lördag 13 september 2008

En konst(ig) shoppingrunda

Åkte in till huvudstaden idag fast besluten att komma hem till Täby med en massa kassar innehållandes min nya höstgarderob. Att jag behöver nya kläder är det ingen som helst tvivel om då de flesta plagg som fyller ut kläderkammaren har bra många år på nacken.

Gallerian
Gallerian är mitt favvoställe för shopping i stan. Där finns allt på ett ställe och man kan liksom hoppa från den ena provhytten till nästa. Jag hann med tre hopp i tre olika affärer innan jag tröttnade. Inte ens en utlovad "personlig styling expert" på Mexx kunde få mig att ändra mig. Får väl åka till Barkarby Outlet imorgon... kanske.

Internationell matmarknad
Medan jag ändå var i stan så passade jag på att njuta av den internationella matmarknaden på Sergels torg. Marknaden nämndes på sena abc på TV igår och den visade upp montrar från England, Frankrike, Belgien, Holland, Tyskland, Korsika (!!) och Finland.
Mycket hög kvalitet på produkterna (allt var ekologiskt) och man fick provsmaka det mesta. Jätte konst(igt): det är så mycket lättare att provsmaka än att "provklä" sig.
Självklart såldes också andra produkter, typ engelskt, färgglatt porslin som på bilden. Många tycker kanske att vaserna och faten är gräsliga, men jag blir faktiskt glad när jag ser dessa färgsprakande produkter.

Dagens fynd på marknaden och Hötorget
En belgisk flan, en holländsk gudomlig pesto-ost (grön), fyra franska äpple-/körsbärspajer (helt befriade från kanel och kardemumma!!), två engelska "chutneys"
("Chilli hot Mango" och "Kryddat krusbär med färsk koriander")
Massvis med rolig mat som vi ska njuta av. Synd bara att man inte kan klä sig i den.

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Vad är det för fel att handla kläder i Täby? Man ska aldrig åka så långt egentligen, brukr vara bäst på hemmplan.
Kram MrsBettan

MaMalena sa...

Marknaden håller på till den 21 sept! Jag köpte den gröna osten i går! Mumsig!
/malena