måndag 26 augusti 2024

Glad måndag

En söt liten cyklamen. Måtte den hålla mera än en vecka;-)

Det verkar vara ett lingonår i Sverige. De svenska lingonen hos den lokala ICA kostar 149 kr/lit. Observera också att man äntligen återinfört kostnadsfria plastpåsar för frukt. Tack, äntligen!

No comments!


Förutom Sven-Göran Erikssons död var det en riktigt glad måndag. Förresten hade BBC World News Erikssons bortgång som ”lead story” med intervjuer av personer som stått fotbollstränaren nära under sina 6 år som Englands förbundskapten. David Beckham och Svennis var bland annat riktigt goda vänner. Här finns BBCs gripande inlägg.


Cyklamen
Då jag inte har gröna – inte ens ljusgröna – fingrar kan jag säga att antalet blomsterinköp till det egna hushållet kan räknas på en hand. Men just idag föll jag pladask. Min lokala ICA Kvantum fyller tio år och firar detta men en massa erbjudanden – bland annat med en mini-cyklamen. Den var den enda lila blomman och stod mitt bland sina rosa, laxröda och vita kusiner. Ja, som sagt, jag föll pladask. Ska bara googla hur jag kan få den att överleva längre än en vecka.


Frisör
Brukar besöka min frisör Leo ungefär var sjunde vecka. Idag hade det bara gått fem veckor sedan jag blev klippt. Men han går på en 6 veckor lång semester på onsdag, så vid hans återkomst skulle det alltså ha gått elva veckor och den moppen klarar jag mig utan. Det gjorde jag inte ens under pandemin.

 

Som ni ser var det en fin, glad, varm och solig måndag:-) 


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.


PS. Pölen vid frysdisken som många undrade över igår, är kondensvatten som varje år drabbar frysdiskarna hos både ICA och Willy:s. Detta sker endast under rötmånaderna. DS.

11 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Gratis påsar för frukt och grönt har vi lyckligtvis haft hela tiden här på torget, nu kanske man kan köpa frukt även på ICA igen.
Svennis, vila i frid du fina människa.

Ha det fint Bp.

Äventyret framtiden sa...

Med blandade känslor tar jag del av ditt inlägg i dag BP. Svennis känns...men han hade en obotlig cancer med allt vad det innebär . Må han vila i frid, i fint minne bevarad. Cyklamen tror jag att man ska vattna genom att lägga krukan i vatten en stund och sedan ta upp den igen, men du har säkert googlat det rätta svaret redan. Vacker som en dag är den.
Ha det fint med din skönhet och nyklippta frisyr!

Ditte sa...

Så fin din cyklamen är, men de är ju onekligen knepiga att hålla vid liv.
Ja, lingon lär det finnas gott om. Men att plocka bär är inte min grej. Ryggen ogillar det rejält. Men jag köper gärna några liter lingon och fryser in. Tycker om rårörda lingon till en del maträtter. Även här är plastpåsarna/papperspåsarna gratis för frukt och grönt och har varit så länge. Tackar för den ändringen.
Visst är det sorgligt att Svennis avled. Såg också BBC:s gripande inlägg- Så fint. Han satte verkligen spår där han var. Minns för några år sedan när jag ett nyår jobbade i Karlstad som reseledare och på hotellet några gånger under kvällens lopp träffade på honom. Så ödmjuk och trevlig. Ett fint minne. Likaså att han kom och hälsade vid nyårsdagens frukost med sin sambo.
Ja, visst har vi haft en fin måndag. Dock blåsigt uppe hos oss på 6 trappor.
Och veckan ser ju verkligen lovande ut. Ha det gott.

Ditte sa...

PS I kväll gick det fint att kommentera. Skönt så.

LillaSyster sa...

Tänkte på dig så fort jag såg att Svennis somnat in.
Din cyklamen är så fin!
Här är det papperspåsar som gäller i frukt/grönsaksdisken. Mamma och pappa har varit i lingonskogen idag-så jag behöver inte köpa på Ica =) Imorgon kommer svaret du efterlyste förra tisdagen om Trassel. Kram

Susjos sa...

Vilken fin cyklamen, fråga dock inte mej hur man håller den vid liv!
Så sorgligt med Svennis, såg lite på sportnyheterna ikväll här på mitt lilla hotellrum i Falun.
Så, är plastpåsarna gratis igen i butikerna, det visste jag inte?
Här i Falun blåser det rätt rejält, tur jag tog med mig en varmare tröja, känns att sommaren är över nu…
Ha det gott!
Kram

Anki sa...

Vacker färg på din cyklamen ... du har säkert googlat hur du ska sköta den, så lycka till!
Det var dyra lingon ... såg att de säljs för 50-60 kr här ...

Svar: Japp ... tänker alltid på dig när jag är på fotbollsmatcherna :) Charlie spelar i ett femmannalag för barn födda 2015-2016 och han är född 2017. En match är 3x10 minuter.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Mycket fin cyklamen å vilken härlig färg, hoppas du håller den vid liv nu....du får väl prata vänligt med en... ;)
Å så har ännu en ev de fina människorna lämnat jordelivet, tråkigt....

Klimakteriehäxan sa...

Förr i världen kunde man aldrig köpa cyklamen så här års, de kom i november - till min födelsedag! Hoppas du får den att överleva. Riktigt kallt vatten vill den ha, att suga upp underifrån, men den ska inte bli stående i vatten till knäna.
Jag ser inte likheten med Magdalena A??????????
Så vackert med röda lingon. Borde köpa.

Carita Liljendahl sa...

Svennis död, sorglig nyhet - ja. Men han hade väl länge kämpat mot sin sjukdom? Fina minnestexter har det funnits gott om, inte minst på webben och av hans vänner i England.
Lingonår lär det vara - javisst.
Cyklamen är en rätt svårskött växt, hoppas du ändå lyckas med den.
Tack för fina måndagsbidraget!

byblixtra sa...

Det är likadant här på Stora Coop att kondensvattnet från frysdiskarna rinner ut på golvet. Intressant att det bara sker under rötmånaden.