fredag 5 september 2008

Ett konstigt monster tar över

För två år sedan köpte jag en kryddväxt som heter Shiso eller Perilla på Trädgårdsmässan i Älvsjö. Då var den cirka 15 cm hög och ungefär lika bred. Sedan dess har vi inte gjort någonting med växten förutom vattnat den regelbundet och planterat om i en större kruka.

Tillväxthormoner
När jag nu tittar på detta konstiga monster som står rakryggat (70 cm hög) och sträcker ut sina 1,70 meter "armar" över hälften av fönsterbänken i vardagsrummet så undrar jag om den inte själv har tagit lite tillväxthormoner eller kanske en dos anabola. Av oss har den då aldrig fått varken extra näring eller andra tillåtna/otillåtna hjälpmedel.
Vet inte hur många sticklingar jag givit till kompisar och arbetskamrater. Undrar om deras Shison växer i samma takt som våran. Om ni vill veta vad man kan göra med Shiso kolla Malenas recept.
Kan inte låta bli att ladda upp en bild på vårt eget "lilla" monster speciellt då min man ikväll spontant utbrast: - Kolla Shison. Du ser väl vad "han" säger till oss: Det här är min fönsterbänk, mitt vardagsrum och min lägenhet.
Vi får väl se hur det blir med den saken.

En till som har blivit stor: Corky
Så här så Corky ut när jag fick en den 1 maj i år av Mrs Bettan. Drygt fyra månader senare ser han ut som på bilden bredvid. Behöver jag tillägga att Shison och Corky står bredvid varandra...

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Men du har ju gröna fingrar. Inte har min blivit så lång som din precis. Härftigt. Du är ju rolig du. Min står i skugga och det är väl därför den inte växer. Du leder med hästlängd.
Kram MrsBettan