tisdag 2 september 2008

SVT mera funktionshindrad än atleterna i Paralympics

Den 7 september börjar Paralympics, de olympiska spelen för funktionshindrade. Inget konst(igt) med det om det inte vore för SVT:s trailer i Sportnytt sändningarna:
- Nu gör SVT den största satsningen någonsin på Paralympics i Kina. Varje dag sänder vi ett 30 minuters sammandrag av tävlingarna. Och för första gången även direktsändningar. Helt fantastiskt, eller hur?!!!!
Tänk er ovan SVT trailer för det "riktiga" OS" med "friska" atleter som Klüft, Wissman och Holm. Usain Bolt och Michael Phelps vill jag inte ens prata om.
De "riktiga" OS i Beijing sändes på tre SVT kanaler dygnet runt, live med repris på repris.

Persson vs. Bolldén
Förresten vet ni vem Ernst Bolldén är?!!! Nej, självklart inte. Han spelar pingis - precis som Jörgen Persson - men han är ju funktionshindrad, vilket betyder att vi inte vet vem han är nu och lär nog inte får veta mycket mer om honom under Paralympics heller. I ett 30 minuters sammandrag lär Ernst väl få typ 60 sekunder max för sin insats.

SVT:s trupp på plats i Beijing
Här är truppen som ska ge er Sveriges bästa bevakning av Paralympics(enligt SVT:s hemsida):
Redaktör/intake: Björn Nordling
Producent: Mattias Pettersson
Reportrar: Rickard Ekman och Agnes Windelhed
Foto/redigering: Richard Dolk och Fredric Tirheden
Programledare: Cecilia Österlund
Redigering: Kirre Ericsson och Emelie Torvaldsson
Projektledare på hemmaplan: Elin Hebert.

Vilket stjärngäng!!! Är det bara jag som inte känner igen ett enda namn där? Skulle Jonas Karlsson, Jacob Hård och Anders Gärderud (friidrott) eller Staffan Lindeborg (pingis/simning) befatta sig med grenerna i Paralympics lika engagerat som på "riktiga" OS?!!! Nej, knappast.

Anmälan till DO
Personligen tycker jag att det är en fruktansvärt diskriminering av funktionshindrade atleter. Dags för en anmälan till DO (diskrimineringsombudsmannen) kanske?! Jag menar: kan en gubbe anmäla AIK för falsk marknadsföring (för många löften om serieseger tydligen, ha, ha) i samband med Allsvenskan så borde väl hela den svenska befolkningen kunna anmäla SVT för diskriminering av atleter med funktionshinder.

PS. 21 medaljer hoppas de svenska atleterna på... minst, för så många blev det i Aten förra gången). Hur många medaljer tog de "friska" svenska olympier då?!!! Men vi slipper åtminstone Chris Härenstam, alltid något. DS

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för ett underbart blogginlägg!! Ernst Bolldén är min sons gudfar och det hade ju varit kul att få se honom spela. Skulle jag ta mig till nån OS-stad under spelen vill jag hellre se Paralympics än "riktiga" OS. Jag följer med dig i kampen om diskriminering!!!