måndag 16 augusti 2010

"Klockren" uppföljning II - med bilbana på köpet

Man ska vara mån om sina (manliga) ”bästisar” på jobbet. Det gäller att vara trevlig, ödmjuk, storsint, generös och överseende . Annars blir dom så där ledsna och sårade som bara killar kan bli och då vill dom inte vara mina kompisar längre. Därför har jag beslutat mig för att inte längre skryta om det här, som ni ju redan har sett, läst och flitigt kommenterat.
Ringen på min Ice Watch i det brandsäkra kassaskåpet (där den har legat sedan onsdag den 11 augusti) hade inte rört sig ur fläcken. Så enkelt är det. Jag medger ödmjukast att IT-kompisen Totte hade rätt. Usch det där sved;-)


Kvinnlig logik
Att ”ringen” (”bezel drive”) inte hade rört sig under tiden klockan låg i kassaskåpet är ju helt logiskt eller hur!!? Den rör sig bara när den sitter på en arm som – just det - rör sig. Och det gör den ju – hela tiden (oavsett vems arm det är). Observera att man alltså inte behöver röra vid/komma åt varken bestick eller byxfickor för att ringen ska röra på sig. Nu blir det nog lite väl rörigt till och med för er läsare antar jag. Till er manliga läsare vill jag bara säga att det är så den kvinnliga logiken fungerar: den är rörig, flexibel och framförallt anpassbar. Den "klickar" vid behov så att säga;-)

Bilbana
Det behövs egentligen inga (dyra) klockor för att ha roligt. Det räcker helt och hållet med en gul Hummer för 70 kronor från MrGizmo. Kolla vad den gör: Man ritar upp en bana med en svart penna (som ingår) och tack vare några sensorer (tror jag det var) följer bilen banan. Coolt va!!??? Nu har ägaren Totte äntligen fått någonting som rör sig på riktigt, helt synligt på golvet. Hummern behöver varken armar, bestick eller fickor för att få fart på den. Det räcker med batteridrift och sensorer. Mycket lättare att förstå sig på än bezel drives som rör sig…

24 kommentarer:

Susanne sa...

Jaha, va ska man säga... Det är väl bara att skrapa med foten och inse att Totte kanske har rätt. ;)

S o F sa...

Totte, Totte...han hade alltså rätt - förstår att det svider. ;)

"Små sår och goda vänner ska man vara rädd om" heter det ju.

Tänk vad denna blogg är allmänbildande - det är faktiskt väldigt roligt att få lära sig om alla tekniska prylar som är inne nu.
Jag blir alltid superimponerad. Kan kanske delvis ha att göra med att jag är relativt oteknisk...men lite intresserad ändå.

Inte för inte som jag är gift med en händig man. ;)

Idag har jag fått inside information om att vädret varit skönt i Stockholm.
Här har det regnat en del, men det finns ju vissa skumma typer som tycker det är mysigt...har jag hört. ;)

Varma hälsningar!

S o F sa...

Jag igen...

Tack för länken men det är inte samma svamp.
Dessa som jag fotade är mycket större och svarta - har aldrig sett dem tidigare och blev lite fascinerad.
Så denna gång var det inget filter inblandat. ;)

Ha det gott och tack för titt-in!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Vad beror det på att vissa föds med konstiga hjärnor och andra har så otroligt klara och logiska sådana? Det där med att lagra och tro att man kommer ihåg =) helt bortkastat på mig. Jag kan vara på promenad och få en snilleblixt, när jag kommer in och ska sätta den på pränt -spårlöst försvunnen och det är inte ens någon ide att skicka den till till ”Efterlyst” för att komma ihåg.

Allt är politik och du kan ju mycket så … Att de är tränade på att ljuga är helt sant men vi ”måste” ju rösta. Självklart inte SD och sedan finns det några till men av andra anledningar.

Nu ska jag läsa den spännande fortsättningen hos dig som jag ser har kommit upp.

Petra sa...

Ajfan, så Totte har kanske liiiiiiite rätt men bara lite....

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag vill inte gå så långt att jag ger Totte helt rätt. Den rör sig ju i vissa lägen och jag vet inte hur diskussionen gick. Var det inlåst i ett kassaskåp du påstod att den rörde sig? Nej, jag misstänkte det så därför tycker jag att det blev 50/50, din tolkning och hans ganska stela tolkning, åtminstone stillsamma.

Den där bilen var helt fantastisk, finns det traktorer av samma modell månntro? Jag ska absolut inte ens försöka mig på att förstå den tekniken. Hoppas att Totte får ha roligt med sin rörliga bil, men är det helt säkert att det är den som rör sig så att det inte är batterierna som gör att den förflyttar sig?

egoinasmamma.nu sa...

*Men vilken kul leksak, en bra idé som en liten present till små killar, större killar och stora killar och eventuellt tjejer som inte vet sin plats. ;D
Sv: Hahaha, min chef var faktisk också inne på någon typ av saneringsdusch när de hade badat.

Ellis sa...

aouch måste svida!

Men vad grym uppfinning!!! Haha sådant är kul i typ 5 min sedan tröttnar jag - jag och "LEKSAKER" är ingen bra kombo.

sv: Har ej fått plastet ännu, datorn skall formateras imorgon och endast telefonen är jag nöjd med som jag lyckats fixa. men annars är jag itne ett dugg nöjd med tillvaron, allt SUCKS!

Malla sa...

En liten fråga bara...skulle man rita upp dom där strecken så följer bilen det man ritar? oerhört frestande att rita streck där....och där...och där..runt hela huset! :D

Malla sa...

å med det sagt så menar jag att jag vill ha en sån! :)

anne sa...

En sådan Hummer vill jag ha! Det skulle vara urkul att leka med! Eller stressa av med...

Susanne sa...

Ska fundera på hur vi ska kunna överlista Totte, återkommer när jag hittat på något bra.....

Olga T sa...

Ha ha ha! Det är stort att erkänna sitt misstag!
En Hummer är ful,stor och livsfarlig (om man skulle krocka mot den). Sorry Thotte!

Jess sa...

Fast jag tror att klockan hunnit vrida sig ett helt varv och därför ser ni inte det!
Cool bil!

Tigris Predikantan sa...

Rätt och rätt ... och bilen, den kör inte heller rätt(-fram) eller ja, rakt fram då!

Lissen sa...

Totte har rätt när klockan är i ett kassaskåp. Men om den är på en arm rör sig ringen. Alltså har båda rätt.

Va kan bilen gå efter linjen, märkligt........

Tänkte du på att fjärilens ena antenn inte var helt i bild. Blir bilden sämre då. En fundering, blir nog - i fotoskolan :-)
Tack för din goa kommentar!!!!

LissenTo sa...

Jag är nog mer färgglad jag också :-)
Tycker alltid om dina reflektioner, dom kommer ju från hjärtat.
Och konstrukiv feedback gillas.

Hörni sa...

Visst han hade kanske rätt den här gången, men det finns ju alltid undantag som bekräftar regeln, att vi kvinnor alltid har rätt.;D

De där bilarna är så roliga. Min brorsson hade en sån ett tag, när han var riktigt liten. Nu är han åtta. ;)

Monica sa...

Surt, är du säker på att han inte tejpat fast den? ;-)
Det här inlägget visar jag inte Jacob med tanke på bilen=vill ha.
Ha en bra tisdag;-)

Selma sa...

Häftigt med tekniska manickar. Tro om inte brorsonen borde få en sådan bil.

oumberligating sa...

Ett klockrent inlägg ifrån dig igen måste jag säga, skumt med bilbanan, känns som jag vill backa tiden lite!
Ha en fin fortsatt vecka!
Kram ifrån Peter!

Lissen sa...

Här skiner solen, ska äta lunch. Sedan mina föräldrars stuga. Ska rensa flyttlåda. Men hoppas få somna på solsäng. Trött, har jobbat.

Nina sa...

Älskar din förklaring över hur den kvinnliga logiken fungerar, tror jag ska be maken läsa den... ;-) för det stämmer så bra!

Skitkul att du är med i tävlingen! Inte bara för att din bild är kanon utan oxå för att du har så många bloggläsare, så fler kanske blir inspirerade att tävla (du lägger märke till smickret igen hoppas jag... ;-)

Svar: Kan hålla med om att min nya teckensnitt på rubrikerna är lite svårläst, men den är ju så SNYGG, så jag kunde bara inte låta bli :-) men med tanke på hur ofta jag ändrar i min blogg så vet man aldrig hur länge den stannar... :-)

Heidi sa...

Hahaha..stackars dig, kunde du inte fuska på nåt sätt?? Här hemma har jag fått höra att jag aldrig har sagt "Jag har fel"..hahaha..