söndag 18 augusti 2024

Skyltsöndag #484

Veckans skyltskörd består av två veckofärska bidrag som jag tagit själv och två skyltar från bästisen Yvonne som hon har sett i en blomsterbutik, respektive kompisen Dave som kört förbi Daydreams Spa igen och hittat gatuprataren med ny text. Tusen tack Yvonne och Dave:-)

Måns Zelmerlöv har ett finger med i spelet precis överallt. Ungefär som Pernilla Wahlgren. Det börjar gå inflation i vissa artister. Å andra sidan - om Leif GW Persson kan ha sitt nylle på ett rött vin kan Måns ju ståta med en cava. Mera hans "genre" om man säger så.

Det finns bara en Apple Store i hela Skandinavien och den råkar befinna sig i Täby Centrum. Butiken är väldigt stor och lär kosta därefter – i hyra alltså. När jag såg skylten med det vågiga äpplet (snyggt!) och läste texten tolkade jag det per automatik så här: - Vi finns visserligen kvar men i betydligt mindre lokaler. Jag ska följa upp det;-)

Dessa två muggar hittade bästisen Yvonne i en blomsterbutik. Den främre muggen håller jag helt med om. Den bortre förstår jag inte. Gör ni?

Daydreams Spa i Codsall, Wolverhampton, England är aktiv igen, och självklart passade kompisen Dave på att fota skylten. Men ärligt talat – den förstår jag inte heller. Igen – gör ni?

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

13 kommentarer:

Åke sa...

Måns Zelmerlöv vet jag lite om... men GW Persons röda vin är i en klass för sig själv. Apple är grejor det :) Inled mig inte i frestelse är från en gudfruktig bön in the bibel, kan gå kanske betyder att man ska gå hem? Vilket man kanske inte gjort alltid utan stannat i frestelsen ;) Sista skylten kanske hänger ihop med kaffekoppen ovan ;) En fortsatt trevlig söndag till dig :)

LillaSyster sa...

Snyggt skyltat - gillar det där äpplet. Kändisviner brukar vara så himla söta.....så jag håller mig från dem.
Sista skylten tänker jag att man gör precis det som den inte bad dig göra- men att det var okej ändå. Ha en bra kväll! Kram

nalta norrland sa...

Bra skyltat som vanligt och rent färgmässigt är äpplet bäst 👏

byblixtra sa...

Det verkar vara en trend att varje kändis ska ha ett eget vin.

Lite coolt med Apple Store, men visst har jag berättat att det finns en butik i Luleå som säljer Apples produkter, fast de heter inte Apple Store, utan något annat. Ska komma ihåg att ta en bild nästa gång jag passerar. :-)

Är inne på samma som Åke, att första delen av texten är från bibeln och "kan gå själv", är väl att man faller för frestelsen utan hjälp av någon annan?
Fattar inte heller sista skylten.

Guldkryckan sa...

Gw kan ha sitt nylle på allting, jag köper direkt, en stor förebild för undertecknad. :)
Men Måns?....nja...nä...inte min grej alls.
Muggarna där, ja, den närmaste förstod jag med, stämmer ju dessutom in på mig, men den bortre där vete sjutton.

Lite civil olydnad är ju aldrig fel. ;)

Ha nu en fin kväll Bp.

Susjos sa...

Måns Cava är faktiskt riktigt gott, och har provat Miss Li:s cava också, mycket bra!
Få se om Apple store förminskar sig eller förnyar sig i Täby, snyggt äpple i alla fall!
Muggen med "kan gå själv" tror jag också är att man faller för frestelsen själv utan hjälp.
Sista skylten från Dave, betyder ju att man läser den raden som man inte skulle, då är man en rebell, haha!
Ha det gott!
Kram

Mias sa...

Väldigt coolt äpple! Spännande att se om det blir mindre butik eller inte. Ang muggarna håller jag med dig, fattar inte bibeltexten. Den sista däremot, du ska inte läsa sista meningen, men det gör ju alla, så då är man en rebell :)
Och angående Moselviner kan de vara söta. De var alltid (nästan) söta på 80- och 90-talet. Men nu finns det knastertorra jättegoda viner. Jag gillar inte söta viner.

Äventyret framtiden sa...

Äpplet gillas, mycket bra! Vin är jag dålig på så..jag står över. Däremot gillar jag muggarna riktigt bra, villhöver nog..

Ditte sa...

Snyggt skyltat som vanligt. "Apple butiken" i Täby C har jag alltid gillat och hoppas innerligt den blir kvar. Kan dock förstå om den krymper. Snyggt "äpple"och jag är ju en "applefantast" .
Muggarnas text gillades verkligen. Hade valt den vänstra.
Nja, förstår inte Dave´s skylt men är benägen att hålla med Susjos.

Klimakteriehäxan sa...

Jag tror att jag begriper sista skylten: man kan gilla folk som bryter av, som inte lyder alltid ...

Anki sa...

Har ingen åsikt om "kändisvinerna" då jag aldrig smakat några.
Äpplet är i alla fall läckert ... ja att titta på alltså!
Tänker som du om muggarna ... förstår den främre, men inte den andra. LillaSysters tolkning av Daves skylt håller jag med om!
Snyggt skyltat som alltid!

PROFESSORDEUTSCH sa...

Har smakat GW:s Rosé & rödvin, ingen av dem var märkvärdig i min smak ska jag väl tillägga. Överexploatering av vissa "kändisar" har gått för långt, håller helt med....när vissa dyker upp i rutan stänger jag av!
Förstår inte heller den ena muggen, men gillar skarpt gatupratarens budskap!
Ha en härlig vecka!

Paula sa...

Gatuprataren är så kul! Jag förstår bägge muggarnas budskap, kan själv! Jag behöver ingen hjälp till frestelsen, benen bär mig dit av sig själv... Apples äpple var verkligen snyggt! Ursäkta att jag är sen, hinner int riktigt meee