måndag 29 september 2008

Svart måndag?!

Såg precis på BBC live att den amerikanska kongressen röstade nej till president Bushs räddningsplan på 700 miljarder dollar. Samtidigt rasade börsen i New York och flera europeiska banker har också problem.

USA nyser = Europa får flunsan
Ja, ja när USA nyser får Europa flunsan. Har aldrig varit speciellt intresserad eller ens insatt i ekonomiska frågor men det oväntade beslutet av USAs kongress - samtidigt som man inte har en plan B där borta - får till och med mig att höja på ögonbrynen.
Kanske skulle man göra vad en japansk kompis gjort i många år: lägga pengarna under madrassen och avsluta allt samarbete med bankerna.
Wall Street kraschen 1929 är ju känd som "Black Friday". (Se bilden som är tagen från Wikipedia). Kanske har vi med en "svart måndag" att göra nu. Hoppas verkligen inte det!!

Grå-svart måndag på jobbet också
Efter denna dystra inledning en liten tråkig nyhet till. Nja, inget världsomspännande precis, inte direkt jobbrelatert heller, men kolla på bilden så får ni se. Robby föll i golvet och gick i lika många bitar som han bestod av. Skulle gissa på 30.

Motorcykelolycka på fönsterbänken
Men mina IT-kompisar Rikard och Totte, som till synes båda gillar det makabra byggde upp en motorcykelolycka istället. Snacka om svart humor, grrrrr!!
MCn är tillverkad av Totte för länge sedan och klarade sig utan skador.
En grå-svart måndag, verkligen.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Ja, en olycka kommer sällan ensam som det heter. Det var väl därför det blev ett motorhaveri. Tur att killarna är påhittiga.
Kram MrsBettan