söndag 25 augusti 2024

Skyltsöndag #485

Det har stormat här i tre dagar och tre nätter. Är glad att jag inte blåst bort, inte lilla Frans (min bil) heller som tur är. Var rätt tacksam när han tog mig till Täby centrum ett antal gånger förra veckan, för inomhus blåser det ju inte. Där kan man i lugn och ro leta upp skyltar utan att blåsa bort;-) Enjoy!

”See where free takes you”. Avsändare: PeakPerformance. Videon hittar ni här. Upphetsande – nej inte ett dugg.Flaggskepp är inne just nu. Många märken med lite självaktning skaffar sig en ”Flagship Store” istället för en vanlig butik. Det fyller tomma lokaler i gallerior. Redan 2012 öppnade Apple sin första och enda butik i Skandinavien, långt innan det blev inne med flagship stores alltså. Det dröjde 12 år innan Synoptik nyligen öppnade sin butik. Nu har även Stadsmissionen gått ut med att de snart ska öppna en ”Flagship Store”. Japp, ni läste rätt, Stadsmissionen.Oavsett hur man trycker på den receptknappen hos Apotek Hjärtat, fungerar den sällan.Veckans höjdare: En klen höjdare. Egentligen. Ni ser väl pölen på golvet bakom den gula skylten. Hade det inte varit enklare att torka upp vattnet istället…

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

14 kommentarer:

PROFESSORDEUTSCH sa...

Hahaha....jovars, det hade varit mycket enklare, men å andra sidan var det där med skylten mer spännande!
vad gäller första delen av ditt inlägg....man undrar verkligen hur det är ställt å hur det kommer att bli.....allt konstigare i alla fall!
Ha en härlig söndag!

LillaSyster sa...

Jo, det kan man tycka. Men något kanske läcker ovanifrån??? Jag kan ta en bit Saint Agur - mmm den tycker jag är god.
Ha en bra kväll och som sagt det blåser storm.

byblixtra sa...

Där ser man, att Stadsmissionen öppnar en Flagship Store.
Det kan vara problem med att få en kölapp från maskinerna med skärmar, som man ska trycka på. Men här verkar det även krångla med en knapp.
De där gula varningsskyltarna som varnar för våta golv, syns till även här i butikerna. Undrar just om det är kyldiskar som läcker ut vatten? Men visst skulle de kunna torka upp vattnet kunderna kan ju råka halka trots varningen.

Äventyret framtiden sa...

Så ni har sådant väder. OjOjOJ...tur att du kan hålla dig inne och att Frans står stadigt där han står.
Du fick en skylt hur som helst p.g.a den våta fläcken, men visst skulle det ha varit lätt som en plätt att torka upp den.

Guldkryckan sa...

Stadsmissionen?
Ja det gäller väl att följa med strömmen antar jag, men lite otippat var det väl trots allt.
Jo, de har samma skylt på systembolaget, tycker som dig att det hade varit lika bra att ta fram svabben men det är ju du och jag det.

Ha nu en fin kväll Bp. :)

Mias sa...

Jo det hade verkligen varit lättare att torka upp pölen :) Skönt att hitta skyltar inomhus när det stormar. Ni har ju en bra galleria för det ändamålet. Ha det gott!

nalta norrland sa...

Du hittade skyltat även denna söndag 👏
Täby verkar leverera skyltat kontinuerligt 👍

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Toppen bra med ett sådant bra Centrum som Täby verkar ha, där finns massor av skyltar verkar det som.. =) Mycket bra skyltning för övrigt! <3

Pölar på golvet kan bero på olika anledningar såklart, läckande vattenrör från taket, från kylarna som står där mm.. Dom har säkert försökt torka bort flera gånger men det fylls på hela tiden. Det är då man varnar folket för våta golv - Oftast.. Hoppas dom får ordning på felet inom kort!

Önskar dig en fin söndagskväll!

Kram

Susjos sa...

Ojdå, ska Stadsmissionen öppna en "flagship store" det var lite otippat, men inte dumt alls!
Knappar kan vara knepiga att trycka rätt på!
Å den blöta fläcken , kan det vara nåt som läcker tro?
Snyggt skyltat med skyltar från ditt stora fina centrum, jag borde ju gå till MoS bara för att fota skyltar jag också, för snacka om att det finns skyltar där!
Ha en fin kväll!
Kram

Anki sa...

Saint Agur ... en favorit som jag brukar köpa ibland :) Stadsmissionen har sedan några år en stor butik inne på en av galleriorna i Norrköpings centrum, men om det är en flagship store vet jag inte ...

Anita Berglund sa...

Kul att få insyn i Täby Shopping center. Var man än i världen är så känns de väldigt lika. Pölen kanske berodde på en ännu olagad läcka :))

Anita Berglund sa...

Nu skapade jag något slags konto hos Blogger och där gick min kommentar igenom!!

Ditte sa...

Absolut enklare att torka upp pölen. Men kanske sätter de ut skylten för säkerhets skull. Min blick fastnade på osten. Gillar verkligen "Saint Agur".
Ja, dessa "Flaggskeppsbutiker". Inte är det så att de lönar sig. Vill till att Synoptik får många nya kunder. Tycker sällan det är så många i deras butiker i stan. Många besökare har
Stadsmissionens butiker däremot. Kanske för att de inte är just "Flaggskepp". Å andra sidan är nog hyran alltför hög i City.
Peak Performance gillar jag som märke men inte var videon så lockande.
Snyggt skyltat. Ditte
(Även idag riktigt knepigt att kommentera. "Ett fel uppstod" - Pust!!!!)

Paula sa...

Dagens nya ord fick jag mig till livs, flaggskeppsaffär på svenska alltså. har inte hört uttrycket förut. Varje affärskedja har alltså endast ett flaggskepp, den viktigaste butiken, en som har bästa sortimentet, bästa läget, bästa priserna? ja det kan man ju undra. I Falun har de flesta klädkedjorna blivit till skyltfönster i princip. Du går in o ser utbudet på galgar men de finns inte där att köpa i olika färger och storlekar utan när du klämt och känt på plaggen så ska du in på deras nätaffär och shoppa...På så vis kan affärerna ha jättesmå ytor och kan dra ner på personal. Intressant detta....