lördag 27 september 2008

Grattis Täby Centrum, grattis Google

Täby Centrum 40 år
Idag och imorgon fyller Täby Centrum 40 år! Grattis! Självklart ska det firas med 40% rabatt hos nästan alla butiker och restauranger. Ett tjockt rabatthäfte med alla erbjudanden tillsammans med löning i torsdags och lagom dåligt väder idag gjorde att det inte fanns en enda parkeringsplats ledigt under större delen av dagen. Med andra ord gick affärerna utomordentligt bra.

Google fyller 10 år
Grattis till denna super sökmotor som aldrig fallerar. Gänget bakom Google har barnasinnet i behåll (alla logotyper vid speciella tillfällen, deras "frågesporter med mera) och utvecklingen verkar aldrig ta slut.

Översättningsverktyg
Vet inte om ni har provat Googles översättningsverktyg någon gång. Det översätter hela webbsidor, enstaka ord eller text. Översättningen är kanske inte alltid 100%, men man förstår andemeningen.

Chrome
Senaste tillskottet hos Google är Chrome, en ny Google fast med ett annat namn, 100-tals hjälpfunktioner och med en snabbhet som förbluffar. Snyggt jobbat!!

Picasa
Googles eget fotoalbum som har det mesta, coolt namn också - Picasa.

Nu har jag gjort tillräcklig med reklam för Google men jag tyckte att en 10-åring bör firas lite.

PS. Glömde ladda upp Googles vackra "höstloggo" häromdagen, Mrs.Bettan uppmärksammade det. Här kommer den också. DS

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Häftigt att Täby C fyller 40, det trodde jag aldrig. Vilka logga Google har lyckats med på 10-årsjubileet. Helt fantastisk. Vällingby är ju också ett urgammalt C som har blivit jättebra efter renovering.
Ha en härligt skön helg önskar MrsBettan