söndag 1 augusti 2010

EM i friidrott i Barcelona

Nu vet jag inte om ni också har kastat ett öga på pågående EM i friidrott i Barcelona. Själv kunde jag ju inte låta bli - idrottsintresserad som jag är. Och om ni har kollat mästerskapen så undrar jag om ni håller med mig om följande synpunkter:

Valpen
Christophe Lemaître, den långa franska 20-åriga valpen gjorde två "Usain Bolt" under EM - på 100 meter och 200 meter. Han vann guld på båda sträckorna efter en makalös urladdning på slutet. Äntligen en vit sprinter. Det har jag saknat länge. Han kompenserar med råge för Frankrikes fiasko i fotbolls-VM.


Ethiopier
Ethiopien ligger granne med Eritrea, Sudan och Kenya. Deras kvinnliga och manliga långdistanslöpare är kända för att vinna guld i stora mästerskap. Undrar om det finns några kvar i landet till kommande VM och OS. I EM har dom bytt nationalitet och kan numera kallas för turkar, italienare och spanjorer. Ja kan kenyaner bli medborgare i oljeriket Qatar så...

Landslagsdräkter
En titt på landslagsdräktarna får mig att vilja anlita Stilpoliserna. Tysklands helhetsdräkt påminner om ett lapptäcke tillverkat av en färgblind. Gräsligt helt enkelt. Ja, en sak till: de manliga atleters tajta byxor borde förbjudas för all framtid. De är lika avtändande som cykelbyxor, där jag dock kan ha viss förståelse för "blöjan" i baken. Ytterst få asiater använder dessa byxor. Undrar varför;-)Barni
Barni är mästerskapets maskot (se stora bilden). Borde inte han ha hetat "Barci" istället - om han nu bor I Barcelona menar jag;-) Han blev "axlad" av Andreas Thorkildsen (vinnaren i spjut) från Norge igår. Å visst är han snygg - Thorkildsen alltså;-)

10 kommentarer:

Petra sa...

Jag har inte tittat alls och jag måste säga att du brukar ha helrätt så jag håller med dig.

egoinasmamma.nu sa...

Jag har missat att kolla i dag, såg liiite i går kväll. Rätt dumt, det är ju många snygga karlar där.. :D

Jess sa...

Är inte alls intresserad och har faktiskt missat detta helt...
Men han den siste är snygg och Tysklands dräkter ser onekligen fula ut och jag håller med om att maskoten skulle heta Barci i stället!

Susanne sa...

Jag har inte sett ett dugg på friidrotts-VM och har himla tur att jag har en idrottsintresserad Bloggkompis, så att jag kan hänga med. Här kommer mina synpunkter.
Tysklands landslagsdräkt är bland det fulaste jag sett i hela mitt 45-åriga liv. Blev gladare av att se Thorkildsen, det var en riktig urrrppping ;)

Monica o Jacob sa...

Jag säger bara Linford Christie, det var ett nöje att se den mannen löpa är du idrottsintresserad vet du varför hihi
Den sista killen i din blogg var en riktig godbit;-)
Ha det bra;-)

Herta sa...

Här hemma har vi tittat dåligt fast nu de sista dagarna lite bättre. Emma ikväll var vi glada att vi såg. Så kul!

S o F sa...

Jag lider av någon slag fotbollsVM-depression...all annan sport känns meningslös...
För första gången har jag inte ens slängt en blick på friidrotten.

Tyvärr har jag nu precis lyckats missa Emma Grens höjdhoppssilver. Skit också!!
Livet är tufft. ;)

Som vanligt stort tack för din vänlighet hos mig.

Önskar dig en bra vecka!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag har väl "halvlegat" framför TV:n ibland men vi har inte TV på ön -TV har vi men har inte skaffat någon box så därför är det detsamma. Hörde i alla fall att Emma Gren tagit medalj, kul för henne.

Jag håller med dig om Tysklands dräkter, gräsliga. Håller också med dig om de tajta byxorna. Håller också med dig om snyggheten i norrmannen. Håller också med dig om namnet på maskoten. Däremot ser jag att det står B10 (förstår innebörden) samtidigt som jag inte kan se att det faktiskt också mer är känt som någon multivitamintablett.

Idag är jag ensam på ön, regnet började precis ösa ner. Synd att uppkopllingen är "noll". Här borde det vara bra tycker jag men tyvärr är läget inte sådant. Du jobbar och bekymrar dig inte om vädret. Det gör inte jag heller egentligen men regnet vill jag inte ha och framförallt när jag planerat lite annat idag.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Nu kom, jag ihåg vad jag egentligen skulle skriva. Det jag minns bäst är när tomten vann. Den tomteluvan kommer jag att komma ihåg från friidrotts EM. Att tomtar får stressa vid jul bygger väl upp deras kondition att han sedan gick och vann lopp i EM var inte dåligt.

Hörni sa...

Jag har bara tittat lite, och det enda jag engagerat mig i är Emmas höjdhopp, och där blev det ju medalj i alla fall.:)