torsdag 1 augusti 2024

Tråktorsdag



Artistisk gymnastik damer
Då jag inte hittar något tråkigt på hemmaplan får jag återigen rikta blicken mot OS, närmare bestämt gymnastiken för damer. När jag var ung var det Japan och Kina som dominerade de olika redskapen. Så är tack och lov inte fallet längre.

Fysiska funktionsnedsättningar
I årets OS kommer finalisterna i damernas mångkamp kommer från många olika länder. De yngsta deltagarna är 16 år, den äldsta är Simone Biles från USA som är lastgammal i sammanhanget med sina 27 år. De flesta tjejer ser ut att lida av fysiska  funktionsnedsättningar (PK-uttryckt), och vissa har uppenbarligen redan i tidig ålder förstört sina ansikten till oigenkännlighet, exempelvis brasilianskan Flávia Saraiva. Och ärligt talat – vem vill vara 1,42 - 1,44 meter lång/kort och har lår som ser minst sagt deformerade ut. Inte att undra på att flera av tjejerna lider av fysisk ohälsa (också).

"Normalt" utseende
Ja, inte är det många tjejer som ser ”normala ” ut i gänget som gör upp om medaljerna i mångkamp. Förutom tjejerna från Kina och Japan, italienskorna och speciellt tjejen från Algeriet Kaylia Nemour (som var fantastisk i barr) är nog de enda som ser ut som  kvinnor/tjejer ska se ut. Och Kaylia Nemour är hela 1,66 meter lång. Det finns hopp;-)

Ja, det var mina tråkiga tankar denna Tråktorsdag.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag. 

PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra, men det är ju Pridevecka i Stockholm så Täby Centrum har gjort en rolig drive för att locka folk till centrum. DS.

12 kommentarer:

femfemman sa...

Stängde av tvn när det var gymnastik. Är så trött på det mesta i tv... och OS. Blir nog bättre med friidrott, när den börjar.
Pingisen kl 21 vågar jag inte kolla på. Får gå ner och hämta en bok och fördjupa mej i.

Klimakteriehäxan sa...

Kan tycka att det är kul att titta på gymnastik, de gör ju helt obegripliga saker på sina redskap (och i fristående också). Så långt ifrån min egen värld som man kan komma, faktiskt. Tråkigt dock att så många tjejer råkat väldigt illa ut med grymma tränare etc. Liv har förstörts, det kan ingen medalj vara värd.

nalta norrland sa...

Har missat ALLT av OS hittills 😅
Skicklighet eller tur 😜
Gymnastik 🤸 då trodde jag det var ryskor som var nummer 1 typ som i konståkning.

Guldkryckan sa...

Men visst är det knepigt med många deltagare som väl nästan från födseln tränats upp för detta.
Men duktiga är ju många, vore väl underligt annars med den träningen.
Våra grabbar i beachvolleyboll kom väl trea i sin grupp där, lite synd men det var ödmjuka inför sin uppgift, vi får hoppas på nästa OS.

Ha nu en fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Jag har bara tittat på simningen och igår var ju en magisk kväll med bästa Sjöström. Sen såg jag andra halva av cyklingen med Rissveds- en härlig tjej med stort hjärta och båda fötterna på jorden.Ha en bra kväll!

Ditte sa...

Instämmer helt i att gymnasterna på damsidan är en trist tillställning. Inte det de utför men det de tvingas utstå för att kunna utföra detta. Men som du skriver finns det hopp. Bra så.
Nu tittar vi på Truls Möregård och håller tummarna- Men gläds fortfarande åt Sarah Sjöströms fantastiska prestation på 100 m fritt i går. Så bra!
Gläds även åt den svenska judotjejen och Jenny Rissved. samt Victor Lindgren. Härligt.
Så inte direkt en trist dag.

Susjos sa...

Jag har inte sett så mycket av OS, det har min man gjort istället, så jag har sneglat på lerskytte, kanot, och i dag var det visst "gång" för damer.

Vad gäller gymnastik så minns jag bara Olga Korbut och Nadia Comaneci, och det var ju ett tag sen ;-D

En härlig bild från Täby C, missar schlagerpride i år!
Ha en fin kväll!
Kram

Åke sa...

Här finns det knappt någon tråkighet... jag vart både skjutsad och bjuden på O Lerys :)

Anki sa...

Inga tråkigheter här heller, förutom en oförutsedd utgift när jag blev tvungen att byta framrutan i bilen efter ett stenskott i förra veckan. Då jag inte sett några gymnaster så har jag ingen aning.
Ha en bra fredag!

Hanneles bokparadis sa...

ingen aning hur tjejer/kvinnor ”ska” se ut, jag har varit ganska spinkig

Hannas krypin sa...

Jag tittade på den artistiska gymnastiken igår och tänkte inte alls på det som du skriver om i det här inlägget. Men visst nu när du säger det kanske Flavia gjort något med sitt ansikte. Men jag är mest imponerad över den styrka, skicklighet och balans som de ändå besitter.

Paula sa...

Jag har tittat på gymnastiken med stor behållning! Jag tycker de är fantastiskt duktiga, och jag är glad över att inte småtjejerna längre dominerar. Minns när Olga Korbut och andra småflickor på mellan 12-15 år var på topp, då var det verkligen fara på färde, både vad gäller träning av unga, tränare som var vargar osv. Att gymnaster är kortväxta har nog att göra med att det är lättare att hantera en icke alltför lång kropp i gymnastik. De som är extra korta, som Biles, kan ju inte rå för att hon är kort! Jag tycker hon är suveränt duktig och har inget emot att tjejer har muskler.Hellre dessa än bodybuilders som bara står och poserar...