lördag 28 augusti 2010

Bilduppdraget: "Vardag"


Äntligen är Bilduppdraget tillbaka i vardagen ;-) Helgens tema är just ”Vardag”. När jag hör ordet tänker jag främst på ”vardagssysslor”, alltså sådant man inte gör under helgerna och lunchrestauranger faktiskt på grund av att dom har öppet vardagar men oftast stängt under helgerna. Och hur ska jag omvandla mina tankar till en gångbar bild då?

73:ans buss
Även den här gången kom jag på en idé – lite långsökt kanske men häng med! Varje vardags morgon tar jag 73:ans buss från Roslagstull till Norra Station. Varje eftermiddag väntar jag på bussen för att den ska ta mig till Östra Station, där jag tar Roslagsbanan hem till Täby. 73:an påminner alltså om en vardagssyssla som jag inte gör under helgerna. Men även om jag skulle vilja använda mig av den då så skulle det inte fungera då den inte går lördag/söndag. Här finns det en klar likhet med många restauranger.

Urbino
Jag har ju många gånger skrivit om 73:an här på bloggen. Linjen har sin alldeles egen tidtabell och – upp till för två veckor sedan – haft Stockholms äldsta och snuskigaste (och då menar jag rentav äckliga) bussar. Men se och häpna: efter sommaren har jag varje vardag haft förmånen att kliva på Urbino 12, den nyaste, renaste och coolaste bussen i huvudstaden. Det måste jag bara visa er, så att ni tror mig. Bilden tog jag igår, exklusivt för Bilduppdraget;-)

Fler vardagliga bilder hittar ni här.

14 kommentarer:

Monica sa...

Kul med ny fräsch buss, hoppas bara att den överlever en riktigt kall vinter har ju vara lite si och så med dom där miljöåken och kylan.Hit ut går det ena riktiga vrak, åkte med en dragspelsbuss och den fullkomligt spelade med dragspelet skulle behövt öronproppar. Var livrädd för att bakre delen skulle lossna och dra iväg in i skogern.
Ha en skön lördagkväll;-)

Lennart sa...

Urbino får mig att komma på att då jag hälsade på släktingarna i Canada lärde jag mig, eller kanske mer upptäckte ett nytt engelskt ord, rural. Tror inte jag kunde det innan, jag har i alla fall inte använt det någon gång.

Svorskan sa...

Kul! Vi vill se fler bilder som visar allt liksom. Här i La finns det gröna trådbussar som har sett likadana ut i evigheter.

S o F sa...

Grattis till Urbino 12! :)

Kul att höra att ni också hade tur med vädret.

Och tack återigen för tipsen om fotoutmaningarna - har gjort en liten tack-länk till dig under bilden idag.

Denna vecka kan jag ha samma bild till båda uppdragen, så smidigt.

Ha det bra!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Även i denna nämnde du det, mat.

Tur att ditt val inte blev någon av de helgstängda lunchrestaurangerna. Tycker att din bild är vardag och som du skriver så har jag läst en del om både buss, chaufför, färdväg och väglag till och från jobbet -på vardagar.

Mitt i prick.

Ellis sa...

Haha vad kul! Fina ben du hade också! :D

Jag åker sällan buss, bara från centrum hem som då tar 3 min.. haha är man lat så är man.

Hörni sa...

Härligt med en ny buss. Det är stor skillnad att åka med en sån istället för en gammal sunkig.

anne sa...

Är det din blommiga kjol och ballerinas som reflekteras? På något vis tror jag inte det...

Ellis sa...

sv: Awww du är bara för go Beate!! <3<3<3<3

Det var förresten inte Anton som gav mig rosen utan en annan ;) haha Men Anton är gullig han.

Hörni sa...

Sv: Javisst ja, tack! Det är ju så han heter. :)

ELlis sa...

sv: Haha nej hade nog inte jag heller velat klippa mig hos dem. Få en bakelse i håret eller något.

Sova är det bästa som finns, eller att sova är inte kul. Men att sen sova DET är bäst. förstår du? Hatar o gå o lägga mig - men hatar o vakna ännu mer..

Svorskan sa...

Sv: De nyper tag i tungan med typ en tång eller liknande och drar den åt sidan för att den inte skall vara i vägen. De jobbar väldigt nära en huvudpulsåder om jag har förstått rätt och därför är operationen klassat som riskfylld + att de får vara extremt försiktiga. Jag kan tänkta mig hur hårt tången måste nypa för att de skall vara säkra på att den håller emot.. Aj!!

Jess sa...

Den ser väldigt ny ut! Var helheten lika snygg?

Nina sa...

Grattis till ny "fräsch" buss! :-) och en bra bild på temat!