torsdag 18 september 2008

Lite mera kludd och några viktiga tips

Workshop nummer 2 idag på förmiddagen är lika med lite mera kludd från min blyertspenna. Då jag hade mindre att bidra med under detta möte än under förra workshopen hade jag lite mera tid att "rita" så det blev en "kluddis" till. Tycker faktiskt att ritningarna är riktigt fina... på skärmen.


Några heta tips
Några heta tips till alla som funderar på att arbeta med asfalt i framtiden. Jag menar inte som asfaltläggare alltså utan i konstsammanhang.


Skalpell
Det går utomordentligt bra att skära asfaltbitar med skalpell. Det blir ungefär samma skärmotstånd som om man delar på en gammal smördegspaj med kniv. Lika många smulor också förresten, fast med asfalt är de 1. svarta och 2. klibbiga.
Varning: Skalpellen fungerar som sagt utmärkt för detta jobb men efteråt inte längre för det den ursprungligen var avsett för, till exempel skära papper, tejp eller kartong.

Mattkniv
Asfalt kan också skäras med mattkniv, men där rekommenderar jag att köpa minst ett sexpack och bära skyddsglasögon, då det små knivbitarna flyger åt alla håll. Nej, skalpell är bättre så länge man har sisådär 100 blad i förrådet. Och det har väl alla!!!

Humbrol och asfalt
Humbrol och asfalt är ingen bra kombo, så mycket kan jag säga. Guldfärgad Humbrol färg på en liten asfaltbit ger en mycket vacker bild ... i max tre minuter. Sedan "äter" färgen upp asfalten. Resultatet är svart välling som liksom geggar ihop sig och faller ned från asfaltbiten.

Ni som har funderat på att använda asfalt i konstsammanhang har säkert nytta av dessa tips. Tyvärr tror jag att jag är alldeles ensam om att "leka" med sådana material och det är väl tur det :o).

3 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Är det verkligen någon som gör konst av asfalt? Det verkar ju helt otroligt att hålla på med en sån svart sörja. Men du har ju berättat i alla fall hur man handskas med den. Du är rolig du.
Kram MrsBettan

MaMalena sa...

Jag tror inte jag kommer att börja göra konst av asfalt, men om jag hör nån som är intresserad skall jag vidarebefordra tipsen!!! :)
/Malena

Anonym sa...

:) jag har en asfalt klump som har väntat på att användas till smyckning av mina gipskvinnor!