måndag 22 september 2008

Konsten att äta en "Weisswurst"

Lördagen 20 september började Oktoberfest i München och matvarukedjan Lidl är inte sen med att göra reklam för sina varor som är ett måste i dessa tyska festtider typ grillad fläsklägg - "Schweinshaxe" och "Weisswurst".
Har i ett tidare inlägg berättat att min man är "korv-fetischist". Han reagerar på en bild med korvar på ungefär som Hampus, Valle och Falcon när de mutas med köttbullar på lydnadsträningen. Lidls reklamblad damp ned i brevlådan igår kväll och idag, måndag var enda tillfälle att komma över ovan nämnda "godbitar. Ni förstår vart kosan gick efter jobbet idag.

Fint sällskap
På Lidls parkering kunde man hitta det fina sällskapet från Djursholm med omnejd också: alla tyska, schweiziska och österrikiska diplomatbilar vars ägare ju gillar "von Lidl".

Vit korv - Weisswurst
Att äta en Weisswurst är en konst och det traditionella sättet är att man först kokar korven, sedan får man liksom suga ut köttet ur skinnet. Då det mesta av korven består av kalvkött så förstår ni att
1. Weisswurst smakar precis ingenting.
2. När man väl ha sugit ut köttet har man en ofylld och ganska slemmig kondom kvar.
3. Ett steg till som kommer in före sugandet är att man doppar vad som är kvar av skinnet/köttet i en speciell mörk senap som är söt. Yuck!!!
Om ni vill veta mera om Weisswurst-ätandet i Bayern så är det bara att kolla på Wikipedia, där jag hittade bilden också.

Schweinshaxe
Om ni fortfarande inte tappat aptiten så kan jag rekommendera den här Wikipedia artikeln om fläskläggen också.

PS: Min man använde den mindre traditionella metoden - kniv och gaffel - för att äta korven. Den mörka senapen ersattes snabbt med en Dijon ditto. Han la även två fläsklägg i inkorgen som visst ska mikras i sex minuter innan det är ätbara, om de nu är det. DS

4 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Åh fy sjutton vad jag skrattade när jag läste om ditt korvinlägg. Ho, ho, ho. Att din man är ett sånt freak på wurst visste jag inte men förstår precis hur han reagerade när du nämnde hundarna. Vilka häftiga korvar, den där fläskläggen låter ju intressant. Vi får ju Lidl även här i Hässelby snart kan du tänka, annars finns det en i Vällingby. Den vita korven verkar lite snuskig med det vita kondomöverdraget, men ska prova den någon gång i alla fall. Tack för tips.
Kram MrsBettan

Mrs Bettan sa...

Beate, gå in och kolla Google och höstdagjämningen.
Kram MrsBettan

Anonym sa...

Hahahaha !

Du e rolig du !

MaMalena sa...

Yäck... Låter inget vidare med vit smaklös korv...

Men inlägget var kul!

/Malena