tisdag 23 september 2008

Dagens behållning: mitt andra "solur"

Tog ut semester idag endast för att åka till Länna och övertyga min rammakare om att jag behöver minst 60 ramar... fort, typ igår. Hade verkligen hoppats på att få med mig åtminstone några exemplar, men icke.
- Vi kan väl höras om 10 dagar, så kan jag göra några stycken i alla fall.
Ingen succé direkt och hemfärden blev än mindre lyckad.

Kö på Essingelden
Vet inte om ni har tänkt på det men varje gång ett radioprogram avbryts av brådskande trafiknyheter om en kö så står man redan i den eller ser den 50 meter framför sig. Mycket konst(igt)!
Det tar ungefär 35 minuter att åka till Täby från Länna, inte i rusningstrafik så klart men klockan var 14:30. Valde att ta Södra länken för att komma ut på Essingeleden. Ett mycket dumt beslut skulle det visa sig då det var tvärstopp straxt efter Hornsbergsavfarten. Och precis då får man veta via trafikradion att en långtradere visst blockerar något körfält någonstans.

Vasastans smygvägar
Som tur var kunde jag svänga av mot S:t Eriksplan, vilket inte visade sig så klokt det heller då Norra Stationsgatan var totalt igenproppad den också. Men med min utomordentliga lokalkännedom i Vasastan (ha, ha) lyckades jag utan problem hitta alla små smygvägar som behövdes för att komma fram till Norrtull och sedan vidare till Roslagstull och E18. 65 minuter tog hela resan.

Dagens behållning...
... var alltså definitivt inte bilfärden i det härliga höstvädret utan mitt andra "solur" som ni ser på bilden. Soluret är i verkligheten en av de förstsa SCSI diskarna som tillverkades och är en raritet. Har haft ett förut och jag kommer så väl ihåg att Försäkringskassans konstklubb tjingade "solurtavlan" direkt. Det var 2002.
Resterande timmarna av semesterdagen (det var inte så många kvar...) tog jag isär en massa dataskrot som jag samlat på mig de senaste veckorna. Det blev många vackra delar att använda framöver. Några syns tillsammans med soluret på bilden.
Visst kunde man ha haft roligare denna soliga och varma dag, men soluret var en stor tröst och dagens behållning.

PS. Fråga inte hur det gick med gårdagens inköpta "Schweinshaxe", jag vill inte veta och min man inte heller. Ni förstår säkert! DS.

Inga kommentarer: