fredag 26 september 2008

Svävande porslinfigurer och filipinska ramar

Det är sällan att man är före sin tid, men idag var jag det... fast bara i några timmar. Plåtade nämligen bilden till vänster på Odenplans T-bana station igår kväll. När jag läste tidningen Metro på bussen imorse tipsade SL om just dessa 15 porslinfigurer, som kommer att sväva på stationen till den 13 december.
Verket heter "Off Hunting (for Sorrows)" och konstnären är Christian-Pontus Andersson.
Konst är ju verkligen en ren smaksak, men för att vara ärlig så jag är inte förtjust i dessa stela, flygande skyltdockor. Men ni som har fantasi ser kanske konstsimmare, isdansare eller rentav manliga änglar (finns sådana?) när ni tittar på konstverket.

Filipinska ramar
Äntligen har jag fått mina ramar som jag beställde på Formex i januari i år. Åt andra sidan kommer de hela vägen från Filipinerna, en lång resa alltså, ha, ha. Tycker de är så himla snygga och annorlunda. Dessutom är de "svårarbetade" så att inspirationen nog få gå på högvarv ett tag nu. Har beställt tio ramar och på bilden ser ni mina favoriter. Företaget som tar in dem till Sverige heter Filipiniana och har sitt säte i Göteborg.
Efter detta inlägg ska jag nöja mig med att "göra ren" ramarna, det vill säga att ta ut glas, bild och baksida. Det kallar jag för tveksamt fredagsnöje som kommer att ackompanjeras av (minst) ett glas vin... då blir "pilljobbet" genast mycket roligare.

PS. Arbetskompisen Totte drömde visst konst(iga) drömmar i natt om kubiska LEDar eller var det LEDande kuber. Och Rikard - som är en tävlingsinriktad kille - konst(aterade) att han låg lite efter kollegan. Med andra ord så lär Doggy äntligen vara på G. Det är förresten han som konst(aterade), fyndigt eller hur!

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Vet inte vad jag tyckte om konsten på Odenplan, tyckte var lite sexiga faktiskt !! I alla fall på den bild som du visade.
Ramarna ser ju helt fantastiska ut. Whou, vad månne bli för häftigt i dom.
Kram MrsBettan