tisdag 10 augusti 2010

Klockrent

Om ni har läst gårdagens inlägg om ”mina” två lyckliga killar och deras förhållande till klockbatterier så har ni ju inte missat mitt PS heller. Dagens story handlar återigen om klockor. Säg till om ni blir uttråkade, själv tänker jag skriva ytterligare ett klockrent inlägg;-)

Magic
Min arbetskompis Susanne har en likadan Ice watch som jag, fast i orange. Den har också en ”ring” ("bezel dial" på dykarspråk) som – precis som min – rör sig motsols av sig självt. Hon ser det, jag ser det, jag har lagt upp bildbevis (här och här) – ja, jag har gjort allt som står i min makt för att övertyga IT-kompisen Totte om att den där ”grejen” rör sig. Maken har givit upp för länge sedan (= har tröttnat på mig, min klocka och mina bevis) och kallat det hela för ”magic”. Den förklaringen kan jag köpa – magiskt låter spännande;-) "Magic" är bara fusk hävdar Totte.

Klockbyte
Totte överöste mig med alla möjliga argument idag varför jag inte kan ha rätt. Ska inte närmare gå in på dom (200 sidor är kanske lite väl mycket för att blogginlägg;-)). Till slut kom han på den strålande idén att byta klocka med varandra i några dagar för att en gång för alla (be-)visa att ringen omöjligt kan röra på sig. Nu bär jag på en himla snygg Gant klocka med för tjockt batteri (se gårdagens inlägg) och Totte klär sig utmärkt i min limegröna Ice watch. Japp han lovade till och med i ett svagt ögonblick att köpa en likadan själv – om ringen rör på sig, vilket den ju – enligt honom - omöjligen kan göra. Han ska inte bära klockan utan skruva isär den för att kolla magin alltså;-) Fortsättning följer – om ni är intresserade.

PS. Maken hade sin egen lösning på ”konflikten”: - Lägg den där eländiga plastklockan i ett låsbart skåp i några dagar, se vad som händer - och behåll Tottes klocka. DS

20 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Klart du har rätt, kvinnan har alltid rätt, har de inte lärt sig det än? Min chef är lyckligt gift, han säger alltid att alla kvinnor har rätt. :D
Sv: Vad roligt! Jag tycker självklart att inte alla människor behöver äta efter LCHF, men jag tror många kan bli hjälpta av det och sen är det inte helt fel med tänket att undvika tillsatsämnen.

Susanne sa...

Totte är envis som en röd gris och trodde inte på mig heller. Han borde absolut köpa sig en grön klocka för den var ursnygg på hans arm ;)

Tigris Predikantan sa...

Ha,ha ... förstör han din klocka så behåller du hans, självklart!
:)

Selma sa...

Märkligt det där att det ska vara så svårt att bli trodd.

S o F sa...

Absolut inte uttråkad, jag sitter här och skrattar. Tack!

Väldigt snygga macroklockbilder BP!

Jag tror på dig - klart att ringen rör på sig. :)

Soliga kvällshälsningar!

LissenTo sa...

Jag följer med spänning på fortsättningen!
Urhärlig "glimten i ögat" inlägg!

anne sa...

Jag skulle nog också överväga att behålla Tottes klocka.

Jess sa...

Klart den rör sig! Varför har män så svårt att lita på kvinnor när det gäller tekniska prylar? ;)

Hörni sa...

Hur det än går så har du självklart rätt. :D

Byt ut hans klocka mot en kopia, han märker säkert ingenting.;)

Hörni sa...

Sv: Det är inte hostmedicin, utan balsamvinäger, eller rättare sagt crema di balsamico. :)

Tigris Predikantan sa...

Sv:ja, vi är väldigt speciella och trevliga *ler* Tyvärr är inte, var inte idag iaf, vattnet varmare än 18 (20 eller mer enl sambon!).
:)

Olga T sa...

Ha, ha! Lycka till Thotte!
Klart pluppen rör på sej om BP har sagt så!

Malla sa...

haha, blir spännande att höra fortsättningen på detta! :)

Ellis sa...

Kvinnor har alltid rätt.. Men.... VADÅ RÖR SIG? Jag hajjar inte... Hahaha du kan bortse mig från kvinnan nu när jag frågar.. Att vara into stuff like that aint my thing haha...

sv: Haha med tanke på att mina sysslingar (tjejerna Elis & Nancy) är från min farfars sida antarjag från mannen? :D

Men min mamma är sjukt vacker hon med, antar från båda? :D haha

Monica sa...

Surt när dom små liven inte kan inse sanningen utan tror man lever i fablernas värld:-)
Har du tur snurrar den ett helt varv och han får samma gröna färg i ansiktet som klockan, vilken syn haha. Ska man hålla tummarna för att han sabbar klockan tro, ha en skön onsdag i triumfens
tecken;-)

Lennart sa...

Vad spelar det för roll om ringen rör sig? Det viktiga är väl att klockan visar rätt tid. Att köra på Autobahn är lugnt och behagligt, folk kan trafikreglerna i det landet. Visst finns det undantag men det är inte ofta jag ser sånt. Ett par saker som ibland råkar ploppa upp i min hjärna då jag har passerat betalstationen vid Öresundsbron och kört en bit på E6:an är 1; Vad långsamt folk kör, eller 2; Vad konstigt folk kör.

Bajsugglan sa...

Ur led är tiden.
Nä, nu var jag bara tvungen att dra en ordvis, jag har ju ändå bott i Göteborg sju år av mitt liv:

-Jag har tappat min klocka, vad ska jag göra?
-Gå till SJ. Där spårar de ur ibland.

Ja, fint.

oumberligating sa...

Hur fan kunde jag få för mig att sluta blogga, jag kunde ju helt ha missat dessa helt underbart klockrena inlägg.....som du vet så är jag klockofil.
Säger bara en sak...ringen rör på sig....klockor är levande ting...eller helt oumberligating så klart!
Ha en fin fortsatt vecka!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Daniel sa...

Ja byt ut mot en billig kopia, karar märker ju inte sånt!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Ser fram mot fler klockinlägg och den spännande fortsättningen.

Din klocka skulle vara klockren när jag är i stugan med tanke på färgen.

Jag hoppas verkligen att du har rätt samtidigt som det låter lite - men det är kanske en del av den ultramoderna klockans egenskaper.