torsdag 8 augusti 2024

Tråktorsdag

En tråkig grå himmel hela dagen. Men temperaturen låg mellan 23 och 24 grader.

Grannen har börjat spela tennis igen, vilket han inte har gjort på över tio år. Lycka till!

Ni som inte gillar mina mammarazi-bilder på vuxna och barn som jag lägger upp ibland, borde gilla den här bilden;-) Kan det blir mera anonymt?

Bredvid en tråkig svart papperskorg på innergården dök det upp ett hjärta och en smiley idag:-)


Handboll
Alldeles nyligen förlorade Sveriges handbollsdamer matchen mot Frankrike i OS med 28-31 efter förlängning. Det känns mycket tråkigt speciellt med tanke på att Sverige faktiskt ledde ett tag med fyra mål.

Regn
SMHI och YR var inte riktigt överens om tidpunkten när det skulle börja regna idag. Det skiljde två timmar mellan prognoserna. Med facit i hand kan jag konstatera att SMHI låg närmast. Det skulle börja regna klockan 18, några få droppar kom 15 minuter senare. YR trodde på klockan 20. 

Damfotboll
Då jag inte har Eurosport kan jag inte följa herr- respektive damfotbollen i OS. Grannen som har börjat spela tennis (se bilden) och inte är ett fotbollsfan berättade att Kanal 5 visst visar utvalda dammatcher sent på kvällen, bland annat Spanien-Brasilien som Brasilien överraskande vann med 4-2. Tråkigt att han inte sms:ade, ännu tråkigare att Spanien förlorade.

Reklam
Om ni bara visste hur urbota trött jag är på alla reklamavbrott i Kanal 5. Mitt i 3 000 m hinderfinalen smällde de in en reklampaus. Jag tycker det är oförskämt och totalt respektlöst.

Räcker det med tråkigheter?! Tror nog det;-) Därför lägger jag upp två bilder som absolut inte är tråkiga;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag. Hon befinner sig just nu på semester och lär inte lägga upp ett bidrag idag.


10 kommentarer:

nalta norrland sa...

Yes jag är toknöjd 😜 med den anonyma bilden på barnvagnen 👍 bra gjort 👏
Reklampauser är ju aldrig vettiga 👎 ser inte OS men läser på nätet då jag har viss koll.
svar: Det var flugor överallt i butiken, inte bara bland munkar och annat bröd. Jäkligt äckligt. Med hon personalen var helt lugn. Jag hade varit mer upprörd och stressad.

Äventyret framtiden sa...

En jättefin anonym bild. Ljuvlig...
Jag är också trött på reklamen men den jag ser är i Portugisisk tv. Men så är livet tydligen nu, reklam som man får stå ut med eller så får man betala mera för att se på tv-n. Men att man måste bryta mitt i en tävling det gillar jag inte alls.

Guldkryckan sa...

Jo, såg ju matchen mellan Sverige och Frankrike, lite dystert förstås men det är som det är, tyckte lite synd om tjejerna.

Här regnade det inte idag till skillnad från igår, dystert även det.
Här kör vi ju på femman, vi har Eurosport men vi orkar inte sträcka oss till fjärrkontrollen. ;)

Visst är det irriterande med denna förbannade reklam som sätts in på helt omöjliga tider, de kan väl tåla sig lite när det trots allt är spännande. :(

Nu får du ha en fin afton iallafall Bp.

Guldkryckan sa...

PS: Det blir en brygga som frugan får, hon vägrade alternativet då det är en större procedur som är lite för mycket för henne.
Finns ju en anledning att hon väntat i många år med att gå dit, inte en ekonomisk fråga utan ren tandläkarskräck, den är botad nu något sådär.

Ha de gött. :)

femfemman sa...

Kan hålla med om att reklamavbrott är av ondo. Fast jag är urbota trött på hela spektaklet. Just nu går vår/makens sändning via MAX. Ingen reklam...Bra engelskspråkig kommentator...

LillaSyster sa...

Ja, det var tråkigt för handbollstjejerna. Reklampauser är verkligen tråkiga. Vid kl.15 tror jag att det var då öppnade sig himlen med ett slagregn- det bara dånade 11mm blev det och vissa höga växter ligger ner längs med marken....

Susjos sa...

När jag kom fram till Stenhamra på Färingsö vid 17 tiden så skulle vi dricka lite bubbel ute, vi hann smutta på cavan innan regnet kom, och vi fick gå in, men så mycket regn blev det inte, fast vi intog den goda surströmmingen inomhus i alla fall!
Fina foton bjuder du på denna tråktorsdag!
Kram!

Stefan sa...

Som du skriver slarvade tjejerna bort matchen, men de ska ändå ha en eloge och bronsmedaljen hägrar fortfarande.
Tråktorsdag slutade med glädje efter killarnas seger i beach-volleyns semifinal. Nu går de mot guld!

Ditte sa...

Tyckte bilden på barnvagnen piggade upp men å andra sidan gillar ju jag dina "mamarazzi" bilder också.
Var på resande fot hela dagen så tråkigt var det inte . Resan Stockholm till Oslo tog bara 45 minuter. Snabbat. Sen hade vi tid i Oslo tills vårt nästa plan skulle gå. Men en stor och bekväm flygplats och en del vilstolar gjorde det smidigt. Sen buss i 75 minuter från Harstad, Narviks flygplats , innan vi var framme. Bra hotell och med historiska inslag. Var tyskt högkvarter under andra världskriget.
Tack för uppdateringen av OS . Såg först idag i tidningen. Himla kul med beachvolley killarna. Men surt för handbollstjejerna.
Visst är det skam på reklampauserna på tv5. Förnedrande även för deltagarna också.
Tycker det hade varit bättre om SVT sänt.
Ska nu ta oss an Narvik.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Vad gäller OS på Kanal 5 så är det nog det värsta sportsändningar man varit med om...bedrövligt, inte minst att vissa sporter kommer helt i skymundan....tur då att dina bilder piggar upp!