torsdag 29 augusti 2024

Tråktorsdag

24 varma grader:-) Då kan man ju knappast påstå att det är en Tråktorsdag denna 29 augusti, eller hur!? Dessutom ska svt snart visa en tre timmars sammanfattning av Paralympics dag #1 i Paris. Utöver det har jag precis fått en sushileverans i en helt ny och estetiskt väldigt tilltalande förpackningslåda från favo japanen Gima. Även pinnarna har fått ett nytt ”fodral”. Så nej, det är ingen Tråktorsdag.





Föreningens hjärtstartare
Däremot fick alla boende i mitt bostadsområde ett väldigt tråkigt mejl idag:

 

- I går onsdag den 28 augusti vart föreningens hjärtstartare använd till ett akutfall, den har alltså inte blivit stulen som det ryktas om i parken.

Vi söker nu vart den har åkt för att snabbast möjligt kunna stoppa tillbaka den efter kontroll.


Lika tråkigt som händelsen är ryktesspridningen. Sedan kan man ju undra var hjärtstartaren har tagit vägen och vem som har skrivit texten som jag inte har rättat. ”Parken” är förresten innergården, men det förstod ni säkert.

 

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

12 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Fint att den kommit till användning iallafall, hoppas nu den kommer åter på plats, bra grejer det där.
Visst har det varit varmt idag, varma vindar som på gran canaria nästan ju, minus sanden.
Det blev shorts och skjorta idag, tacksamt jämfört med regn.

Ha nu en superb afton.

LillaSyster sa...

Hoppas att den som behövde hjärtstartaren klarade sig. Kanske att ambulansen tog den med sig eller så är den kvar i lägenheten där sjukdomsfallet inträffade. Om det nu inte hände ute i parken. Säger som Micke - GC väder idag även om dagen började med att köra I dis och dimma.
Sushi så gott- det var ett tag sedan jag åt.

Susjos sa...

Mums med sushi, äter ju det väldigt ofta! Inte dumt att få det hemlevererat! Hoppas hjärtstartaren kommer tillrätta!
Ha en fin kväll!
Kram

Hannas krypin sa...

Bra att det finns hjärtstartare men så jobbigt att den är på vift. Hoppas att den snart hittar sin rätta plats. Nej det har verkligen inte varit en tråkig torsdag. Härligt med värmen! Hoppas på värme imorgon med när jag är ledig.

Klimakteriehäxan sa...

Väldigt illa att sno en hjärtstartare. Samtidigt retar det mig att man också i vår brf köpt in EN hjärtstartare, till fem skitstora hus med massor med lägenheter. Bara den som bor i den porten där den sitter kan hinna hämta och använda den. Vi andra är chanslösa. Dessutom behöver man nog sprida kunskap om hur man använder en sån apparat på rätt sätt.

Anki sa...

Hoppas den behövande karade sig ... och även att hjärtstartaren kommer tillrätta ...

Birgitta Malmstedt sa...

Hej BP! Har förstått att du leder temat Skyltsöndag. Får man hänga på? Vilka villkor gäller? Får det vara vilka skyltar som helst eller är det bara speciella? Hälsningar Birgitta www.pensionarenpaon.blogspot.se

Ditte sa...

Extra gott och smakfullt med en snygg förpackning till sushin och att även pinnarna har ett snyggt fodral. Kul att det sänds en del från Paralympics. Så imponerande prestationer.
Verkligen trist dock med att hjärtstartare inte återkommit. Att den kanske behövts är lovvärt men det vore det också om den kom tillbaka. Jag detta med var och vart är inte helt enkelt för en del. Tur att buskapet nog gick fram ändå.Och ryktesspridning är urtrist.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Hahahaha....det var lite roligt att läsa om sushi å en fin förpackning å samtidigt se bilden på hjärtstartaren.....
Var å vart är ett av de språkliga felen som kan reta mig...
Ha det gott!

Mias sa...

Först och främst, superbra att ni har en hjärtstartare! Och hoppas innerligt att personen klarar sig. Tyvärr gör inte de flesta de. Av 10 000 hjärtstopp varje år överlever drygt 600. Det händer att hjärtstartaren följer med ambulansen in till sjukhuset. Så börja med att kolla det. Det kan vara en sms-livräddare som fått larm och hämtat er hjärtstartare, om den är åtkomlig för allmänheten, självklart ska den som lånar den också lämna tillbaka, men mycket kan hända i en akut situation. Om ni vet att det var en sms-livräddare kan jag efterlysa den i sms-livräddargruppen på facebook.

Äventyret framtiden sa...

Sushi äter jag väldigt sällan. Förstår det inte alls. Måste få ordning på den oordningen. Antagligen är hjärtstartaren där den som blev sjuk var....eller så har den också åkt med till sjukhuset. Den kommer till rätta om den inte har hamnat i oärliga händer. Bra att den blev använd för det den ska bli använd till men tråkigt är det hur som helst när någon blir sjuk.

Carita Liljendahl sa...

Bra att hjärtstartare finns - rykten sprids ju alltid kring akuta fall och om startaren for iväg med vårdarna så lär den väl nog hittas.
Sushi är inte min grej, men fint med smidiga hemleveranser!
Och fint sommarväder har vi också haft, i dag lördag regnar det dock, och paralympics följer jag också då och då.