lördag 24 augusti 2024

Hoppa på tåget – ”Tårta”









Visst är det roligt att just jag som inte ens äter tårta får bjuda er och speciellt lokföraren Åke, som fyllde pensionär i veckan, på ett riktigt tårtkalas:-) Stort GRATTIS! Jag tackar och bugar  för min underbara lokala ICA vars eget bageri tillverkar dessa konstverk. Enjoy! 


Fotbollstårta
Kan inte låta bli att även lägga upp en speciell tårta, nämligen en fotbollstårta från 2015(!!!). Kollegan Manfred som vann 2015 års fotbollstips - VM för damer – på mitt jobb bjöd på fotbollstårta i vinnaren USA:s färger. (Tipsvinst var lika med att casha in och att bjuda alla tipsdeltagare på tårta.) 

Excel ark
Självklart var det jag och kollegan Carola som organiserade fotbollstipset. Eller rättare sagt,  Carola gjorde grovjobbet med att bygga de omfattande Excel-arket, och jag uppdaterade det med löpande resultat. Coolt, va’!?

 

Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också hoppar på är det bara att lämna ett meddelande i hans kommentarsfält här.

Karin har uppfunnit temat.

18 kommentarer:

LillaSyster sa...

Din Ica är i en helt annan klass än vad min är. Det jobbar en riktigt duktig konditor i det bageriet - så kul att se. Jag blir riktigt sugen . Ha en bra kväll på balkongen- vilken sommardag det blev efter nattens storm. Vi ses imorgon! Kram

Jossu sa...

Vilka mumsiga konstverk vi bjuds på.

Äventyret framtiden sa...

Och här har vi inget sådant Mekka alls som Ica tycks vara. Vilka konstverk, det ena läckrare än det andra. Jag äter tårta men väldigt sällan nu för tiden.

nalta norrland sa...

WOW 🤩 trots jag icke äter tårta så WIW sånna fina exemplar Ditt Ica erbjuder 👏
Inte ens det saligt insomnande konditoriet har bjudit på sån välfylld tårt/bakelsehylla på mycket länge.

Guldkryckan sa...

Härligt med tårta i dessa dagar, förr blev det ofta marängtårta för undertecknad, fanns ju inte lika många allternativ som i dessa tider.

Underbara bilder Bp, stort tack.

Ha det bäst. 🙏

Carita Liljendahl sa...

Hade väl nog hittat tårtbilder i dag om jag hade ansträngt mig, men det blev lite annan sysselsättning kring de gamla husen :) Kan tänka mig att det är tämligen lätt att hitta tårtor i TC?

Klimakteriehäxan sa...

Dina tårtor ör klart snyggare än min, men nu har jag i af hoppat på.

Hannas krypin sa...

Oj vilka tårtor! Ja tack till allihop. Den där fotbollstårtan var fin.

Susjos sa...

Fantastiska tårtor! Inte minst fotbolls-tårtan!
Så kul att jag kan hoppa på tåget idag med en alldeles färsk tårtbild från idag!
Ha det fint!
Kram

Paula sa...

Nämen, nu blev jag imponerad, du som inte heller gillar tårta har bullat upp med en hel kondisdisk med tårtor. Den ena vackrare än den andra. Tårtor är ofta riktiga konstverk, väldigt synd att de ska förstöras genom att skära i dem och äta dem. Den där på foto nummer två, glaserad så den blänker, vilket konstverk!

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Men oj vilka läckra tårtor du bjuder upp med! Måste instämma med Lillasyster om att eran ICA har verkligen en duktig konditor som gör så fina tårtor! =)

Här där jag bor så har de lokala affärerna ett litet "bageri" som enbart får hem halvt bakade bakverk som de då får grädda i butiken, dessa dagar när Lastbilen kommer med allt goda så dessa dagar doftar det så gott i hela butiken! Det är svårt att INTE köpa med sig något som nyss är färdig gräddat, med att bakverken fortfarande är lite varma ännu när man kommer hem.

Ja även att jag dragit ner på allt med socker, så är det ibland svårt att motstå dessa bakverken, men det händer väldigt sällan som jag unnar mig dessa.

Hur som hellst var alla bilderna på tårtor underbara! Men med det så önskar jag dig en fin fin Söndag! =) Vi ses under dagen med skyltsöndag! =)

Kram

PROFESSORDEUTSCH sa...

Sannerligen....... bra jobbat med dessa fantastiska tårtor, vill äta alla!

Stefan sa...

Suck, det rinner ur mungiporna och vi som bara har resterna av en sockerkaka i skafferiet. Godisråtta som jag är brukar jag sällan hinna fota bakverk innan de äts upp.

Ditte sa...

Har skrivit tre kommentarer som försvunnit. Går inte att få dem publicerade varken med Safari eller Firefox. Fungerar dock hos andra med Blogger.
Snygg tolkning och med fina bilder.
Extra kul med fotbollstårtan.
Passar också på att gratta Åke till den nya perioden i livet.

Mias sa...

Wow vilka tårtor! Jag är inte mycket för att äta tårta eftersom jag inte gillar grädde. Men beundra dem gör jag gärna. Kul med fotbollstårtan och tipset. Just nu står en kladdkaka i ugnen här. Vi ska ut i skogen och fika om en timme så då blir det nybakad kladdkaka.
Jag förstår att du känner igen min pappas slips. De 80 olika fotona vi tittade på, på var och vartannat foto hade han samma slips!! :)

Anonym sa...

Kan man INTE tycka om tårta efter det här fantastiska kalaset?

Anonym sa...

Nu provade jag att kommentera från mobilen och det tycks fungera. Men jag ser knappt vad jag skriver och kan inte ändra från att vara anonym.

Hanneles bokparadis sa...

mina litterära tårtor:
https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2024/08/litterara-tartor.html