt enkelt med... för det är enklast så;-) DS

23 kommentarer:

red sa...

Va, tog jag Tottes parti? Total missuppfattning. Jag har inte någonsin tvivlat på att klockringen rör sig. Ren mekanik, tror jag att jag skrev redan för någon vecka sen. Men vad bevisar det?
Annars är det vattenkraften. Regnmätaren har svämmat över i dag.

egoinasmamma.nu sa...

Jag tror stenhårt på att kvinnan är skapad för att kunna vara ett stöd för mannens ego. Det var ju så att Gud skapade den perfekta mannen Adam, men Adam klarade sig inte själv. Då tog Gud ett revben från Adam och skapade den perfekta kvinnan. Resultatet? En perfekt kvinna och en man som saknar ett revben.. ;D
Sv: När jag bara hittar någon som är riktigt bra på design så skall jag ha en ny. Men jag kan liksom inte "byta ner" mig. ;)

Susanne sa...

Totte var snabb att berätta, så jag blev tvungen att gå hem tidigare idag. Tanken var att jag skulle ta ett varv i spåret efter arbetet, men eftersom jag var helt knäckt så blev det en god middag, film och ett par glas Rosé. Mår mycket bättre nu ;)

Olga T sa...

:)

Petra sa...

Hihihi.

Monica sa...

"Man kan betrakta en kvinna som en man av dålig kvalitet".
350 år f kr, Aristoteles

"Kvinnors hjärnor är så små att de i beteende och intelligens påminner mer om barn och vildar än om civiliserade män. Om det finns en intelligent (det är dock ovanligt) så är dessa missfoster, precis som en kalv med två huvuden".
1879, den franske antropologen Gustave Le Bon

"Kvinnor är inte av naturen intelligenta. Om en kvinna lyckas, mot alla odds, bli intelligent beror det på att det är något fel med hennes könsorgan."
1888, tyske filosofen Friedrich Nietzsche
Det här är ju skrivet utav män, då förstår du väl vad klockan är slagen läs och begrunda.
Ha det bra;-)

Monica sa...

Glömde, söt var du med svansen mellan benen är det Ecco skor tro hihi

Jess sa...

Ja, you can´t win them all, eller vad är det de säger? ;)

Heidi sa...

NÄÄÄ ha fel gentemot en kollega svider!! ;) Förresten, att ha fel svider oavsett..hahaha..

S o F sa...

Jag tycker att du visar upp en fin egenskap här BP - "stor i nederlagets stund".

Såna där programmerare...ja jag har umgåtts med en hel del på jobbet + att det dessutom finns en i innersta familjekretsen...så du förstår att jag inte haft/har det lätt. ;)

"Han håller helt enkelt med..." - uttalandet kunde varit yttrat av mig.
Sönerna: "Ja, ja visst mamma". Finns det en ynka liten ton av nedlåtande/ironi i deras röst när de säger det där!?

Å maken då? Ja men efter snart 33 år tillsammans så...

Som alltid: Tack för titt-in!

Varma kvällshälsningar.

anne sa...

That's what friends are for- vi trodde på dig Beate!

Shannara sa...

Hahaha... Jag har följt denna klocktvisten och tycker minsann att klocktillverkaren borde hållt med dej... Så som din make gör. =D

Tack för Grattiset och vet du vad? Jag gillar också pojkarna bäst i långt hår, men sexåringen ville klippa sej och den stora grabben var så illa tvungen då lärarna hela förra året klagade på att han gömde sej bakom håret och dessutom satt och tuggade på det.

I ett år har jag försökt att få stönigheten himself att antingen låta bli håret eller använda en bandana eller vad som helst att dra bak det med på lektionstid... Utan resultat...

Då det påverkar skolarbetet så fick det bli såhär och han var ganska nöjd själv med... =)

Svorskan sa...

Sv: Jag LOVAR att jag sköter mig. Hahaha! God morgon!

Tigris Predikantan sa...

Ibland måste man ju få ha fel, eller hur? *ler*

Selma sa...

Det var den naturvetenskapliga förklaringen men kan man verkligen utesluta att diverse övernaturligheter driver sitt spel i mörkret?

Hörni sa...

Det finns ju som sagt alltid undantag till regeln att kvinnor alltid har rätt.;)

Ellis sa...

Åhh det måste svida hårt Beate! :O

Men i mitt huvud rör den sig precis som du säger! :D

Daniel sa...

hehhehe :))

Monica o Jacob sa...

Vissnade dom av lukten besticken tro;-)är det på Sturegatan som vanligt.Hoppas du håller svansen högt idag du vet väl att bakom varje framgångsrik man står en förvånad kvinna.
Ha det bra;-)

LissenTo sa...

Fniss* Kommer också att i fortsättningen stenhårt tro på din logik. Man måste pröva sina teorier, även om det kan bli fel.
= Storhet!

Låt Totte få gona sig i sin "seger". Vänta till nästa tillfälle, sedan slår du till igen!

Kram

anne sa...

Nya skor? Ska bli!

Nina sa...

Tycker du är ödmjuk som publicerar även dina "nederlag". Men jag håller på dig, nästa gång VINNER du!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Sambons eviga kommentar när jag påstår att han har fel, - Hör du hur tokigt det låter.

Nåja, det får vara så för han vet inte hur ofta jag lyckas men min hjärna att få han att göra precis det jag vill.

Bara en tanke -tänk om tillverkaren gjort ett "måndagsexemplar" och den där manuella rörligheten kanske blivit automatisk i din klocka, ge inte upp.