lördag 6 september 2008

Efter regn följer sol... förhoppningsvis

En regnig lördag där man inte får dåligt samvete för att kliva upp ur sängen först klockan 11:30. Äntligen en dag då alla "jag ska", "jag borde", "jag måste" hade en rimlig chans att genomföras. Icke!
Det blev 178 sidors sträckläsning på balkongen av Åsa Larssons "Det blod som spillts". Inga köldskador p g a kylan, munkjackan åkte på.
Inspirerad av denna spännande bok som utspelar sig i "kyrklig" miljö i Kiruna gjorde jag en tavla (se ovan)... och en till (e nedan).

Tavla nr 2 är definitivt ett resultat av alla intryck från 125 kvadrat i veckan.
Som ni ser lyckades jag alltså såga mina lättbetongbitar. Var helt inne på att införskaffa en lättbetongsåg, men grävde lite i verktygslådorna och hittade någonting som kan likna en såg fast i miniformat. Det tog sin tid, men jag lyckades. Klapp på axeln med andra ord.

Mina solönskningar till söndag
Jag önskar verkligen att solen gör en ansträngning i västra Stockholm imorgon. Mrs Bettans dotterdotterson - Leon - ska nämligen döpas i Hässelby. Som de har donat och fixat med allt önskar jag familjen verkligen alla solstrålar i världen.
Också i västra Stockholm, närmare bestämd i Lövsta äger Kyrkhamnsdagen rum. Kyrkhamn är en hantverkarby med konstnärer som skapar otroligt fina alster i glas, keramik, trä och betong. Väl värd ett besök som blir förgyllt med lite värmande sol.
Och medan tillverkningen av solstrålar är igång så önskar jag även Malena och Magnus mycket sol imorgon söndag. De ska nämligen grundmura (eller var det grundmåla) sitt sommarhus i Selknä, vilket ligger mellan Uppsala och Almunge.

PS. Albanien-Sverige 0:0. Ingen Google loggo till invigningen av Paralympis igår. Dåligt. DS

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du nämde kyrkhamnsdagen.
Jag har bakat kaka åt ett gäng personer som ska stå där nere imorgon då vi har dop.
Kunde ju inte själv som du kanske förstår.
Så det är massor av aktiviteter där. Har blivit jättepopulärt.

Mrs Bettan sa...

Du är ju lite kyrklig i alla fall eftersom det var ett kors på din stentavla. Kanske blev det så av både boken och dopet.
Det är ju typiskt att allt sker på samma dag, dop och kyrkhamnsdagen. Det hade varit kul att kolla kyrkhamnsdagen, men vi hade ett jättefint dop av Leon.
Kramar MrsBettan

MaMalena sa...

Fuktigt och kallt var det hela helgen, så nån putsning av grunden blev det inte. Men massor av lister blev målade istället, och så en tur till Jula, Bauhaus och Rusta... Tack för alla fina kommentarer på mina blogginlägg under helgen. Tavlan blev mycket uppskattad! /Malena