fredag 16 augusti 2024

Fem en fredag: Vecka 33 – ”Laga efter la(ä)g(e)”



Veckans frågor är extremt kluriga tycker jag. Den enda frågan som är busenkel att svara på är femman;-)

1. Om du kunde ändra en lag, vilken skulle det vara och hur? Ingen aning.

2. Har du någon gång brutit mot lagen? Så tråkig jag är;-) Har endast gjort mig skyldig till parkeringsböter. Inga fortkörningar som jag åkt fast på och inga ungdomssnatterier heller. Hade dock en kompis på gymnasiet som satte i system att sno knappar på varuhuset. Hon sydde alla sina kläder själv och tyckte att knappar var alldeles för dyra att köpa.

3. När såg du senast något olagligt? Aldrig tror jag.

4. Vilken lag skulle du införa om du kunde? Ingen aning.

5. Vilket lag hejar du på? Äntligen en lätt fråga. I Sverige är det Hammarby och i England hejar jag på Liverpool.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”. 

PS. Bilden är riktigt häftig tycker jag. Det är en stationär speldator som såklart har ingenting med inlägget att göra. Det är bästisen Yvonnes son som har införskaffat den. Stort tack för bilden:-) DS.

16 kommentarer:

LillaSyster sa...

Jag såg en olaglig handling idag, en tjej som körde in på Ikea's parkeringen "bakvägen"- där är det enkelriktat. Jag har bara tidigare sett ambulansen under utryckning göra det på den parkeringen. Kostade väl för mycket bensin att köra de 200 metrarna till infarten? Det är du och Stig-Helmer som håller på Hammarby- very good fotball! Ha en bra kväll här regnar det till och från...

Äventyret framtiden sa...

Här ser man olagligheter stup i kvarten, inte stora allvarliga men ändå..Ska sätta mig ner och tänka på min egen roll i det hela..helt säkert hör jag lite grann till de där laglösa jag också. på något sätt.
Håller på Lill-Ronaldo. 😊

Hanneles bokparadis sa...

knappar är ganska dyra, var i en knappaffär i Göteborg som har 120 000 olika knappar, jag köpte en för 16 kr

nalta norrland sa...

Olagligheter… jo yes det finns väl saker som jag gjort som inte bör nämnas 😅
Jag kan nog komma på två tre lagar jag skulle ändra på ifall jag kunde 😜

Susjos sa...

Vilken speldator, wow!
Just ja, p-böter har man ju fått, tänkte inte på det när jag svarade på frågorna!
Just ja, du är ett Hammarby -fan, ja, trots att du bor långt från söder ;-)
Ska jag säga som hejar på Leksand i ishockey! ;-D
Ha en fin kväll!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Tror att man vid närmare eftertanke kan komma på långa rader av lagar som verkligen borde ändras.
P-böter har jag inte haft på en evighet, det är det sämsta man kan använda sina pengar till tycker jag! Så jag undviker dem, noggrant!

Stefan sa...

På fråga 5 delar vi samma kärlek till Hammarby, men Liverpool...brrrrr....Manchester United är laget :)

Fråga 3 är enkel. Varje gång du ger dig ut på vägarna törs jag garantera att man stöter på trafikanter som kör för fort eller gör idiotiska omkörningar.

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Det där med knapparna måste du berätta mer om. Åkte hon fast? Hur lyckas man? Brukar de inte ligga rätt nära butiksbiträdet? Verkligen så många frågor 😅

Guldkryckan sa...

En och annan lag har jag ju brutit emot i mitt liv, ganska många till och med, men jag har bara haft EN parkeringsböter i i hela mitt liv, alltid något. ;)

Det senaste olagliga jag såg var väl nån som sålde receptbelagda tabletter till folk, utanför systembolaget, var annars?

Och visst är Liverpool laget i våra hjärtan.

SV: De flesta av barnen är ju födda i sverige men många är också födda i andra länder, vi har ju SVA= svenska som andraspråk, då de flesta talar annat än svenska i hemmet oavsett om de är födda här eller inte.
Tror vi hade 5 ungar som pratade svenska hemma förra läsåret, vet inte hur många de är nu.
När folk flyttar till Göteborg från andra länder eller andra delar av vårt land så är förorten ofta det första stället där man får lägenhet för att sedan flytta vidare.

Ha nu en fin dag Bp.

Carita Liljendahl sa...

Ja, det var svåra frågor, jag ska se om jag svarar idag eller imorgon :) Men du klarade det bra, man får ju svara "ingen aning". Och det med vilka lag vi hejar på, det är minsann lätt att svara på :)

Anki sa...

Vilken häftig speldator! Kollade frågorna, och tycker också de var kluriga!

Ditte sa...

Verkligen kluriga frågor. Men kan tänka mig att den sista var betydligt enklare. Speldatorn är verkligen läcker. Äldsta barnbarnet Max har en liknande, men mindre flådig. Även den häftig.
Brutit mot lagen? Jodå! Parkeringsböter samt att ta tagit med alkohol till Sverige från Åland utan att vara borta minst 20 h.
Alkohol säljs även på dagskrysningar men egentligen får en enl. tullbestämmelserna inte ta in den då. Men tullen har ont om personal.
Rån på öppen gata har jag sett.
Att införa en lag? Knepigt,

Kina sa...

Jag kom på att jag fick parkeringsböter för någon månad sedan. Skulle en snabbis in på Coop och glömde lägga fram parkeringsbrickan! Snopet! 400:- kronor!
Knappaffär i Göteborg har jag också besökt för många år sedan. Köpte ett gäng klädda knappar bara för att de var så fina! Dom har jag fortfarande kvar! Ingen sport i helgen? Ha det gott ändå!

Hannas krypin sa...

Jag har aldrig fått fortkörningsböter, däremot parkeringsböter. En gång när jag var i Sollentuna så såg jag en ledig parkeringsplats men missade skylten om att det var en handikappparkering. 1100 kostade det. Det var pengar som jag hade kunnat haft betydligt roligare för.

Paula sa...

Jag håller med dig att de här svåra frågorna kräver lite längre betänktetid än jag h ar tid med. Sen läser man andras svar och ser att det finns många förnuftiga åsikter. Min första chef här i Sverige kom från Ö-vik och var MODO.-fan, han anordnade tipstävlingar varje vecka på jobbet där vi skulle tippa resultaten på alla hockeymatcher. Inte bara 1-x-2 utan vi skulle tippa resultatet!

byblixtra sa...

Det var en häftig speldator som kompisen Yvonne har köpt!