måndag 8 september 2008

En grå men rolig måndag

Man får liksom inte förvänta sig något speciellt en måndag morgon kl 6:45 när man ska gå upp och går/åker till jobbet. Nu är det ju inte så lätt att hoppas på något speciellt heller denna okristen tid där man mest vandrar som en zombie genom lägenheten och försöker undvika alla speglar (vi har bara två som tur är) och en krock med sin bättre hälft i korridoren.
Men väl utanför huset vaknar jag rätt snabbt - mest på grund av kylan (12 grader). Den raska promenaden till Roslags-Näsby trafikplats vid E18 gör att jag nästan är människa när jag står vid busshållplatsen och väntar... och väntar... och väntar. Men det är ju bara att slå upp sid 297 i Åsa Larssons "Det blod som spillts" och fortsätta på kapitel "Söndag den 10 september".

73:ans breakdown
Väl vid Roslagstull kommer 73:ans buss på en gång, vilket måste betraktas som ett mirakel. Den tar sig till nästa station - Wennergrens Center - där den lägger av. Jätte roligt, en liten extra promis till jobbet då. Tackar för motionen.

Dagen fortsätter med roliga händelser
- En solbränd Totte är tillbaka från semestern i Nice. Rökpauserna är så mycket roligare och givande med min LED-älskande arbetskompis.

Jonas Jakobsson tar Sveriges första medalj i Paralympics. Världsrekord!! Samma resultat som indiern som vann OS. Kan någon slå killen?! Han är i en klass för sig!!! Hur många medaljer har han samlat på sig sedan 1980? Finns det någon annan atlet i Sverige som kan matcha denna prestation. Ja ingen på OS för någon vecka sedan i alla fall.

- Anders Olsson slår världsrekord och tar guld på 100 meter freestyle på Paralympics. Killen är 42 år gammal (!!!) och förlamad från midjan neråt. Suveränt. (Bild:Aftonbladet)

- Kollegan Håkan har rensat hemma: dataskrot till mig. Yepp.

- Lunchen på Phuket House: Överraskning väntar. Tjejen som äger stället har anammat min kollega Helenas påtryckningar att sälja den speciella dipsåsen för sig. Yiieeephiiie! Bilden säger inte så mycket, men såsen är grymt god. Innehållet verkar vara hemligt. Vi har luskat, men utan framgång. Men Malena ska nog lyckas med att "sniffa fram" ingredienserna så småningom.
- Capuccino-paus med Totte (börjar det bli tjatigt!????) på husets "Café 117"
- Mejl från en konstnärskompis som vill hyra ut en lägenhet i Nice under hösten/våren. Härligt!!!
- After-work öl på - nu får ni skratta - Östra Stations pub med min man. Ja, snacka om genuint Art Deco, retro (restaurangen), inrökt (puben) - om det fortfarande vore tillåtet att röka - schysst hak ... trots att det är Djurgårdens stamställe. Räkmackor modell XXL är en storsäljare. Bilden visar restaurangdelen som är autentisk med den som invigdes 1932.
- Hemresan: Inte visste vi att en 0,4 l öl skulle förmå oss att stiga på fel snabbtåg - till Lindholmen utan stopp i Täby. En liten sightseeing runda på köpet.
En grå men rolig måndag. Hoppas tisdagen fortsätter på samma vis.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Ja det var en givande måndag du hade i dt trista vädret. En annan var faktiskt lat hela dagen, gjorde inte ett smack. Helt underbart att vara pensionär.
Kram MrsBettan