fredag 23 augusti 2024

Fem en fredag: Vecka 34 – ”Hemma bäst”

Gårdagens njutbara utsikt från balkongen.


1. På hur många ställen har du bott? Jag har bott i fyra länder och på elva orter, bland annat i Camberley, Paris och München.

2. Vad är det bästa och sämsta med där du bor? Personligen ser jag bara fördelar med mitt boende. Lägenheten är (för) stor, luftig, genomtänkt layout, två walk in closets, stor balkong, inte lyhörd med en fin innergård och HSB som sköter allt. Dessutom tar det mindre än 30 minuter in till stan med buss/t-bana och bara tolv minuter med pendeltåget.

3. Var skulle du vilja ha ett andra hem? Costa Blanca i Spanien.

4. Hur vill du inte bo? På landet långt ifrån civilisationen, dvs. inte mera än max. två mil från närmaste storstad.

5. Vilken förändring vill du göra hemma? Ett antal, men orka…;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

16 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Visst är det ganska bekvämt med HSB trots att man kan bli lite tokig emellanåt ... hos oss är det tyvärr ganska lyhört, gläd dig åt att du slipper det.

Äventyret framtiden sa...

Det låter bra allt det där...riktigt bra!
Bara njut!

LillaSyster sa...

Fortsätt och njur av din lägenhet =) Ett soligt vinterställe att bo.de tråkigaste månaderna på skulle sitta fint. Men först måste högvinsten slå till. Ha en bra kväll =) kram

Hanneles bokparadis sa...

Fyra länder har jag knappt besökt.... Bott i HSB tre omgångar, nybyggt varje gång. Och huset byggde vi "själva" för 30 år sedan, har inga avsikter att flytta, har gott om plats för mina bokhyllor nu när barnen flyttat hemifrån.

Ditte sa...

Som vanligt roligt att läsa dina svar. Visste att du bott på lite olika platser men inte så många. Funderade över egna svar. Har bott i Sverige, Norge, USA,Kina och delvis i Spanien. Och utöver det i en del länder där jag jobbat som reseledare. I Sverige har jag bott i Töreboda, Solna, Upplands Väsby (6 olika ställen) och senast i Stockholms innerstad, på två ställen.
Ser också bara fördelar med att bo här på Söder, på kajen och är glad att slumpen förde mig hit. En jättebra lägenhet, balkong mot vattnet och kajen, bra planerad och med fin innergård och i en riktigt bra förening som tar hand om allt.

nalta norrland sa...

Jag är ju en stationär växt 🪴 som knappt blivit omplanterad
Uppvuxen till stor del på bondgården i Bredbyn, gymnasiet i Sollefteå och Örnsköldsvik sedan har jag bott på tre olika platser här i Åsele.

Livet är inte eländigt eller bedrövligt, det är bara lite mycket just nu, det blir bättre… tänk Dig vit, fräsch snö minus 15 och blå himmel och sol 🤪

Guldkryckan sa...

Skönt att trivas med sitt boende, underlättar ju betydligt.
Hade själv gärna bott på landsbygden om jag bara slapp ta mig till ett jobb, fram till pension blir det ju att bo kvar i stan, som jag trots allt trivs i.

Ha det bäst Bp.

Susjos sa...

Vi är lite lika vad gäller svaret på fråga 4, långt bort från civilisationen vill inte jag heller bo!
Imponerande så många ställen och länder du har bott i!
Ha en fin kväll!
Kram

Paula sa...

Max två mil från en storstad! Då menar du typ miljonstad, som London antar jag, eller Stockholm? Jag tycker Falun är en ganska stor stad, nyss räknade man in 60.000 invånare. Camberley hade jag inte hört talas om men ligger rätt nära London, tack för länk, Paris, när har du bott där?? Och Munchen, du är ju full av överraskningar! Du skulle stortrivas i Spanien då du gillar värme, jag skulle storkna där och inte göra annat än klaga...Vilken tur vi alla är olika, och goda vänner ändå!

Mrs Calloway sa...

du verkar bo väldigt bra. två walkin - closets. ganska trevligt att bo på landet. visst skulle en kunna hitta på massor hemma om det inte var så att det fanns så mycket roligare att göra

Anki sa...

Inget av dina svar förvånade mig :)
Själv har jag flyttat mellan två kommuner ... Norrköping, Finspång, Norrköping och så Finspång igen ... och nu tänker jag inte flytta mer :)

Janerik Sundh sa...

Jag gillar din beskrivning av ditt boende, där finns framförallt en sak jag skulle önska - 2 toaletter. Men precis som dig har vi inte lyhört. Jag har aldrig hört något från någon granne, förutom när de borrar eller spikar i väggarna. Så jag kan spela musik utan att dra ner volymen.

Kina sa...

Fyra länder! Så spännande! Det skulle jag ha velat göra också, men det blev inte så. Du verkar också trivas med ditt boende, och det är ju så himla viktigt! Och ju äldre man blir desto viktigare är det att bo centralt och ha nära till det mesta. Förändringarna hemma får vara för min del oxå. Är det något man inte trivs med så får man ta det när det dyker upp! Ha det gott!

PROFESSORDEUTSCH sa...

Internationellt boende ....coolt, man lär sig så mycket å får en helt annan bild av sitt hemland. Att du trivs där du bor har man ju förstått, däremot trodde jag nog att du skulle flytta till varmare trakter på ålderns höst...
Ha det gött!

Carita Liljendahl sa...

Jag har bara bott i två länder, så där klådde du mig. Att jag sedan rest och sett många länder är förstås en annan sak.
Spanien, kunde också tänka mig bo där, men tror inte det blir av nu mer i denna ålder med flytt.

Mias sa...

Jag är glad att du trivs i din fina lägenhet. Den låter helt perfekt. Jag vet att vissa som blir ensamma inte klarar av att bo kvar där man bott tillsammans medan andra absolut inte vill flytta ifrån den gemensamma bostaden. En lägenhet i Spanien vore väl härligt! Du som gillar värme!