torsdag 22 augusti 2024

Tråktorsdag



Är nästan beredd att slå vad med alla mina bloggkompisar som är aktiva, alltid på språng, energiska, vill ha något att göra hela tiden och klarar sig med fem timmars sömn varje natt. Vad jag vill slå vad om? Jo, ni skulle troligen tycka att jag idag ”genomlidit” en riktigt, riktigt tråkig torsdag. Det vadet skulle jag vinna, garanterat;-) 

Njutning
Det är bara som så att jag njutit av varje minut i solskenet på balkongen, med en annorlunda deckare (Underström av Magnus Abrahamsson), en Nespresso och några glas juice som innehöll äpple, päron, ingefära, kiwi och ananas. En smaksensation enligt mig.

Lathet är en dygd
Japp, lathet är en dygd. Enligt Aristoteles är "dygden i sig en belöning och den dygdige kännetecknas av att hen gör det rätta därför att hen vill göra det och hen känner glädje av att utföra dessa dygdiga handlingar." Jamen, då så, den grekiska filosofen kan ju knappast ha fel;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bilden jag lägger upp har liiiite med inlägget att göra. Den visar Trefor, en ort i Wales som kompisen Dave besökte med sin son förra veckan. Medan sonen gick hela vägen upp till toppen av berget som ni ser på bilden, nöjde sig kompisen med att vandra upp två tredjedelar. Nåt jag aldrig hade klarat av. Eloge! Och tusen tack för bilden:-) DS.

10 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Energisk har ingen anklagat mig för att vara...någonsin...haha.
Lat däremot, det är ju mitt mellannamn.

Ha de gött Bp.

LillaSyster sa...

Den där boken ska jag ladda ner från biblioteket, den jag läser nu är för tråkig. Läste att din bok utspelar sig på Norröra - det är väl samma ö som Saltkråkan spelades in på om jag minns rätt. Helt rätt att göra vad man vill om dagarna när man har möjlighet till det! Ha det bäst!

Guldkryckan sa...

SV: Vi har för närvarande 9 elever, fler på ingång har det ryktats, men det är ju en "specialklass" trots allt.
Bilden är tagen från radhusområdet ovanför skolan, men visst hade det varit kul med en drönare.

Ha det bäst nu Bp.

Äventyret framtiden sa...

Låter helt underbart att ha det så där tråkigt som du har det, haha...ljuvligt är det BP!

nalta norrland sa...

Har jag läst boken frågade jag mig själv🤔💭❓ Energisk vete sjutton om nån kan beskylla mig för att vara 😝 Har dock sovit SKIT i natt och mår sämre än dåligt då jag återvänder strax till sängen och försöker sova 😴 💤
Att bestiga berg känns just nu som en orimlighet

Stefan sa...

Personligen är tisdagen veckans tråkdag, eller var ska jag säga. När jag jobbade var just tisdagen lika ointressant och meningslös som november är.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Vilken fantastisk bild, inte helt utan att man blir sugen. Jag har inte heller några problem att njuta av s.k. lathet, har aldrig lidit av "inaktivitetsfobi", som verkar mer än utbredd i vårt avlånga land!
Men.....inte skrev Aristoteles om "hen"?!?
Ha en skön fredag!

Ditte sa...

Nej då! Inte alls! Och detta att inte hela tiden vara i farten och absolut sin tjusning och njutning. För egen del varierar jag en del mellan det mer aktiva och det mer "lata". Allt beroende på humör, lust och dagsform.
Passar på att tacka för boktips.
Bilden är verkligen superläcker. Fastnade extra för kontrasterna. Vad gäller att bestiga berget hade ryggen inte klarat det idag, men för fem år sedan så hade det gått fint. Bra gjort av Dave att ta sig upp 2/3.

Anki sa...

Hm ... jag sover ju inte mer än omkring fem timmar, men energisk är jag då rakt inte! Tur jag har Muffin kan jag säga, annars är det många dagar jag inte skulle gå utanför dörren! Jag är såå nöjd att inte göra någonting :)
Fin bild från kompisen Dave ... och en prestation av hans son att ta sig upp på toppen!

Carita Liljendahl sa...

Jag är så tråkig att jag aldrig varit med i Tråktorsdag :)
Men att lathet är en dygd, det håller jag med om och du ska fortsätta njuta på balkongen!