tisdag 13 augusti 2024

Varning för STORT äckelpäckel



Det är ju ingen som någonsin anklagat mig för att vara smart och/eller ha en högre IQ. Och efter gårdagens händelse tror jag inte att någon kommer att ändra sig;-)

Surströmming
Hade läst i olika medier att surströmming visst var en bristvara i mataffärerna och att Hemköp och Willy:s inte ens skulle sälja delikatessen i år. Dumt nog kollade jag inte läget hos min lokala ICA först utan klickade hem en burk direkt. Till ett ockerpris plus frakt. Men som sagt – smakar det så kostar det…

En öppnad burk
Leveransen kom igår i ett stort paket. Självaste burken var extremt väl förpackad, två Dumle klubbor följde också med. Burken var aningen ”uppsvullen” och missformad. Visst har man hört att surströmmingsburkar på flygplan har exploderat, men den här burken skickades med en PostNord bil från Bålsta en ort cirka 50 km väster om Stockholm och Täby.

Eloge
Fotade av den öppnade burken som ni ser ovan och bifogade bilden till ett mejl till företaget klockan 20:30 igår kväll. Tjugo minuter senare svarade Niklas från företaget att de beklagade det hela och att jag självklart inte behövde betala någonting. Klockan 23:02 bekräftade Klarna att 628 kronor snart är mina igen. Snacka om expressbehandling av en privatkund! Eloge till Fiskkungen!

Tappat aptiten
Kan dock lugnt säga att jag tappat aptiten för surströmming efter fadäsen. Funderar allvarligt på att hoppa delikatessen i år. Den äckliga burken har fastnat på näthinnan. Och om jag skulle mot förväntan ändra mig finns hela surströmmingar för 79 kronor/burk hos min lokala ICA. 

14 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Ja, vad hade den burken varit med om? Verkade omskakad allra minst...Tur att du fick slantarna tillbaka. Bra så! Mycket bra jobbat av Fiskkungen!

femfemman sa...

Ser inte trevligt ut. Men ser ut som den luktar! Braxatt det gick lätt att reklamera.

LillaSyster sa...

628kr!!!!! Du är ju inte lite galen..... tror nog att Åke kunde fixat en bruk till halva priset åt dig. Nä, sugen blir man inte - nu var jag ju inte sugen innan heller .

Hanneles bokparadis sa...

vaffö gick du inte till din lokala butik…?

Klimakteriehäxan sa...

Tittar på bilden och känner lukten. FY FY FY!

Guldkryckan sa...

De va ju trist, och äckligt inte minst.
Verkligen bra att de ändrade hos klarna direkt, de pengarna kan du ju ha till annat.

Usch.

Ha nu en fin sen kväll Bp. 🙏

Guldkryckan sa...

PS: Jodå, det är en sådan fotbollsplan, vi har två st plus en grusplan, populärt verkligen. 😁
Ha de gött.

Ditte sa...

Så väldans trist! Och undrar vad som hänt...Kan verkligen förstå att du tappat aptiten vad gäller den sura strömmingen i år. Ger dock en eloge till firman som snabbt och smidigt ersatte dig. Tycker nog de kunde gett dig bättre kompensation.
Och som du skriver så finns sura strömmingar på lokala ICA.

Susjos sa...

Men jösses, det var det värsta jag sett !!! Gudskelov att du fick pengarna tillbaka! Hoppas detta inte får dej att sluta äta de goda suringarna.
Kram!

Anki sa...

Ser verkligen inte aptitligt ut! Jisses ... det priset alltså 😱 Skönt att du fick återbetalning så snabbt!

Anni sa...

Den bilden symboliserar verkligen allt jag tänker om surströmming. Dessutom till det ockerpriset! Här ska den norrländska delen av familjen äta fisken om någon vecka och maken har handlat på Ica. Jag håller mig undan.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Uschalinge säger ja såååå äckligt...men vilken fantastisk kundservice där hade du tur! Kan inte påstå att min nyfikenhet på hur det där smakar ökade... ;)

Hannas krypin sa...

Usch, det där ser verkligen vidrigt ut. Vad bra att du fick pengarna tillbaka.

Carita Liljendahl sa...

Fy fabian Babian säger jag! Har inte ätit surströmming på tjugo år, men har genom tiderna nog testat. Efter denna bild testas "delikatessen" inte på nytt :-D