tisdag 9 september 2008

En busig hiss

Nu har det hänt mig också. Fastnade i hissen idag tillsammans med sex arbetskamrater. Har väntat länge på att just denna hissens "bus" skulle drabba mig. Använder nämligen nästan alltid C1:an på grund av att den är snabbast av de tre hissarna på jobbet. Att det är fler arbetskompisar som har fastnat i den tidigare har hittills inte avskräckt mig.


10 centimeter upp - 30 cm ner
Man vet ju att man alltid kommer ner på ett eller annat sätt, men samtidigt vet jag också att en hiss har säkerhetsanordningar som förhindrar - just det - att man störtar. Så när en av killarna (en ingenjör så klart) tryckte på den valda våningsknappen (9) lika många gånger som hissburen hoppade typ 10 cm upp, 30 cm ned kom vi till slut fram (uppåt alltså) till våningsplan 8. Där stod två herrar som hade tryckt på nedfärd. Tur för oss alltså, annars skulle vi nog sitta kvar där än. Av förståeliga skäl använde vi benen sedan och gick uppför trapporna till nian.
Kommer nog inte åka C1:an ensam igen, så mycket kan jag säga.
Inga fler äventyr för min del idag. Nu ska jag ladda inför sammandraget av Paralympics.

PS. Mrs Bettan undrar hur jag "fäster upp" mina "nya" tavlor: Upphängningsanordningen är vanliga självhäftande tavelöglor. Lättbetongblocket fäster jag med Loctite Super Attack på glasskivan som sitter kvar i ramen. DS

2 kommentarer:

MaMalena sa...

Ännu en till som fastnat... Tur att det löste sig! Jag som fortfarande åker c1:an själv, kanske skall tänka mig för.

Men med en bra bok och mp3-spelaren kanske det blir ett skönt avbrott i vardagen... *fniss*

Mrs Bettan sa...

Du får ha med dej en kortlek i väskan, den tar ju inte så stor plats och dessutom kan du ju vinna en peng om ni spelar poker.
Hi, hi.
Kram MrsBettan