torsdag 25 september 2008

En himla "kulig" dag

Dagen började med ett mirakel som endast SL kan bjuda på: Två av 73:ans bussar kom samtidigt(!!!) till Roslagstulls hållplats. Under mina 3 1/2 år som jag stått vid den hållplatsen har det aldrig hänt, vilket bevisar att det omöjliga görs på en gång (at aldrig hålla tidtabellen) medan mirakel tar lite längre tid. Ha, ha!!

Den magiska manicken
Väl på jobbet visade "min" idéspruta Totte upp en ny skapelse som ni ser i olika varianter på bilderna. Nej, jag har inte döpt verket ... än, men jag vet hur den kom till: i Tottes garage - tillika verkstad - och den tillverkades natten till idag mellan klockan 23:00 och 3:00.
Den är/var tänkt att vara en prototyp till en stor avlång display (ungefär som digitala anslagstavlor som man kan se lite varstans). Den skulle användas på jobbet för olika budskap.
Manicken består av ett kretskort med en miniprocessor (16 kb) och lysdioder som är ihoplödda i ett rutmönster. De lyser en åt gången och bildar olika mönster. Programmet (ihopknåpat av Totte medan han satt på bussen imorse!!!) som styr LEDarna är skrivit i programmeringsspråket C. Nej, nu blir det lite väl tekniskt eller hur!!?

Lasereffekt
Som ni förstår har Tottes magiska manick fått en liten annorlunda "konst-inriktning" under dagen, eller som skaparen själv uttryckte det:
- Det var inte alls så jag hade tänkt att använda den, men...
Ja, med en eller två CD-skivor bakom manicken och en lättbetong- eller metallplatta under skapelsen får man ju 1. en underbar utsmyckningsstaty och 2. samma coola lasereffekt som mina datortavlor visar.
Totte, du är suverän!!!

Spontana "aktiviteter"
- En after work öl på "sommarpuben" bakom Stadsbiblioteket
- En "fish 'n chips" middag på Backpipers Inn på Rörstrandsgatan. Suverän, inte flottig och den egen tillagade Remouladsåsen saknar motstycke. Dessutom kostar ölen och vinet mindre än i "Stan på landet" - Täby. Konst(igt) och helt otippat!!
Fler sådana "kuliga" dagar, tack!!!

3 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Inte vill väl du sluta att jobba ! Du har ju skitkul med dina kompisar och dessutom fått dem att börja skapa roliga saker. Jag säger ju det, du är en idéspruta till alla människor. Tack för att du finns för oss.
Kram MrsBettan

Mrs Bettan sa...

*Jag såg nog att du hade varit inne och kommenterat min blogg, ska inte du gå och pömsa nu. Får du vara uppe så här länge när du ska jobba i morron.
Sov gott MrsBettan

MaMalena sa...

coola saker som skapas på jobbet... Bra fish'n chips måste provas. En av mina favoriträtter!

/malena