onsdag 14 augusti 2024

Onsdag i bilder

Det är många i Blogglandia som har berättat att de redan nu har fått höstkänslor med kalla nätter och mornar. Vet inte om Täby är en ”sunny spot” men här råder det högsommar med dagstemperaturer på mellan 23 och 25 grader samt behagliga 15-17 grader under nätterna.

Fest på innergården
Det enda som kan ge mig höstkänslor är att solen går ned redan klockan 20:40 och att det är mörkt strax efter klockan 21. Men det gjorde ingenting igår kväll, då hela innergården var en festplats med olika grupper som grillade, hade picknick och hade hur trevlig som helst. De höll fortfarande på klockan 01:00, när jag gick och la mig. Mera sånt, tack!
 
Dagen i bilder
Väljer även idag att visa några dagsfärska bilder som jag tycker är roliga. Enjoy!

Tårtbitarna som äntligen ”fått liv” behöver vattnas. Det sköter den självutnämnda trädgårdsgruppen. Ikväll såg jag för första gången en kvinna knipsa av några grenar av någon krydda.

Det varma vädret gör att boulegrupperna har blivit fler. Nu spelar de på måndagar också samt kör ”dubbla skift” idag.

Vet inte hur Starfish & Coffee bär sig åt att skapa världens knaprigaste pizza slices - mozzarella och Serrano skinka. Svårare än så här behöver det inte vara;-)

Nu har stamstället fått in en ny smak igen. Vi pratar glass från Molinari alltså, och idag testade jag den nya sorten ”lemon pie”. Återigen begick jag en dödssynd och fotade när halva glassen redan hade slunkit ned. Betyg: Suverän god glass men popcorn-glassen med lite sälta är fortfarande min favo.

Mitt favo ställe ligger ju nära Roslagsbanan, dvs. titta-på-folk-faktorn är väldigt hög. Det här paret är från Indien och hon verkar "veta sin plats". Trodde att det beteendet var karakteristiskt för länder i Mellanöstern och i Afghanistan…

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

Ha ha 😆 jag måste ju säga att det ser ut ungefär så där när jag är ute med J 😅 han går nån meter före mig och jag kommer en bit efter 😜 jag lovar vi kommer inte från Afghanistan eller Indien 😶
Du måste ha tagit igen massvis med år utan glass 🍦 nu äter Du glass flera gånger i veckan 👍
Vi har inte speciellt varma nätter, SMHI pratade om nattfrost men vi har haft sommarväder både igår och idag ☀️
Det hjälper inte mycket även om Elin hade körkort eftersom hon börjar skolan på måndag och sen inte kommer hem mer än typ varannan helg.
Men jag får väl acceptera och gilla läget

LillaSyster sa...

Än är det sommar! Suveränt väder just nu- ingen höstkänsla här. Först ska vi ha sensommar hela september och helst halva oktober innan hösten kommer. Kul att tårtbitarna äntligen fått liv =) Njut av kvällen!

Anki sa...

Fortfarande sommar även här med ungefär samma temperaturer som hos dig 🙂 Fint att det odlas i tårtbitarna och kull med lite festande :)
Svar: NIF= Norsholms Idrottsförening. Det är Caspers gamla tröja. De bor i Norsholm och det var där Casper började sparka boll. Då det varför få barn där så bytte han till Kimstad där mamma Lina har spelat.

Klimakteriehäxan sa...

Tänk att du blivit sån glassentusiast! Det bevisar att även gamla hundar kan läras att sitta ... :-D

Susjos sa...

Kul att tårtbitarna har blivit fyllda med kryddväxter i alla fall, färska kryddor är inte dumt.
Kull också att boule förenar grannarna!
Pizzaslicen såg väldigt god ut.
Jag blir nyfiken på popcorn-glassen, den vill jag prova vid tillfälle!
Ha en fin kväll!
Kram

Ditte sa...

Nej, inte är sommaren slut. Hela augusti är en sommarmånad. Och uppe i norr där vi varit är det solnedgång efter klickan 21.
Och nog är det mnfa som njuter av sommardagar. i går i Luleå var det +25 och helt molnfritt och mängder av människor ute. Fint att se även hos dig. Kul med trekanterna som fått liv i sig.
Glassen ska absolut testas. Men den är ju italiensk så undrar hur den kan ta sig till Sverige utan att smälta. Fniss!
Skulle gärna smaka även pizzan.

Marita sa...

Vadå höst... Hela Augusti är en sommarmånad även om skolorna startar nästa vecka. Var hittar man ditt glasställe, vid Roslagsbanan i Täby Park? Nyfiken på Lemon pil.

Guldkryckan sa...

Knaprig pizza är man ju inte direkt bortskämd med, härligt när det lyckas tycker jag.
Popcornglass fick vi i senaste smaklådan vi fick, om jag minns rätt, minns att det var gott iallafall.

Ha nu en skön torsdag Bp. 🙏

Anonym sa...

Testar

PROFESSORDEUTSCH sa...

Så skönt att du fortfarande kan njuta, här är det ju kallt på morronen, men dagarna bjuder på värme å regn då å då. Kul med trädgårdsfester å kollektivgrillning så länge det inte urartar....
Att du hinner börjar på glassen innan du fotat den är avslöjande, du har helt enkelt blivit en glassoman.... ;) :)

Hannas krypin sa...

Vi har kalla mornar men annars är det varmt och härligt. Så trevligt att se hur aktivt det är på din gård. Idag har det varit smällhett hos mig. Vi var på badet och efteråt spelade vi minigolf och då blev det ännu varmare. Fick ladda med lite glass inför dagens träningspass.

Äventyret framtiden sa...

Roligt att se att tårtbitarna har fått ett bra liv...örter är ju bra. Kanske att du också kan knipsa några kvistar åt dig när du går förbi?

Carita Liljendahl sa...

Pizzan - håller med. Enkelt är gott och det där är jag säker på att jag skulle gilla. Fint också med det gröna BREDVID pizzan och mozzarella är aldrig fel :-)