fredag 30 augusti 2024

Fem en fredag: Vecka 35 – ”Old school”



1. När hyrde du senast en film? Har aldrig hyrt en film.

2. När ringde du senast för att beställa något? Kan inte minnas att jag någonsin ringt för att beställa något, men jag klickade hem sushi för hemleverans så sent som igår. Nu ljög jag. Ringde ju för en vecka sedan till min frisörsalong och beställde en tid hos Leo i måndags.

3. När skrev du senast ett handskrivet brev? Det minns jag inte, men jag brukar skicka  julkort till några utvalda. Så i december 2023 skrev jag senast några handskrivna kort.

4. Vem känner du som fortfarande har hemtelefon? Jag tror att min gulliga spanska granne fortfarande har en hemtelefon.

5. När faxade du senast ett dokument? Bra fråga! Kring 2010 skulle jag gissa.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”. 

PS. Bild 1 visar en gammal hederlig telefon som inte används längre. Bild 2 föreställer en glass med smak av vattenmelon. Är inget fan av vattenmelon som inte smakar någonting enligt mig, men glassen var super god. DS. 

12 kommentarer:

Susjos sa...

Trodde först det var din hemtelefon!
Ja, inte behöver man ringa numera för att beställa något, skönt tycker jag med min "svajiga" hörsel, bara att boka på nätet numera!
Tänk att du blivit så förtjust i glass, men den är säkert speciellt god där du köper den också, vattenmelon-smak låter spännande!
Ha en fin kväll!
Kram

Hanneles bokparadis sa...

Nu går det fort... fast jag har inte bråttom.
Min sushi äter jag på lokal, lite ljummen, nylagat.

LillaSyster sa...

What! Har du aldrig hyrt en film eller ringt och beställt mat? Jo, du måste ha ringt och beställt en pizza någon gång. Fast teflon har mina svärföräldrar, men de är också de enda jag vet. Vattenmelon som kan vara så gott en varm sommardag- men smaken kan skilja mycket från melon till melon. Ha nu en bra kväll och trevligt helg kram

Tony sa...

Såg att några fler aldrig hyrt en film. Trodde att det fasta nätet redan var nedstängt i Täby.

Klimakteriehäxan sa...

Glassen ser god ut, verkligen. Har aldrig känt behov av att hyra en film. "Moviebox" är ngt jag bara hört talas om.

Carita Liljendahl sa...

Vi har svarat ungefär lika på ett par frågor :) Och så kom jag på att visst har jag också beställt frissatid, men jag ringde inte. Jag bokar alltid för framtiden då senaste besöket avslutats.

Guldkryckan sa...

Ett och annat julkort blev det ju fram till för ett par år sedan men numera skiter vi i det, på ren svenska. ;)
Jag gillar ju inte att prata i telefon, om det inte är frugan eller min bror, så att ringa för att beställa utgår här, fungerar ju så bra digitalt. :)
Glassen så god ut, smaskens verkligen.

Ha nu en fin Lördag.

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Tycker det är fint att se att det är ett gäng som ändå skickar julkort. Jag tycker det är för dyrt. Portokostnad är helt galet numera.

Janerik Sundh sa...

Visst är det skönt att slippa ringa för att boka tid eller beställa något. Men har jag något problem och vill ha hjälp att lösa det, då blir jag störd när de bara hänvisar till sidor med FAQ-sidor och det är omöjligt att få någon att snacka med.

nalta norrland sa...

Trött, vansinnigt trött är bara förnamnet på den oerhörda trötthet som lamslår mig för tillfället 😴 💤
Vi har haft fast telefoni 📞 fast bara för att kunna ha internet inkopplad 😅 men sedan typ maj/juni har vi Wi-Fi och fiber indragen 👍
Ha en fortsatt bra dag

Ditte sa...

Kul att läsa dina svar och visst funderar jag på mina. Några stämmer bra in på dina. Vad gäller att hyra film vet jag att vi gjort det för många år sedan i en videobutik. Var kanske på 80-90 talet.
Vad gäller frissan brukar jag också ringa dit och beställa tid. Detta med att skriva och få brev kan jag sakna. Men skrev i våras ett par brev.
Hemtelefon? Känner ingen som har det. Men vi har två telefonjack i lägenheten för ändamålet.
PS Känner igen den gamla telefonen som ändå är ganska modern.

Kina sa...

Instämmer med de flesta av dina svar. Vi är många som har liknande svar den här veckan.