tisdag 20 augusti 2024

Äpplen och supermåne #2


Bilden har ingenting med inlägget att göra, men jag bara älskar väggmålningen hos mi favo japan Gima Sushi.



An apple a day keeps the doctor away. Ungefär så tänkte jag när den gulliga grannen frågade ”gillar du äpplen?”. Hon har alltid frågat mig det när hennes sons äppelträd dignar av äpplen - som i år alltså.

Överskott av äpplen
Grannen "ärver" kilovis av äpplen av den trevliga sonen. Och då grannen är en mästerkock så förädlar hon alla frukter hon får av avkomman. Nåt jag varken kan eller har lust att göra. På sin höjd kan jag tänka mig att äta ett äpple per dag av ovan nämnd anledning. Men även äpplen ruttnar ju ganska fort, och jag klarar nog inte av flera kilo äpplen innan de börjar ruttna. Så jag tackade artigt nej till erbjudandet. Precis som senast det var ett  ”äppelår”. 

Supermåne #2
Igår visade jag er en BP-version av en nästan färdig fullmåne. Bilden tog jag i söndags, då månen var knallorange och stoooooor. Igår dök den inte upp på samma ställe, vilket även Stefan fick erfara. Men vid klockan 01:00 fanns den på himlen på ett annat ställe och inte alls lika orange och stor som dagen innan. Och då var det ändå en "fullvuxen" fullmåne. Föredrar nästan söndagens surrealistiska fullmåne;-)

9 kommentarer:

LillaSyster sa...

Bra jobbat med att fånga månen, jag tittade efter den innan jag gick och lade mig- men ingen måne i sikte. Jo, det är äppelår.....mina från ena trädet har jag förädlat en del utav. Vinteräpplena är inte klara ännu- så mer arbete väntar. Men du kunde ju tackat ja till några äpplen=)Ha en bra kväll!

Ditte sa...

Jag såg en fantastisk "supermåne" igår ute vid Frihamnen vid 21 -tiden- Helt orange och väldigt stor. Gick inte att få till en bild genom bussfönstret- När jag sedan kom hem var den fortfarande stor men inte orange. Fick en bra bild med den riktiga kameran men med mobilen blev den inte så bra. Tittade sista gången på månen vid 23.30-
Men en fin bild fick du till
Vad gäller äpplena kan jag förstå dig. Fick ett gäng förra året och gjorde mos och kompotter och några äppelkakor.
Och med tanke på att äpplena ruttnar så förstår jag absolut ditt beslut.
PS Idag var det riktigt knepigt att få genom kommentar, både på Firefox och Safari. Blogger krävde att jag skulle vara inloggad på Google. Vill helst inte vara det.

Susjos sa...

Visst är det en tjusig väggmålning du visar!
Ja, äpplen måste det ju göras nåt av innan de blir gamla, såg att hemma hos vår lilla familj på Vendelsö hade de en massa äpplen!
Månen är svår att få med på bild om man inte har en bra kamera tror jag! Men den du visar är ju helt okey!
Ha en fin kväll!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Gillar väggmålningen, mycket stilfull och vacker.
Äppel i långa rader har jag förstått att alla i Sverige har just nu. Ett riktigt fruktår tycks det vara. Jag tog foto av supermånaden igår kväll jag också, den hängde här bakom husknuten.
Ha en bra kväll!

nalta norrland sa...

Jag har svårt att kommentera hos Fig helt plötsligt 😅
Men jag försöker igen… tredje gången gillt 😜
Vi har oxå fått en hel del äpplen, eller de är inte ätklara riktigt än… snäll granne som vill dela med sig 👍

Anki sa...

Verkligen en vacker väggmålning!
omtänksamt av grannen att fråg dig i alla fall!
Jag missade supermånen , men det blir väl en ny sån i september ... min mobil klarar inte att fota den så bra, så jag tror inte jag bryr mig om att fota den.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Då fick det ett foto på supermånen till sist, grattis! Själv äter jag jag inte all frukt på grund av allergiska reaktioner, men bästa makan är duktig på att göra pajer å annat när vi får äpplen å annat.

Guldkryckan sa...

Gillar ju äpplen jag men sådär väldigt många blir det ju inte, orkar inte göra pajer heller, finns fryst hos ICA ju. ;)
Men det är allt snällt av din granne där, bara att gratulera.
Såg supermånen igår tror jag, sådär jättestor var den ju inte men det kanske var dagen innan den var som störst...har inte koll på dagarna riktigt i skrivande stund.

Ha nu en fin eftermiddag Bp.

Hannas krypin sa...

Missade supermånen men brorsan tog en häftig bild i veckan. Den kanske jag får dela på bloggen om jag frågar lite snällt. Snällt att hon vill ge dig äpplen men det är ju svårt att göra åt allt.