onsdag 7 augusti 2024

Onsdag i bilder









Idag är det officiellt kräftpremiär. Okej, nuförtiden kan man köpa kräftor under hela året, vilket jag inte gör, men jag åt inte kräftor idag heller;-) Däremot köpte jag Fiskeriets stora kräftor från Turkiet. Har bara utmärkta erfarenheter av den kräftan och Aftonbladets testpanel instämmer. Så på fredag eller lördag kommer jag sörpla i mig en och annan kokt kräfta;-)

Annars då?!
Jordgubbsglass. Jo, jag håller på att äta mig genom Starfish & Coffees Molinari glassortiment. Har ju att ta igen 20 glassfria år så… Testade jordgubbsglassen idag. Den var helt okej. Som ni ser är den halväten innan jag kom på att det är en dödssynd för en bloggare att inte fota maten/efterrätten innan man hugger i. Gymnastik. Att gå med bar överkropp någon annanstans än på en badstrand och/eller en strandpromenad är ett ”big NO NO”. Att dessutom göra uppvärmningsövningar som jag minns från min aktiva tid som fotbollsspelare på ”offentlig plats” gör inte saken bättre.Sol. Jo, gatumålningarna på min innergård blir fler och fler. Och det är inte barnet som är cirka tre år gammal som gör dom utan barnets mamma. Jag tackar:-)

11 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Jag tackar för tipset, vi brukar köpa hos "fiskebodarna" här runt staden eller nere i en fiskaffär, men man kan ju alltid prova, skadar inte.
Blir väl att köpa in lite mer glass här, bara vanilj kvar nu i frysen, det håller inte.
Fortsätt ta igen de tjugo åren och njut.

Bar överkropp i stadsmiljö går bort här med, nån måtta får det ju vara tycker jag.

Konstnärligt där minsann, det uppskattas verkligen. :)

Ha nu en fin kväll.

femfemman sa...

Man blir glad av solbilden. Men inte av killen med bar överkropp. Vidrigt! Så går man på badstranden...
Kräftor klarar jag mej utan. Tar räkor i stället. Go kväll!

Äventyret framtiden sa...

De turkiska kräftorna är goda. Dem köper jag också.
Lite klädkod kunde vara på sin plats. Här blev den en jättestor bild av en snudd på naken turist som gick i stan i bikini av minsta format. Nu är hon ute på nätet överallt..Solhatten var större än bikinin. Snygg var hon men var sak på sin plats som det heter.

LillaSyster sa...

Sörpla i dig kräftorna och njut! Du hinner nog äta igenom dig sortimentet på glass innan säsongen är slut. Nu fortsätt att kolla på bordtennisen.

nalta norrland sa...

Kräftor har jag inte ätit på flera år, J vägrar allt vad skaldjur heter till och med räkor.
Surströmming vägrar jag 😅
Gatumålning är tydligen poppis nu, nere på bostadsområdet är det fantasifulla kreationer 😜

Ditte sa...

Visst var det en fin dag och rejält varmt. Var på stan med väninnan Agneta men det blev ingen direkt långpromenad. Däremot en skön stund på Grillska husets takterrass med räksmörgåsar och vitt vin.
Tack för tips om kräftor. Här väntar vi med dem tills vi är tillbaka från vår Norgeresa men ska absolut testa dem du föreslog. Men givetvis önskar jag dig en fin kräftkväll.
Ja, detta med bar överkropp ser jag sällan i stan. Bra så.
Kul med lite pigga gatumålningar och likaså att det är föräldrar som gör dem-
Ha det gott!

Susjos sa...

Kräftor äter jag inte så ofta, tycker de är lite krångliga att äta, och så får jag ont i tummarna, haha! Men visst är de goda. Tänk att i morgon är jag bjuden till Stenhamra för att äta surströmming, det ska bli så gott!
Kul att du börjat gilla glass, ja gär inge stor glassätare heller, men idag åt jag en tiptop för första gången på väldigt länge!
Ha det gott!
Kram

Hannas krypin sa...

Jag har aldrig fastnat för kräftor men jag gillar idén kring att käka kräftor. Håller med om att man inte ska gå tröjlöst i stan. Tycker det ser lite illa ut. Glass är gott och nu under sommaren har jag ätit massor.

Annette sa...

Usch, nej, inga bara överkroppar utom på en badstrand. Jag har fortfarande inte förstått hur vissa män kan tycka att det känns bra att gå runt med bar överkropp, och att sitta till bords med bar överkropp.
Kräftor och räkor gillar jag lagom mycket, men egentligen inte tillräckligt mycket för att köpa oskalade. Mitt tålamod räcker inte heller till för att sitta och pilla med skalen för så litet mat ;) Men jag såg en paella nyss, dekorerad med kräftor på toppen, och blev faktiskt litet inspirerad att laga något liknande. Men det var nog mest färgerna som inspirerade :)

PROFESSORDEUTSCH sa...

Så härligt att du upptäckt tjusningen med god kvalitetsglass, då har du mycket roligt framför dig!
Håller med vad gäller nakenhet, än värre med karlar som har brallor som avslöjar/visar både det ena å det andra ....äckligt!
Gatumålningar älskar jag, de dyker upp titt som tätt här på gården!
Ha en fin "tråktorsdag"!

Klimakteriehäxan sa...

Tror det var den sorten vi åt i måndags, superfina! Det blir fler tillfällen att pröva ...