tisdag 24 augusti 2010

Villes kompisar


I fredags berättade jag att den första av Annes vinbergssnäckor hade anlänt till Täby från Nyköping. Anne kände omedelbart igen honom: det var Ville som var snabbast;-) Idag kan jag meddela att Ville har tagit med sig ett antal kompisar också: Dagge I, II och III.

Grymt
Som vuxen tycker jag att daggmaskar är äckliga. Det gjorde jag inte som barn. De var världens bästa leksak för mig och mina två killbästisar. Vi hade ju inga grodor att leka med när jag var liten. (Maken hade alltid grodor till hands för att spela cricket eller baseboll med när han var barn.) Vad vi gjorde var ganska så grymt och om ni är det minsta känsliga så sluta läsa här.
Vi tog en kniv eller sax och skar daggmasken i lagom stora portionsbitar. Det konstiga var att de inte verkade "lida" av den omilda behandlingen - daggmask-bitarna fortsätte bara att krypa vidare.

Dagge I, II och III
Bilderna visar daggmaskskörden på väg till bussen imorse. Som ni ser är Dagge III en duktig byggmästare: han är nästan klar med taket till sina kompisar. Men sedan så hade han ju Villes hus som ritunderlag också;-)

22 kommentarer:

anne sa...

HAHAHAAAAA!!!!

Du är ju underbar du!!!

Du åt inte av de där portionsbitarna då?

Hihihihiiiiiii!!!!

red sa...

Vad är det för skillnad mellan daggmaskar och AWs ludna saker, va? Bara luddet, eller hur. Kan inte riktigt förstå fobin för de senare.
Jag har aldrig gjort något grymt med maskar. Vi metade med dem på kroken, men vi klippte alllldrig itu dem.

Jess sa...

Hahaha! Känner igen mig! Gjorde precis likadant. Alla bitar liksom bara fortsatte att kräla i väg....
Idag har jag inte hjärta att göra sådant. Torterade även flugor, sniglar och andra insekter....

Svorskan sa...

Å fy! Du är en sån där elak människa! Precis så elak var min storasyster också! :D :D

Susanne sa...

Jag hoppas att du slutat dela på daggisar....

LissenTo sa...

Gillar inte att titta så noga på maskar. Fast när jag var liten kunde jag ta på dom.

Huvaligen jag är nog lite känslig.

Svorskan sa...

Sv: Tack! säger jag, även om det är dottern det handlar om. ;)

Hörni sa...

Hahaha, vad söta de är Daggarna.:D
Jag lekte också med maskar när jag var liten, men jag kan inte minnas att jag delade på dem. Man är väl snäll mot små djur, hehe.;D

Svorskan sa...

Sv: Håller med, fysisk attraktion måste finnas och det skall vara ens bästa vän. Men det med olika intressen eller ej tycker jag nog beror på relationen, har lite olika erfarenheter där. Sen är det helt klart inget måste att skaffa barn. Skall vi gifta oss? :D

cat sa...

Jag var grym några gånger mot svarta sniglar när jag var barn. Har dåligt samvete för det nu när jag är vuxen. Daggmaskar brukade jag bara gräva upp och sedan slänga tillbaka igen.

Jag gillar nog Dagge I bäst för han gör sig snyggast på bild ;)

Jess sa...

Tack för dina komplimanger till mina bilder! :)
Blir verkligen glad!

Heidi sa...

Hahaha..jag har hört att mördare ofta börjar med att plåga djur..hmm, om nu daggmask går som djur?? ;)

Susanne sa...

Sv: en liten uns till höst var det i morse och då blev jag ju "tvungen" att köpa mig ett par skodon som är höstsäkra ;)

Selma sa...

Jag gillar daggmaskar mycket. Märkligt, det kan ha med odlingslusten att göra.

Malla sa...

urk på burk vilka äckliga ena :P
jag gillade (inte gillade som i att äta) mask då jag var barn. nu tycker jag dom är svinäckliga - jobbigt om man ska meta!

Shannara sa...

Haha... Dela maskar... Tja, de påstår ju att det är ohumant att meta med maskar läste jag någonstans... Om man delar dem så blir de ju bara fler. ;)

Sv: De flesta andra bilderna jag visat upp är det nog Puddeludding som stått för... Snotti är en stjärna på uppgång! ;)

Tigris Predikantan sa...

Makabert *ler*, vi gjorde, fy, likadant!

Ellis sa...

HAHAHAHAHA !!! Du jag var likadan, sadistisk jävel som skadade maskar och tyckte de var skitkul,idag är de döäckliga. MEN jag ägde grodor!! :D Massor av grodor! En av mina grodor hade hoppat in i grannens damm och satt en massa grodyngel där. Min granne badmig kolla och som straff putta hon i mig i dammen och jag fick utslag på låren så de hette duga.. Fick ett ärr av utslagen som jag än idag har, som en minigrop i finn-strl.... Tack liksom.

Petra sa...

Själv älskade jag pappalångben som jag ryckte av benen på.

Monica sa...

Skönt att veta att nästan alla ungar har en liten seriemördare boende i sej;-)Själv gillar jag fortfarande maskar och grodor men på ett betydligt snällare sätt än förr.
Ha en bra dag;-)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

=) Vad är det med mig, jag skrattar åt ditt inlägg med vet inte vad jag skrattar åt. Vilket tak? Ser absolut inte något sådant inte ens i min vildaste fantasi och den brukar vara vild.

Däremot känner jag igen dina barndomslekar, vill ha oskrivet vem mer som sysslade med sådana. Däremot kan jag tycka att din makes lekar var ganska ...

Nina sa...

Brrr... inte min favvo heller, allra värst är det efter regn o det ligger tusentals (så känns det i alla fall) halvmosiga på vägen...