torsdag 15 augusti 2024

Tråktorsdag


Nästan varje gång jag besöker stamstället är även kvinnan med sin bjäbbande Pomeranian där. Idag anlände jycken i cykelkorg - suck! Färgmatchningen är dock klockren;-)

Vet inte varför denna jordgubbssorbet påminde mig om Singapores spektakulära Marina Bay Sands hotell, men det gjorde den.

Och som ni ser var glassen försvinnande god;-)


Ärr
Visst hade jag kunnat visa er och skriva om mitt bumerangformade ärr på högra underarmen som jag kommer att få om några veckor. Detta efter en ”krock” med en ”livsfarlig” mojäng som jag velat montera ned i ett år nu. Grunkan är en monteringsanordning för en mini parasoll på armstödet på min balkongstol, som jag inte använt sedan jag skaffat en stor parasoll ifjol. Nu har jag avlägsnat grejen.

Bilder
Är absolut nollställd vad gäller bilder som skickas via sms och deras nedladdning till datorn. Nu ligger det 53(!!!) foton i mappen ”Bilder” på min iPhone och jag har inte den blekaste hur jag ska få ned dem till datorn. Har ingen aning hur dom har hamnat där heller. Hur jag än klickar händer det ingenting.

Efter dessa tråkigheter gjorde jag det jag alltid gör när jag känner för att svära högt. Jag drog till stamstället. Bilderna jag tog där gjorde mig lite gladare;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. 24 grader och molnigt till cirka klockan 16. Sedan blå himmel och 25 grader. I skrivande stund 23 grader. Och vad muttrar jag om då...;-) DS.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Du har väl en kabel som passar mellan mobilen och datorn? Sen är det vara att låta mobilen söka rätt på nerladdningsrutiner och det borde den fixa själv… plättlätt säger jag 😅 nej jag vet inte hur lätt det är om man inte vet hur man gör.
Men Du har väl en kabel mellan kameran och datorn? Samma sak fast med mobilen…
Lycka till 🤞

Guldkryckan sa...

Hos mig hamnar ju allt i "google foto", utan det hade jag aldrig fått över något till datorn, ja, inte smidigt iallafall...fungerar ju med kabeln jag har när jag laddar telefonen iofs.
Kul att du kommit igång med glassen igen ju, tackar för alla tipsen. :)

Ha nu en fortsatt fin kväll.

femfemman sa...

Den glassen ser glad ut. Men otrevliga sår blir man inte glad av. Kollar om jag kan kommentera idag...

femfemman sa...

Det kunde jag! Yes!

LillaSyster sa...

Åt också glass idag, men nu är all glass i frysen slut....Får nog köpa hem mer, värmen håller nog i sig ett tag till. Jag har mejlat dig ett tips att flytta bilder. Kom precis på när jag skickat det att du kan det där smidigt- du plockade ju fram Trassel i början på veckan. Ha en bra kväll! Kram

Klimakteriehäxan sa...

Usch det måste ha gjort ont det där!!!
Om överföring av bilder: jag slutade använda sladd, för hur jag än bar mig åt envisades maskinerna med att varje gång vilja skicka över SAMTLIGA bilder i mobilen till datorn - jag ville ju bara ha över de nya. Nu mailar jag dem till mig själv. Funkar utmärkt.

Äventyret framtiden sa...

Personligen sänder jag mina foton från telefonen till min e:post när det annars krånglar. Då brukar det alltid fungera. Ärr är inte kul att få men ibland blir man ärrad. Glassen ser good ut.

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

En tråktorsdag som mer verkade vara en fylld torsdag. Gillar också färgerna på damen med hunden. Inte kul när man får en hund som stör. Blev ju inte så populär på fem en fredag för några veckor sedan när jag skrev att jag ogillar skrikiga barn. Men det sär är samma sak, jag ogillar oljud och tycker man ska respektera sin omgivning och där är man som vuxen den som får stå sitt kast om ens djur & barn stör. Man får helt enkelt gå därifrån eller skita i att gå dit.

Ditte sa...

Ja, damen/varelsen på cykeln är verkligen färgkoordinerad. Vad gäller detta hotell i Singapore så har jag bott där två nätter 2011 då vi bodde i Peking. Vi blev akterseglade och flygbolaget "Singapore Airlines" betalade. Enormt och inte direkt charmigt men väldigt lyxigt.
Då var det trevligare på "Raffels".
Vilken god glass! Måste testa vid tillfälle. Ser att du fått förslag på att maila bilderna från din telefon till datorn och det brukar fungera fint. Sen kan du ju rensa.
Sicket elände med din skada. Och klokt att mojängen är avlägsnad. Kanske läge att få lite ersättning för "sveda och värk".

PROFESSORDEUTSCH sa...

Bästa makan har samma problem, för hon har en Mac-dator. Hon brukar skicka dem på mejlen så kan hon spara dem den vägen....
Lycka till!

Carita Liljendahl sa...

Tänkte exakt samma när jag såg bilden. Färgerna matchar!

Anki sa...

Aj då ... trist med skadan som kommer att lämna ett ärr ...
Angående bilderna så funkar det bra att mejla dem till sig själv, men det har du redan fått tips om. Mina mobilfoton hamnar utan min medverkan i Google foto och därifrån är det lått att ladda ner dem till datorn.