måndag 12 augusti 2024

Glad måndag





Efter gårdagskvällens helt fantastiska OS-avslutningsceremoni i Paris kan man inte vara annat än glad. Har nog aldrig sett en så perfekt uppvisning där alla uppträdanden var i det närmaste magiska. Tekniken, koreografin, det konstnärliga intrycket, för att inte tala om kreativiteten. Ordet ”magiskt” har varit på allas läppar under detta OS, och avslutningsceremonin var inget undantag. Helt fantastiskt!

Fransmän kan
Fransmän kan, ingen tvekan om det – om de vill alltså. Och de ville verkligen under de senaste tre veckorna. Oavsett gren så var alla arenor alltid fullsatta. Bara en sådan sak. Tror inte det har hänt förut.

Kanal 5
En sak till som jag blev väldigt glad över var att även Kanal 5 kan, om de vill. Tre timmar och 15 minuter nonstop sändning utan ett enda reklamavbrott. Det måste vara rekord.

Paralympics
Efter OS lär abstinensen inte bli alltför svår, för det är bara 16 dagar kvar till Paralympics börjar. Hoppas att de spelen blir lika magiska som OS. 

Trassel
Bilderna jag lägger upp har absolut något med inlägget att göra. De visar LillaSysters senaste familjemedlem Trassel (13 veckor!!!) som uppmärksamt följer OS finalen i damfotboll mellan Brasilien och USA (0-1). Älskar bilderna. Tusen tack LillaSyster:-) Hoppas att Trassel i framtiden är lika intresserad av cykling, för då blir husse glad:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

16 kommentarer:

PROFESSORDEUTSCH sa...

Missade festen igår få kolla om jag kan se det i efterhand.....vilket jag dessvärre inte kunde med invigningen :(

Guldkryckan sa...

Avslutningen var ju inte så illa, men vi stängde av tidigt, jag skulle ju upp i morse för att ta mig till kneget.
Ser fram emot paralympics här också.
Trassel är min nyaste idol, kul det där med fyrbenta pälsklingar.

Ha nu en fin afton Bp.

Susjos sa...

Tänkte just att kan det vara Trassel på bilderna, och så var det! En idrottsintresserad liten kattunge! Så trist att missa OS-avslutningen igår då jag jobbade, kanske finns Tom Cruises "hopp" på youtube? Jag får kolla upp det!
Kram!

nalta norrland sa...

Jag som trodde Du skaffat Dig sällskap 😜

LillaSyster sa...

Han lär sig nog gilla cykel också, men just nu är bollsporter favorit på TV. Idag har han suttit på min axel då jag körde administrationsarbete. Det är över 18 år sedan jag hade en Katy som älskade att sitta på axlarna. Ha en bra kväll!

Paula sa...

Trassel är en fotbolssnörd, den sötaste jag sett! Jag såg inget av avslutningen, nu är jag så splittrad så det inte liknar nånting. Det fick räcka med korta videosnuttar med godbitarna. Paralympics ja, de börjat precis när jag flyttar. skulle gärna sitta o tittamen vi får se vad tiden räcker till. Idag har jag fått nycklarna till nya pörtet...Nu ska jag kika på skyltar!

Stefan sa...

Jag valde bort både invigning och avslutning. Tyvärr missade jag många tävlingar p.g.a. årstidens alla måsten, men mycket av det jag såg lämnar minnen.
Underbara bilder på den fotbollsintresserade katten :)

Anki sa...

Härliga bilder på fina Trassel!
Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

Ditte sa...

Vi såg också OS avslutningen. Från Luleå. Verkligen maffigt. Och visst kan fransmännen! Roligt att det hela vände för fransmännen/parisarna var ju i början ganska negativa till det hela. Och fullsatta arenor är ju fantastiskt.
Så gullig lilla "Trassel" är. Och kanske blir det en fotbollskatt.

Anonym sa...

Här var det nytt hoppas jag kan kommentera.
Får fatta mej kort har ingen lust att skriva en massa som försvinner i syberspace.
Fotboll ja som du vet är intresset noll men jag har sett dokumentären om Premier League i fyra delar och den var riktigt bra.
Ha det bra :-)

Monica sa...

Monica ska det vara inte anonym

Hannas krypin sa...

Jag missade helt avslutningen. Härliga bilder på Trassel. klart katten också ska titta på fotboll.

Klimakteriehäxan sa...

Så gulligt med en fotbollskatt! Såg inte en ruta av OS-avslutningen. Vi har inte femman i Barndomslandet ...

Anni sa...

Underbara bilder på katten, undrar vilket lag som föredras?
Jag såg varken invigning eller avslutning, men efter att ha kommit hem från Gotland såg jag många av tävlingarna och konstaterar bl a att beachvolleyboll ju är en väldigt rolig sport att titta på!

Carita Liljendahl sa...

Tack för fina måndagsbidraget!
Jag tänkte att jag har missat att du har skaffat dig en katt :) Nog för att jag haft dåligt med tid att läsa bloggar - men hur kunde jag missa det? Nå, som det sedan visade sig då jag läste allt, så var det inte din katt :)

Anonym sa...

:D